Το ΚΕ.Μ.Ε. στην παράσταση ΕΠΤΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ

To KE.M.E. μετά το EVOLve, συμμετέχει με τις εκλεκτές συνεργάτιδες του φορέα, δικαστικούς ψυχολόγους, κες Έρη Ιωαννίδου και Εύη Καλούτσου, στις συζητήσεις αποφόρτισης μετά το πέρας της παράστασης του Δημήτρη Πλαβούκου με τίτλο: “Επτά γράμματα”, στο Vault Theatre Plus. Μια παράσταση για την διαφορετικότητα που θίγει σύγχρονα κοινωνικά ζητήματα και κυρίως τη διαιώνιση της βίας.

 

Τι κοινό μπορεί να έχει ο Dante Alighieri, ο Botticelli και ο Michelangelo; Τι κοινό μπορεί να έχει μια Dominatrix, ένας φασίστας, μια ονειροπόλος, ένας καλλιτέχνης, μια ερωτευμένη γυναίκα και ένας οικογενειάρχης; Και τι κοινό μπορεί να έχουν όλοι αυτοί με τον Fritz Lang, τον George Orwell και τον Richard Dawkins?

Επτά Γράμματα

Ένα ταξίδι αποδοχής, γνωστικής ασυμφωνίας, επιλογών και βιωμάτων που οδηγούν στην ενσυναίσθηση και την ευδαιμονία με κεντρικό άξονα τη μόνη σταθερά στην οποία όλοι οι άνθρωποι είναι ίσοι.

Μετά το τέλος της παράστασης – κάθε Τρίτη – ακολουθεί συζήτηση και αποφόρτιση από την Ομάδα Ψυχοκοινωνικής Μέριμνας με επικεφαλής την Βασιλική Κουρόγλου.

Κάθε Τρίτη, η Ο.Ψ.Μ. θα συνεργάζεται και με διαφορετικό φορέα και θα έχει καλεσμένο εκπρόσωπο από διαφορετικό οργανισμό για να συζητήσει με το κοινό και να το ενημερώσει για τρόπους με τους οποίους μπορεί να σταματήσει τη διαιώνιση της βίας καθώς και για που να απευθυνθεί σε περίπτωση που χρειαστεί βοήθεια εξαιτίας μιας κατάστασης που βιώνει.

Λίγα λόγια για το TUNNEL OF OPPRESSION & Eä – Ενημέρωση, Κατανόηση, Αποδοχή

Το Tunnel of Oppression είναι μια διαδραστική πλατφόρμα που θίγει σύγχρονα κοινωνικά ζητήματα.

Συνδυάζοντας την τέχνη της ηθοποιίας και την ψυχολογία, το δρώμενο συνεργάζεται με αρμόδιους φορείς γύρω από θέματα βίας και καταπίεσης, ώστε να ενημερώσει, να αφυπνίσει και να ευαισθητοποιήσει το κοινό.

Στην Ελλάδα μετράει τέσσερα χρόνια λειτουργίας με περισσότερες από 300 performance και 40 θεατρικές παραστάσεις, στην Ελληνοαμερικάνικη Ένωση, στο Μουσικό Σχολείο Ιλίου, στην Τεχνόπολις, στο Vault Theatre Plus, στο θέατρο Βαφείο – Λάκης Καραλής, κ.α., ενώ το έχουν παρακολουθήσει περισσότερα από 5,000 άτομα.

Το δρώμενο συνεργάζεται με φορείς όπως «Το Χαμόγελο του Παιδιού», η «Διεθνής Αμνηστία – Ελληνικό Τμήμα» και το «Κέντρο Μελέτης του Εγκλήματος». Υπάγεται κάτω από την Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία “Eä” και ο σκοπός του δρώμενου είναι η Ενημέρωση, η Κατανόηση και η Αποδοχή.

Όλοι οι συμμετέχοντες στο δρώμενο συμμετέχουν δωρεάν και προσφέρουν το έργο τους εθελοντικά.

Add Comment