«Έγκλημα στα ερτζιανά»

Η εκπομπή προσεγγίζει από εγκληματολογική σκοπιά γνωστά τραγούδια ελλήνων δημιουργών στα οποία αναπαρίσταται το εγκληματικό φαινόμενο και αναδεικνύει μια νέα διάστασή τους. Με αφορμή το τραγούδι φωτίζονται σημεία μη ορατά στον μη ειδικό και παρέχονται ενδιαφέρουσες πληροφορίες, με απλό και κατανοητό τρόπο, που εμπλουτίζουν την έμμετρη αφήγηση του δημιουργού.

Ενδεικτικοί θεματικοί κύκλοι της εκπομπής είναι η ανθρωποκτονία, η απάτη και τα τυχερά παιχνίδια, τα εγκλήματα μίσους αλλά και πάθους, τα ναρκωτικά, τα εγκλήματα πολέμου, η φυλακή και η επανένταξη.

Στην εκπομπή, ειδικοί προσκεκλημένοι κάθε φορά, με βάση τη γνώση και την εμπειρία τους, συνεισφέρουν στην παρουσίαση και ανάπτυξη της εκάστοτε θεματικής, με αφορμή πάντα αγαπημένα ελληνικά τραγούδια.

Επιμέλεια εκπομπής: Κέντρο Μελέτης του Εγκλήματος (ΚΕ.Μ.Ε.)

Παρουσίαση εκπομπής: Αναστασία Χαλκιά, Διονύσης Χιόνης, Φώτης Σπυρόπουλος, Μάρθα Λεμπέση, Ευαγγελία Ανδρουλάκη & Αντωνία Καστρινάκη

Συντονίστρια ομάδας εργασίας-μελών ΚΕ.Μ.Ε. «Έγκλημα και τραγούδι»: Ερατώ-Μαρία Ιωαννίδου

Μέλη ομάδας εργασίας: Σοφία Ακρίβου, Κωνσταντίνα Βουλγαρέλη, Ευθυμία Δούση, Αντιγόνη Μπλαζογιαννάκη, Μαρία Σεφέκου, Ελευθέριος Φλεριανός.

  • slide

 

Ραδιοφωνική εκπομπή στο Δεύτερο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας 

Μετάδοση εκπομπής: Παρασκευή, 19:00-20:00

Συχνότητα: 103,7-102,9

Live Streaming!