Κ Ε Ν Τ Ρ Ο Μ Ε Λ Ε Τ Η Σ ΤΟΥ Ε Γ Κ Λ Η Μ Α Τ Ο Σ
Μέγαρο Αλέξανδρου Σούτσου, Σταδίου 33 και Πεσμαζόγλου, 8ος όροφος, T.K.: 10559, Αθήνα
www.e-keme.g
Αθήνα, 11 Δεκεμβρίου 2020
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Το “The Street Art Project”, που πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του «Κέντρου Μελέτης του Εγκλήματος» (ΚΕ.Μ.Ε.), με χορηγό επικοινωνίας το socialpolicy.gr, πρόκειται να διοργανώσει την Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2020 μία ανοιχτή, διαδικτυακή συζήτηση με το κοινό για το φαινόμενο και κίνημα της Street Art υπό κοινωνιολογική, εγκληματολογική και γραφολογική ματιά.
Θα μιλήσουν εκ μέρους του Project, η Ευδοξία Ζ. Φασούλα, Δικαστική και Αναλυτική Γραφολόγος –Δικηγόρος, Διδάκτωρ Νομικής Πανεπιστημίουτου Μονάχου και η Κωνσταντίνα -Μαρία Κωνσταντίνου, Κοινωνιολόγος -ΜΔΕ Εγκληματολογίας. Η συζήτηση θα πραγματοποιηθεί τις ώρες: 19.00 –20.00 μέσω της πλατφόρμας zoom, την οποία θα προλογίσει και θα συντονίσει, ο Πρόεδρος του Κέντρου, Διονύσης Χιόνης.
Στο πλαίσιο της συζήτησης θα φιλοξενηθεί η street artist Άννα Δημητρίου -Anna Dimitriou Collage Artist και η συνακόλουθη σκοπιά του “πεδίου” (της) και των καλλιτεχνών δρόμου εν γένει (Facebook: https://www.facebook.com/AnnaDimitriouCollageArtist & Instagram: https://www.instagram.com/canndyblue/?hl=el).
Θα γίνει επίσης αναφορά στη φωτογραφία δρόμου ως εργαλείο προσέγγισης και κατανόησης της τέχνης του δρόμου αλλά και ευρύτερα του αστικού και περιαστικού τοπίου. Για το σκοπό αυτό, το “The Street Art Project” έχει προσκαλέσει τον Ευάγγελο Κουδωνά, δικηγόρο, φωτογράφο δρόμου και μουσικό, ο οποίος θα εισφέρει το δικό του βιωματικό βλέμμα (Instagram: https://www.instagram.com/vankoud/?hl=el).
Λίγα λόγια για το “The Street Art Project”
Το “The Street Art Project” ξεκίνησε τον Φεβρουάριο του 2018 και συνεχίζει ακόμη και σήμερα. Σκοπός του Project είναι η επιστημονική προσέγγιση, ανάλυση και κατανόηση από διαφορετικά πεδία του φαινομένου / κινήματος της Street Art και η κοινωνική αφύπνιση του κοινού για το κίνημα μέσω της έρευνας, των αναφορών (reports) και των δράσεων. Πιο συγκεκριμένα, το Project στοχεύει στην πρόληψη του βανδαλισμού σε δημόσιους χώρους μέσω της εκπαίδευσης των νέων και δη των μαθητών για τη Street Art ως τεχνοτροπία. Περαιτέρω, επικεντρώνεται σε ειδικές δράσεις πεδίου. Θεωρούμε ότι είναι πολύ σημαντικό, σήμερα, ο επιστήμονας να βρίσκεται σε αλληλεπίδραση με τους νέους, τους πολίτες και σε συνεργασία με την τοπική κοινωνία και τους φορείς της. |
Χορηγός επικοινωνίας του “The Street Art Project”: