Σύμφωνα με το καταστατικό το ΚΕ.Μ.Ε. διοικείται από εξαμελές Διοικητικό Συμβούλιο.

Πρόεδρος: Δρ. Αναστασία Χαλκιά
Δρ. Αναστασία Χαλκιά

Δρ. Αναστασία Χαλκιά

Η Αναστασία Χαλκιά είναι κοινωνιολόγος, διδάκτωρ εγκληματολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου και επιστημονική συνεργάτιδα του Τομέα Εγκληματολογίας του ιδίου Πανεπιστημίου. Υπηρετεί σε θέση Ειδικού Επιστημονικού Προσωπικού στην Υπηρεσία Ασύλου και είναι διαπιστευμένη εθνική εκπαιδεύτρια στην ενότητα της Υπαγωγής από την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Υποστήριξης για το Άσυλο (EASO). Είναι επιστημονική συνεργάτιδα του ΠΜΣ «Εγκληματολογία» του Παντείου Πανεπιστημίου και έχει συνεργασθεί με ευρωπαϊκούς οργανισμούς όπως το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Πρόληψης του Εγκλήματος (EUCPN). Κείμενά της έχουν δημοσιευθεί σε συλλογικούς τόμους και επιστημονικά περιοδικά. Έχει συμμετάσχει σε κοινωνικές έρευνες, ερευνητικά προγράμματα και διεθνή συνέδρια κοινωνιολογικού και εγκληματολογικού προσανατολισμού στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Από το 2009 συνεπιμελείται την επιστημονική επιθεώρηση Εγκληματολογία.

Αναλυτικό Βιογραφικό

Αντιπρόεδρος: Διονύσης  Χιόνης
Διονύσης Χιόνης

Διονύσης Χιόνης

Ο Διονύσης Χιόνης είναι Δικηγόρος, μέλος ΔΣΑ, με μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στην Εγκληματολογία, στέλεχος του Εργαστηρίου Ποινικών και Εγκληματολογικών Ερευνών της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και νομικός σύμβουλος της Επανόδου Ν.Π.Ι.Δ. (Κέντρο Επανένταξης Αποφυλακισμένων) που τελεί υπό την εποπτεία του Υπουργείου Δικαιοσύνης Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Έχει συμμετάσχει σε πλήθος εγκληματολογικών επιστημονικών ερευνών, ενώ έχει εργαστεί ως εθνικός πραγματογνώμονας σε ερευνητικά προγράμματα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Είναι πρώην υπεύθυνος έκδοσης του εγκληματολογικού περιοδικού “the art of crime”, επιμελητής ύλης του νομικού περιοδικού “Αρχείο Νομολογίας” και επιστημονικός συνεργάτης του εκδοτικού οίκου Νομική Βιβλιοθήκη και της τράπεζας νομικών πληροφοριών ‘‘Νομοτέλεια”. Άρθρα και μελέτες του έχουν δημοσιευθεί στον νομικό και εγκληματολογικό τύπο, ενώ παράλληλα έχει παρουσιάσει εισηγήσεις σε επιστημονικά συνέδρια.

Αναλυτικό Βιογραφικό

Γ. Γραμματέας: Τόνια Καστρινάκη

Τόνια Καστρινάκη

Τόνια Καστρινάκη

Η Αντωνία Καστρινάκη είναι Κοινωνική Ανθρωπολόγος του Πανεπιστημίου Αιγαίου με ΜΔΕ στην Εγκληματολογία και Υπ. Δρ. Εγκληματολογίας Παντείου Πανεπιστημίου. Απασχολείται ως εξωτερική συνεργάτης σε ευρωπαϊκά προγράμματα στην ΕΠΑΝΟΔΟ Ν.Π.Ι.Δ. (Κέντρο Επανένταξης Αποφυλακισμένων) που τελεί υπό την εποπτεία του Υπουργείου Δικαιοσύνης Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, σε έρευνες της ΕΛ.ΣΤΑΤ. και είναι επιστημονική συνεργάτιδα του ΠΜΣ «Εγκληματολογία» του Παντείου Πανεπιστημίου. Έχει συνεργασθεί με ευρωπαϊκούς οργανισμούς όπως το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Πρόληψης του Εγκλήματος (EUCPN). Έχει ασχοληθεί επιστημονικά και ερευνητικά με θέματα που αφορούν την εγκληματικότητα και το πεδίο της ενδοοικογενειακής βίας, τη θυματοποίηση ανηλίκων, και τελευταία απασχολείται με θέματα που σχετίζονται με την ευάλωτη κοινωνική ομάδα των αποφυλακισμένων.

Αναλυτικό Βιογραφικό

Ταμίας: Δρ Φώτιος Σπυρόπουλος
Δρ Φώτιος Σπυρόπουλος

Δρ Φώτιος Σπυρόπουλος

Ο Φώτιος Σπυρόπουλος είναι Διδάκτωρ Ποινικού Δικαίου και Εγκληματολογίας της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Για την εκπόνηση της διατριβής του του απονεμήθηκε η υποτροφία του προγράμματος «Ηράκλειτος II». Σπούδασε Νομική στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο Ποινικό Δίκαιο και Δικονομία (Master) (2006 – 2008) και στην Εγκληματολογία (Master με «Άριστα») (2008 – 2010) στο ίδιο Πανεπιστήμιο. Υπήρξε υπότροφος του προγράμματος ERASMUS (2005) και έχει παρακολουθήσει μαθήματα νομικής, πολιτικής επιστήμης, κοινωνιολογίας, εγκληματολογίας και ιατροδικαστικής στο Πανεπιστήμιο της Λιέγης (Βέλγιο). Επιπρόσθετα, ολοκλήρωσε τις σπουδές του και έλαβε πτυχίο από το τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιά (φοίτηση από το 2007 έως το 2011). Είναι Δικηγόρος – μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών (από το 2008) και οικονομικός σύμβουλος – μέλος του Οικονομικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας (από το 2011).

Αναλυτικό Βιογραφικό Δημοσιεύσεις

Μέλος: Εύη Ανδρουλάκη
Εύη Ανδρουλάκη

Εύη Ανδρουλάκη

Η Ευαγγελία Ανδρουλάκη γεννήθηκε στην Αθήνα το 1985. Σπούδασε Νομική στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και της απονεμήθηκε πτυχίο το 2009. Τον Φεβρουάριο του 2015 έλαβε Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης στην «Εγκληματολογία» με βαθμό «ΑΡΙΣΤΑ» από το Πάντειο Πανεπιστήμιο. Τον Νοέμβριο του 2012 είχε πρωτεύσει στις εισαγωγικές εξετάσεις του ως άνω Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών. Είναι Δικηγόρος – μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών (από το 2011). Από το 2005 έως το 2009 συνεργάστηκε με το Τεχνολογικό Ίδρυμα Πειραιά ως διοργανώτρια εργαστηρίων και διαχειρίστρια της ακαδημαϊκής βιβλιοθήκης. Είναι μέλος της συντακτικής ομάδας του ηλεκτρονικού επιστημονικού περιοδικού “the art of crime” του Κέντρου Ποινικών και Εγκληματολογικών Ερευνών του Πανεπιστημίου Αθηνών www.theartofcrime.gr. Τέλος, έχει παρουσιάσει εργασίες σε πολλά επιστημονικά συνέδρια στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Αναλυτικό Βιογραφικό

Μέλος: Μάρθα Λεμπέση
Μάρθα Λεμπέση

Μάρθα Λεμπέση

Η Μάρθα Λεμπέση είναι κοινωνιολόγος, με μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στην Εγκληματολογία και υπ. διδάκτωρ στο Τμήμα Επικοινωνίας & ΜΜΕ, Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Απασχολείται ως Κοινωνική Ερευνήτρια στο Εθνικό Κέντρο Κοινωνικών Ερευνών και πιο συγκεκριμένα στο ερευνητικό πρόγραμμα «Δυναμική Διαχείριση βάσεων Κοινωνικών Δεδομένων και Χαρτογραφικών Αναπαραστάσεων (SoDaMap) της Δράσης Εθνικής Εμβέλειας “Αναπτυξιακές Προτάσεις Ερευνητικών Φορέων – ΚΡΗΠΙΣ”». Επίσης, είναι εξωτερική συνεργάτης στην Επάνοδο Ν.Π.Ι.Δ. (Κέντρο Επανένταξης Αποφυλακισμένων) που τελεί υπό την εποπτεία του Υπουργείου Δικαιοσύνης Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, με αρμοδιότητες την παρακολούθηση της πορείας υλοποίησης έργων και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων. Έχει ασχοληθεί επιστημονικά και ερευνητικά με θέματα που αφορούν την εγκληματικότητα, τις αναπαραστάσεις του εγκλήματος στα Μ.Μ.Ε., την αντεγκληματική πολιτική, την επικοινωνία και το αίσθημα ασφάλειας στα ΜΜΕ, την μετασωφρονιστική μέριμνα και την κοινωνική ενσωμάτωση ευάλωτων κοινωνικών ομάδων. Άρθρα και μελέτες της έχουν δημοσιευθεί στον εγκληματολογικό τύπο, ενώ παράλληλα έχει παρουσιάσει εισηγήσεις σε επιστημονικά συνέδρια.

Αναλυτικό Βιογραφικό