Έρευνα ΕΚΚΕ και ΚΕ.Μ.Ε. – Παρουσίαση πρώτων μεθοδολογικών τοποθετήσεων στο συνέδριο του Πανεπιστημίου Αιγαίου

Συνέδριο του Πανεπιστημίου Αιγαίου με θέμα: “Οι κοινωνικές επιστήμες σήμερα. Διλήμματα και προοπτικές πέρα από την κρίση”, στις 06.-09.06.2019, στην Μυτιλήνη.

ΚΕ.Μ.Ε

Το Εθνικό Κέντρο Κοινωνικών Ερευνών – ΕΚΚΕ και το Κέντρο Μελέτης του Εγκλήματος παρουσιάζουν τις πρώτες μεθοδολογικές τοποθετήσεις από την έρευνα που διενεργούν σε πληθυσμό Σύριων προσφύγων, στο συνέδριο του Πανεπιστημίου Αιγαίου (Πανεπιστήμιο Αιγαίου), το οποίο πραγματοποιείται υπό την Αιγίδα της Προεδρίας της Ελληνικής Δημοκρατίας, με θέμα: “Οι κοινωνικές επιστήμες σήμερα. Διλήμματα και προοπτικές πέρα από την κρίση”, στις 06.-09.06.2019, στην Μυτιλήνη.

Η έρευνα που διεξάγεται από τους δύο ως άνω φορείς αποτελεί την έναρξη μιας δημιουργικής και πολύ τιμητικής για το ΚΕΜΕ συνεργασίας με το ΕΚΚΕ (est.1959), το οποίο “συνιστά τον μοναδικό δημόσιο φορέα στην Ελλάδα που θεραπεύει τις κοινωνικές επιστήμες” και ιδιαίτερα με την Διευθύντρια Ερευνών ΕΚΚΕ Δρα Τσίγκανου Ιωάννα, η οποία έχει μακρά και σημαίνουσα επιστημονική συμβολή στην ανάπτυξη και εξέλιξη της κοινωνικής έρευνας στην Ελλάδα, καθώς και στη διεθνή διάχυσή της.

Περιμένουμε λοιπόν να σας δούμε από κοντά στην εισήγηση με θέμα: “Δι-υποκειμενικές και υποκειμενικές νοηματοδοτήσεις της μετάβασης και της ένταξης. Η περίπτωση των Σύριων προσφύγων στην Ελλάδα” που θα παρουσιάσουν η Δρ Αναστασία Χαλκιά, Γ.Γραμματέας ΚΕΜΕ (Anastasia Chalkia), η Μάρθα Λεμπέση, Διευθύντρια ΚΕΜΕ (Martha Lempesi) και η Διευθύντρια ΕΚΚΕ Δρ Τσίγκανου Ιωάννα.

Αναλυτικά το πρόγραμμα του συνεδρίου εδώ:http://soc-conf2019.aegean.gr/program.html

Περισσότερες πληροφορίες για το ΕΚΚΕ: www.ekke.gr

 

Add Comment