ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ “The Street Art Project”: Ανοιχτή, διαδικτυακή συζήτηση, 18/12/2020

Κ Ε Ν Τ Ρ Ο  Μ Ε Λ Ε Τ Η Σ  ΤΟΥ  Ε Γ Κ Λ Η Μ Α Τ Ο Σ

Μέγαρο Αλέξανδρου Σούτσου, Σταδίου 33 και Πεσμαζόγλου, 8ος όροφος, T.K.: 10559, Αθήνα

www.e-keme.g

 

Αθήνα, 11 Δεκεμβρίου 2020

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το “The Street Art Project”, που πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του «Κέντρου Μελέτης του Εγκλήματος» (ΚΕ.Μ.Ε.), με χορηγό επικοινωνίας το socialpolicy.gr, πρόκειται να διοργανώσει την Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2020 μία ανοιχτή, διαδικτυακή συζήτηση με το κοινό για το φαινόμενο και κίνημα της Street Art υπό κοινωνιολογική, εγκληματολογική και γραφολογική ματιά.

Θα μιλήσουν εκ μέρους του Project, η Ευδοξία Ζ. Φασούλα, Δικαστική και Αναλυτική Γραφολόγος –Δικηγόρος, Διδάκτωρ Νομικής Πανεπιστημίουτου Μονάχου και η Κωνσταντίνα -Μαρία Κωνσταντίνου, Κοινωνιολόγος -ΜΔΕ Εγκληματολογίας. Η συζήτηση θα πραγματοποιηθεί τις ώρες: 19.00 –20.00 μέσω της πλατφόρμας zoom, την οποία θα προλογίσει και θα συντονίσει, ο Πρόεδρος του Κέντρου, Διονύσης Χιόνης.

Στο πλαίσιο της συζήτησης θα φιλοξενηθεί η street artist Άννα Δημητρίου -Anna Dimitriou Collage Artist και η συνακόλουθη σκοπιά του “πεδίου” (της) και των καλλιτεχνών δρόμου εν γένει (Facebook: https://www.facebook.com/AnnaDimitriouCollageArtist & Instagram: https://www.instagram.com/canndyblue/?hl=el).

Θα γίνει επίσης αναφορά στη φωτογραφία δρόμου ως εργαλείο προσέγγισης και κατανόησης της τέχνης του δρόμου αλλά και ευρύτερα του αστικού και περιαστικού τοπίου. Για το σκοπό αυτό, το “The Street Art Project” έχει προσκαλέσει τον Ευάγγελο Κουδωνά, δικηγόρο, φωτογράφο δρόμου και μουσικό, ο οποίος θα εισφέρει το δικό του βιωματικό βλέμμα (Instagram: https://www.instagram.com/vankoud/?hl=el).

Η συζήτηση αναμένεται να συμβάλλει στην καλύτερη κατανόηση του “The Street Art Project” μέσα από τη μικρή παρουσίασή του, στην εξοικείωση των πολιτών με τον όρο της Street Art και τη διαφορά του, τόσο ορολογικά όσο και εννοιολογικά με το Graffiti, στην αναγνώριση μορφών -τρόπων τέλεσης των έργων σε θεσμικό -νομικό επίπεδο, κοινωνικό, αλλά και ατομικό και στην αλληλόδραση των πολιτών -κοινού χρηστών με εκπροσώπους της Street Art για καλύτερη κατανόηση μέσω της οπτικής προβολής της προσωπικότητας και του έργου τους και για ζητήματα που αφορούν την (ανα)διαμόρφωση της πόλης μας.

Δημιουργία -τέλεση τοιχογραφίας: Άννα Δημητρίου, 2ο Γυμνάσιο Αλίμου, δράση πεδίου του “The Street Art Project”, 18/02/2018

 

Λίγα λόγια για το “The Street Art Project”

Το “The Street Art Project” ξεκίνησε τον Φεβρουάριο του 2018 και συνεχίζει ακόμη και σήμερα. Σκοπός του Project είναι η επιστημονική προσέγγιση, ανάλυση και κατανόηση από διαφορετικά πεδία του φαινομένου / κινήματος της Street Art και η κοινωνική αφύπνιση του κοινού για το κίνημα μέσω της έρευνας, των αναφορών (reports) και των δράσεων. Πιο συγκεκριμένα, το Project στοχεύει στην πρόληψη του βανδαλισμού σε δημόσιους χώρους μέσω της εκπαίδευσης των νέων και δη των μαθητών για τη Street Art ως τεχνοτροπία. Περαιτέρω, επικεντρώνεται σε ειδικές δράσεις πεδίου. Θεωρούμε ότι είναι πολύ σημαντικό, σήμερα, ο επιστήμονας να βρίσκεται σε αλληλεπίδραση με τους νέους, τους πολίτες και σε συνεργασία με την τοπική κοινωνία και τους φορείς της.

Χορηγός επικοινωνίας του “The Street Art Project”:

 

Add Comment