Σεμινάριο με θέμα: «Δικαστική Ψυχολογία: Από τη θεωρία στην πράξη»

Εισηγήτρια: Ερατώ-Μαρία Ιωαννίδου Δικαστική Ψυχολόγος, MSc (LinkedIn – Έρη Ιωαννίδου).

Αντικείμενο του σεμιναρίου

Η Δικαστική Ψυχολογία αποτελεί έναν κλάδο της Ψυχολογίας που συνδέει την ψυχική υγεία και την παραβατικότητα με πολλούς τρόπους. Οι θύτες, τα θύματα, οι οικογένειές τους, οι φορείς απονομής της δικαιοσύνης είναι μόνο μερικοί από τους εμπλεκόμενους που θα μας απασχολήσουν σε αυτό τον κύκλο σεμιναρίων.

Σκοπός του σεμιναρίου είναι η εισαγωγή στις βασικές αρχές αλλά και καθημερινές πρακτικές και τεχνικές της Δικαστικής Ψυχολογίας. Με βάση τη θεωρία θα προχωράμε σε κάθε ενότητα σε πρακτικά παραδείγματα εφαρμογής της με τη χρήση οπτικοακουστικού υλικού, μελετών περίπτωσης αλλά και βιωματικών ασκήσεων πρακτικής. Έτσι, οι εκπαιδευόμενοι θα έχουν τη δυνατότητα να δοκιμάσουν οι ίδιοι τις γνώσεις, τις τεχνικές και τις δεξιότητες που απέκτησαν στην πράξη σε ένα ασφαλές πλαίσιο και να ανακαλύψουν τι τους αρέσει και τι όχι, πού νιώθουν πιο δυνατοί και πού όχι και πόσο τελικά απέχει η θεωρία από την πράξη, έστω και σε μία κατάσταση προσομοίωσης.

%cf%83%ce%b5%ce%bc%ce%b9%ce%bd%ce%b1%cf%81%ce%b9%ce%bf-1_%ce%b9%cf%89%ce%b1%ce%bd%ce%bd%ce%b9%ce%b4%ce%bf%cf%85

Στοιχεία του σεμιναρίου

  • Βασικές γνώσεις Ψυχολογίας και ψυχοπαθολογίας
  • Δικαστική Ψυχολογία: Ο κλάδος, οι μύθοι και η πραγματικότητα, η πρακτική εφαρμογή – Θύτες και θύματα: Οι δύο όψεις του ίδιου εγκλήματος.
  • Profiling: Επιστήμη, τέχνη, και τα δύο ή τίποτα απ’ αυτά; Investigative & Interrogative Psychology: Εισαγωγή
  • Crisis intervention: Τεχνικές και δεξιότητες (επέκταση της χρησιμότητας και της χρήσης τους και σε άλλες καταστάσεις)

 

Διάρκεια σεμιναρίου: 12 ώρες (4 συνεδρίες – 3 ώρες κάθε συνεδρία, 1 συνάντηση την εβδομάδα, το σεμινάριο θα λαμβάνει χώρα Πέμπτη 17:00 – 20:00).

Χρόνος διεξαγωγής: Ιανουάριος – Φεβρουάριος 2017 (ημερομηνίες συναντήσεων: 19/01, 26/01, 02/02 & 09/02 ).

Πληροφορίες: κα Αντωνία Καστρινάκη, τηλ. επικοινωνίας 693 794 7179.

Για αναλυτικές πληροφορίες και για την ορθή ολοκλήρωση της εγγραφής σας παρακαλώ κατεβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση (αρχείο pdf) και ακολουθήστε τις οδηγίες.

Ανακοίνωση

Add Comment