Κωνστάντειον Κέντρο Εγκληματολογίας & Δικανικών Επιστημών

Τον Ιούλιο 2016, το ΚΕ.Μ.Ε. υπέγραψε Μνημόνιο Συνεργασίας με το Κωνστάντειον Κέντρο Έρευνας και Μελέτης Εγκληματολογίας και Δικανικών Επιστημών Κύπρου με σκοπό την υλοποίηση κοινών δράσεων σε θέματα εγκληματολογίας και δικανικών επιστημών, ψυχολογίας και εγκληματολογικού / ποινικού και νομικού ενδιαφέροντος.

Πιο συγκεκριμένα, οι δύο φορείς συμφώνησαν να συνεργαστούν με στόχο την από κοινού επιστημονική μελέτη, έρευνα, δημόσια προβολή και ενημέρωση του κοινού σχετικά με θέματα εγκληματολογίας και εγκληματολογικού ενδιαφέροντος.

Το Κωνστάντειο Κέντρο ‘Ερευνας και Μελέτης Εγκληματολογίας και Δικανικών Επιστημών είναι μέλος της Βρετανικής και Αμερικάνικης Κοινότητας Εγκληματολογίας και του Διεθνούς Οργανισμού Σωφρονιστικών Ιδρυμάτων και Φυλακών και έχει ιδρυθεί ως Κέντρο ΜΗ κερδοσκοπικού χαρακτήρα. Διενεργεί εξειδικευμένες έρευνες και μελέτες, οργανώνει διαλέξεις, σεμινάρια, συνέδρια και μαθήματα εξειδικευμένου αντικειμένου που αφορούν σε ολόκληρο το φάσμα της Εγκληματολογίας και Δικανικών Επιστημών (Ανάλυση και ταύτιση Γενετικού Κώδικα ως τεκμήριο και κατάθεση σε ποινικές Υποθέσεις, Δικαστική Γραφολογία πλαστογραφίας και παραποίησης εγγράφων, Ανακριτική και Σωφρονιστική, Ψυχογράφημα και ανάλυση προφίλ εγκληματία, Οικονομικό έγκλημα, Ανάλυση ποινικών Υποθέσεων, Ποινολογία).

index

 

Νέοι Ορίζοντες

Νέοι ΟρίζοντεςΤο ΚΕ.ΜΕ ευαισθητοποιημένο και σε πλήρη συνέπεια με τα “πιστεύω” και τις πεποιθήσεις των ιδρυτικών μελών του, εγκαινιάζει συνεργασία με την Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση (Κοιν.Σ.Επ.) «Νέοι Ορίζοντες», αναθέτοντάς της την καθαριότητα των χώρων του.

Η Κοιν.Σ.Επ. «Νέοι Ορίζοντες» αποτελεί το πρώτο επιτυχημένο και μοναδικό παράδειγμα «Κοιν.Σ.Επ. Ένταξης» στην Ελλάδα, αλλά και το τρίτο ευρωπαϊκά, του οποίου τα μέλη είναι αποκλειστικά αποφυλακισμένοι. Οι «Κοιν.Σ.Επ. Ένταξης», στόχο έχουν την ένταξη στην οικονομική και κοινωνική ζωή ατόμων, οι οποίοι ανήκουν σε ευάλωτες κοινωνικά ομάδες πληθυσμού. Στο δυναμικό της ομάδας έχουν προστεθεί πέραν των ατόμων που έχουν βιώσει εγκλεισμό και άλλα άτομα τα οποία εντάσσονται σε αυτή την κατηγορία, όπως μακροχρόνια άνεργοι, μονογονεϊκές οικογένειες (μητέρες με ανήλικα τέκνα), άτομα που έχουν απεξαρτηθεί από εξαρτησιογόνες ουσίες κ.ά

Περισσότερα...