Κ Ε Ν Τ Ρ Ο Μ Ε Λ Ε Τ Η Σ ΤΟΥ Ε Γ Κ Λ Η Μ Α Τ Ο Σ
Μέγαρο Αλέξανδρου Σούτσου, Σταδίου 33 και Πεσμαζόγλου, 8ος όροφος, T.K.: 10559, Αθήνα
Αθήνα, 15 Μαΐου 2023
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΤΟΥ #SAP
ΚΑΙ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΣΕ ΚΥΚΛΟ ΣΥΖΗΤΗΣΕΩΝ
Το ‘The Street Art Project’, που πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του «Κέντρου Μελέτης του Εγκλήματος» (ΚΕ.Μ.Ε.), με χορηγό επικοινωνίας το social policy.gr, πρόκειται να συμμετάσχει την Τρίτη 30 Μαΐου 2023 στον κύκλο συζητήσεων που διοργανώνει η ομάδα διδακτόρων και υποψήφιων διδακτόρων του Τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού ‘Doctoral CM CLUB’ στο Πάντειο Πανεπιστήμιο (αμφιθέατρο Σάκης Καράγιωργας ΙΙ) με θεματική – ομπρέλα «Ο κύκλος των χαμένων πνευματικών δικαιωμάτων» και συγκεκριμένη θεματική υποενότητα «Τέχνες, καλλιτέχνες και εμπειρίες».
Θα μιλήσει εκ μέρους του Project, η δημιουργός και συντονίστρια, Κωνσταντίνα – Μαρία Κωνσταντίνου, Κοινωνιολόγος – ΜΔΕ Εγκληματολογίας με τίτλο ομιλίας: «Πνευματικά δικαιώματα και Τέχνη: η περίπτωση της σύγχρονης μορφής της Ζωγραφικής, της ‘Street Art’, στο κέντρο της Αθήνας».
Η έναρξη της συζήτησης θα πραγματοποιηθεί την ώρα: 19.00 μ.μ.διά ζώσης.
Δεν απαιτείται εγγραφή και η είσοδος είναι δωρεάν.
Στο πλαίσιο της συζήτησης και για την ανάδειξη του βιωματικού στοιχείου του θέματος της παραπάνω ομιλίας, έχει προσκληθεί και θα συμμετάσχει ο street artist και Αρχιτέκτονας ‘Think’.
Θα γίνει, επίσης, αναφορά στη φωτογραφία δρόμου ως εργαλείο προσέγγισης και κατανόησης της τέχνης του δρόμου αλλά και ευρύτερα του αστικού και περιαστικού τοπίου (Οπτική Κοινωνιολογία / Visual Sociology– ‘Street Art Photography’).
Η συζήτηση αναμένεται να συμβάλλει στην καλύτερη κατανόηση των πνευματικών δικαιωμάτων στην Ελλάδα αλλά και στις Η.Π.Α. στη σύγχρονη εποχή και στη σύγχρονη ζωγραφική που πια έχει κατακλείσει τον δημόσιο χώρο. Επίσης, θα βοηθήσει στην εξοικείωση των πολιτών και επιστημόνων από άλλα πεδία με τον όρο της ‘Street Art’ και τη διαφορά του, τόσο ορολογικά όσο και εννοιολογικά με το ‘Graffiti’ και στην αλληλόδραση των πολιτών – κοινού χρηστών με εκπροσώπους της ‘Street Art’ για καλύτερη κατανόηση μέσω της οπτικής προβολής της προσωπικότητας και του έργου τους και για ζητήματα που αφορούν την (ανα)διαμόρφωση της πόλης μας.
Επίσημη ιστοσελίδα της ομάδας διδακτόρων και υποψήφιων διδακτόρων του Τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού Παντείου Πανεπιστημίου:
https://doctoralcmclub.wixsite.com/website
https://cmc.panteion.gr/en/studies/doctoral/doctoral-cmclub
Επίσημη σελίδα στο Facebook: https://www.facebook.com/DoctoralCMClub1/
Επίσημη σελίδα στο Instagram: https://www.instagram.com/doctoralcmclub/
Λίγα λόγια για τον καλλιτέχνη ‘Think’
O ‘Think’ είναι Αρχιτέκτονας και εικαστικός. Ζωγράφιζε από πολύ μικρή ηλικία ενώ αργότερα ως έφηβος γνώρισε την σκηνή του ‘Graffiti’ και της ‘Street Art’ (τέλη 2000). Το αρχιτεκτονικό υπόβαθρο των σπουδών του έπαιξε καθοριστικό ρόλο στη σχεδιαστική φιλοσοφία και εικαστική του προσέγγιση. Κατά τη διάρκεια των 20 χρόνων καλλιτεχνικού πειραματισμού με γράμματα σχήματα και φόρμες συμμετείχε σε πολυάριθμες ομαδικές εκθέσεις και φεστιβάλ στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
Επίσημη σελίδα στο Facebook:https://www.facebook.com/Think.urbanart
Επίσημη σελίδα στο Instagram: https://www.instagram.com/think_urbanart/
Επίσημη σελίδα στο Youtube: https://www.youtube.com/@think1024
Ενδεικτική παρουσίαση έργων του ‘Think’ εδώ
Λίγα λόγια για το ‘The Street Art Project’
Το ‘The Street Art Project’ ξεκίνησε τον Φεβρουάριο του 2018 και συνεχίζει ακόμη και σήμερα. Σκοπός του Project είναι η επιστημονική προσέγγιση, ανάλυση και κατανόηση από διαφορετικά πεδία του φαινομένου/ κινήματος της ‘Street Art’ και η κοινωνική αφύπνιση του κοινού για το κίνημα μέσω της έρευνας, των αναφορών (reports) και των δράσεων και της ανάδειξης ονοματοθεσίας και διερεύνησης της ονοματολογίας του κινήματος μέσω των social media και των free street papers στην Ελλάδα. Πιο συγκεκριμένα, το Project στοχεύει στην πρόληψη του βανδαλισμού σε δημόσιους χώρους μέσω της εκπαίδευσης των νέων και δη των μαθητών για τη ‘Street Art’ ως τεχνοτροπία. Περαιτέρω, επικεντρώνεται σε ειδικές δράσεις πεδίου. Θεωρούμε ότι είναι πολύ σημαντικό, σήμερα, ο επιστήμονας να βρίσκεται σε αλληλεπίδραση με τους νέους, τους πολίτες και σε συνεργασία με την τοπική κοινωνία και τους φορείς της.
Επίσημη σελίδα του Project στο Facebook: https://www.facebook.com/thestreetartproject2018/
Επίσημη σελίδα του Project στο Instagram: https://www.instagram.com/the_street_art_project/
Χορηγός επικοινωνίας του ‘The Street Art Project’: