ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ KE.M.E. ECOSOC

ΚΕ.Μ.Ε

Κ Ε Ν Τ Ρ Ο  Μ Ε Λ Ε Τ Η Σ  Τ Ο Υ  Ε Γ Κ Λ Η Μ Α Τ Ο Σ

Επιστημονική μελέτη, έρευνα και δημόσια προβολή θεμάτων Εγκληματολογίας

www.ekeme.gr

                   _________________________________________________________________________________________________________

Αθήνα, 26/06/2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με μεγάλη χαρά ανακοινώνουμε ότι το Κέντρο Μελέτης του Εγκλήματος επισήμως απολαύει ειδικής συμβουλευτικής ιδιότητας στο Οικονομικό και Κοινωνικό Συμβούλιο (ECOSOC) του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών (UN).

Η αίτησή μας υποβλήθηκε το 2017, εξετάστηκε ενδελεχώς από τα αρμόδια όργανα, όπως και οι ετήσιες αναφορές πεπραγμένων και άπαντα τα νομιμοποιητικά έγγραφα και εν τέλει εγκρίθηκε ομόφωνα από τους αντιπροσώπους των κρατών-μελών στη συνεδρίαση του Συμβουλίου στις 6 Ιουνίου 2019 στη Νέα Υόρκη.

Το ΚΕ.Μ.Ε. συνεχίζει να δραστηριοποιείται σε υπερεθνικό επίπεδο και πλέον έχει δικαίωμα συμμετοχής στις εργασίες του αρμόδιου τομέα του Ο.Η.Ε. (NGO Branch) συνεργαζόμενο θεσμικά με τις κορυφαίες οργανώσεις παγκοσμίως ως ένας εκ των ελαχίστων ελληνικών φορέων που απολαύουν συμβουλευτικής ιδιότητας.

Είμαστε υπερήφανοι και συγκινημένοι που το όραμά μας για έναν σύγχρονο, διεπιστημονικό, ανεξάρτητο και ανεπηρέαστο Φορέα Εγκληματολογίας υλοποιείται με σταθερά βήματα, παρά τις ποικίλες αντιξοότητες που αντιμετωπίζουμε και ξεπερνάμε διαρκώς.

Ευχαριστούμε τους συνεργάτες και τα μέλη μας για την υποστήριξη και απευθύνουμε κάλεσμα σε όλες τις υγιείς δυνάμεις του χώρου να εξελίξουμε από κοινού τις ήδη επιτυχημένες συνέργειές μας σε διεθνές πλέον επίπεδο.

Το Δ.Σ. ΚΕ.Μ.Ε.

Add Comment