Απολογισμός συνάντησης – συμμετοχής στο 3rd Meeting του μοment creative #SAP

Το ‘The Street Art Project’, που πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του «Κέντρου Μελέτης του Εγκλήματος» (ΚΕ.Μ.Ε.), με χορηγό επικοινωνίας το socialpolicy.gr, παρευρέθηκε στη συζήτηση το Σάββατο 3 Ιουνίου 2023 που διοργάνωσε το μoment Creative: «3ο Artist Meeting: Η καλλιτεχνική έκφραση και δημιουργία στον δημόσιο χώρο» στο Πάρκο Ακαδημίας Πλάτωνος.
Το Project εκπροσώπησε, η δημιουργός και συντονίστρια, Κωνσταντίνα – Μαρία Κωνσταντίνου, Κοινωνιολόγος – ΜΔΕ Εγκληματολογίας με μία γενική περιγραφή του Project, των στόχων, των δράσεων πεδίου και των ήδη δημοσιευμένων πιλοτικών πορισμάτων.

Περισσότερα εδώ

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ #SAP (3.06.23) / Μόment Creative

Το ‘The Street Art Project’, που πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του «Κέντρου Μελέτης του Εγκλήματος» (ΚΕ.Μ.Ε.), με χορηγό επικοινωνίας το social policy.gr, πρόκειται να συμμετάσχει – να παρευρεθεί στη συζήτηση το Σάββατο 3 Ιουνίου 2023 που διοργανώνει το στο μoment Creative: «3ο Artist Meeting: Η καλλιτεχνική έκφραση και δημιουργία στον δημόσιο χώρο».

Θα εκπροσωπήσει το Project, η δημιουργός και συντονίστρια, Κωνσταντίνα – Μαρία Κωνσταντίνου, Κοινωνιολόγος – ΜΔΕ Εγκληματολογίας με μία γενική περιγραφή του Project, των στόχων, των δράσεων πεδίου και των ήδη δημοσιευμένων πιλοτικών πορισμάτων.

Όπως αναφέρεται, «μετά από 2 επιτυχημένα artist meetings που φιλοξενήθηκαν στην Άτρακτο τον περασμένο χειμώνα (Δεκέμβριος ‘22, Φεβρουάριος ‘23), το μοment Creative παρουσιάζει τo 3ο artist meeting με θέμα την καλλιτεχνική έκφραση και δημιουργία στον δημόσιο χώρο. Πρόκειται για μια θεματική που θα χωριστεί χρονικά σε δύο μέρη.

Στο πρώτο μέρος, προσκεκλημένες ομιλήτριες είναι η Βίκυ Αγγελίδου, συν-δημιουργός του Closed Eyes Festival (Tilburg) και Pocket Dance Festival (Θεσσαλονίκη) και η Φιλία Μηλιδάκη, επιμελήτρια του Eye’s Walk Digital Festival (Σύρος). Μέσα από την έρευνα, την εμπειρία και το όραμα τους για τον δημόσιο χώρο, οι δύο προσκεκλημένες ομιλήτριες θα αναδείξουν με πιο τρόπο η τέχνη μας προσκαλεί να επαναπροσδιορίσουμε τη σχέση μας με το αστικό τοπίο, με την πλατεία ή το πάρκο της γειτονιάς μας, ή ακόμα και με ένα μέρος βαρύνουσας ιστορικής σημασίας το οποίο δεν έχουμε επισκεφθεί ποτέ.

Μέσα από παραδείγματα θα γίνει αναφορά στην αξιοποίηση του αστικού τοπίου ως πηγή έμπνευσης, στη σχέση που αναπτύσσεται ανάμεσα στους καλλιτέχνες και τους κατοίκους μιας περιοχής, τους τρόπους με τους οποίους η τέχνη γίνεται σημείο συνάντησης με την κοινωνία, και στο πως -και εάν- τελικά ένα έργο μπορεί να παρέμβει με φαντασία και ευαισθησία στην καθημερινότητα του τόπου που μας φιλοξενεί.

Επιπλέον, θα αναδειχθούν ζωτικής σημασίας πρακτικά και οργανωτικά ζητήματα που απαιτούνται για την υλοποίηση μιας δράσης στο δημόσιο χώρο, όπως η κομβική εμπλοκή της τοπικής αυτοδιοίκησης, η διαδικασία για εξασφάλιση σχετικής άδειας, η ασφάλεια συντελεστών και κοινού, η δυνατότητα χρήσης -ή όχι- τεχνητού φωτισµού, η προσβασιμότητα, η χρηματοδότηση και οι απρόβλεπτες καιρικές συνθήκες.

Θα ακολουθήσει ανοιχτή συζήτηση με τους υπόλοιπους συμμετέχοντες».

Περισσότερα εδώ

Add Comment