ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Αγροτικό Κατάστημα Κράτησης Αγιάς Χανίων

#activist_keme   #books4prisons

ΚΕ.Μ.Ε

ΚΕΝΤΡΟ ΜΕΛΕΤΗΣ ΤΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ

www.ekeme.gr

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Κέντρο Μελέτης του Εγκλήματος με αίσθημα ευθύνης και αφουγκραζόμενο τις ανάγκες της εποχής ανέλαβε την πρωτοβουλία να συλλέξει βιβλία για το Αγροτικό Κατάστημα Κράτησης Αγιάς Χανίων και να στηρίξει την ιδιαίτερα σημαντική προσπάθεια που καταβάλλεται από τους ευαισθητοποιημένους αρμόδιους λειτουργούς για να αναβαθμιστεί η βιβλιοθήκη του, η οποία αποτελεί πλέον μέλος του Δικτύου Ελληνικών Βιβλιοθηκών της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος.

Στη δημόσια πρόσκλησή μας ανταποκρίθηκαν περισσότερα από 200 άτομα, οι περισσότεροι των οποίων μέλη του ΚΕ.Μ.Ε. αλλά και ενεργοί πολίτες, σχολεία, συλλογικότητες, φορείς, κ.ά., με αποτέλεσμα να συλλέξουμε εντός λίγων μηνών περίπου 500 τίτλους βιβλίων, τα οποία κοσμούν πλέον τη βιβλιοθήκη του ως άνω Αγροτικού Κ.Κ.

Το ΚΕ.Μ.Ε. παραστάθηκε κατά την επίσημη παραλαβή των βιβλίων εκπροσωπούμενο από τον Αντιπρόεδρο Διονύση Χιόνη, τον οποίο υποδέχθηκαν η Διευθύντρια του Κ.Κ. κα Δρακάκη και τα στελέχη της κοινωνικής υπηρεσίας κ.κ. Χατζή και Τσόντου. Τέθηκε δε επί τάπητος η επέκταση της συνεργασίας και σε νέα πεδία στο εγγύς μέλλον.

Οφείλουμε θερμές ευχαριστίες στη βιβλιοθηκονόμο κα Ευγενία Βιλιώτη που συνεργάστηκε μαζί μας στην ταξινόμηση των βιβλίων αλλά και στον καθένα και την καθεμιά που δωρίζοντας βιβλία και στηρίζοντας την ακτιβιστική αυτή δράση μας, ανοίγοντας νέους ορίζοντες στους κρατούμενους αναγνώστες.

Ιδιαίτερα ευχαριστούμε τις ναυτιλιακές εταιρείες “ΑΝΕΚLINES” & “BLUESTARFERRIES”, οι οποίες ανταποκρίθηκαν άμεσα στο αίτημά μας και ανέλαβαν εξ ολοκλήρου την ευγενική χορηγία της μεταφοράς των βιβλίων στα Χανιά με πλοίο τους, αποδεικνύοντας έμπρακτα την κομβική σημασία των δράσεων κοινωνικής εταιρικής ευθύνης.

Ευχόμαστε η κίνησή μας αυτή να αποβεί αποτελεσματική, τα βιβλία να εκπληρώσουν τον σκοπό τους συμβάλλοντας στην αυτομόρφωση των κρατουμένων και δεσμευόμαστε ότι παρόμοιες πρωτοβουλίες θα επαναληφθούν, προκειμένου το Κέντρο Μελέτης του Εγκλήματος να συνεχίσει να αποδεικνύει έμπρακτα και στο πεδίο την κοινωνική του ευαισθησία.

Αθήνα, 31 Ιουλίου 2018

Το Δ.Σ. ΚΕ.Μ.Ε.

                                                                   

 

Add Comment