Δ Ε Λ Τ Ι Ο ΤΥΠΟΥ #TheStreetArtProject

Πρώτος σταθμός: 2ο Γυμνάσιο Αλίμου

Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 22 Μαρτίου 2018 η πρώτη καλλιτεχνική δράση του #TheStreetArtProject στο 2ο Γυμνάσιο Αλίμου. Η εικαστική καλλιτέχνης Άννα Δημητρίου, κατόπιν πρόσκλησής μας, φιλοτέχνησε στο μάθημα των εικαστικών, με τη συνεργασία της καθηγήτριας  Άρτεμις Γώγου και τη δημιουργική αλληλεπίδραση των μαθητών, το ανωτέρω κολλάζ. To εικαστικό δρώμενο ενθουσίασε καθηγητές και μαθητές και καταγράφηκε μέσω φωτογραφιών και βίντεο με τη Φρίντα Κάλο να πρωταγωνιστεί στην είσοδο του σχολείου και τα παιδιά να καταλαβαίνουν όλο και καλύτερα τις διαφορές βανδαλισμού και Τέχνης, καθώς και ορισμένα στοιχεία Ιστορίας της Τέχνης.

Ένας από τους σκοπούς το project είναι η επίσκεψη σε σχολεία της Aττικής με συνεντεύξεις σε καθηγητές εικαστικής αγωγής (καλλιτεχνικών) προκειμένου να αναδειχθεί η street art (τέχνη του δρόμου) ως παιδαγωγικό εργαλείο του μαθήματος αυτού.

Το #TheStreetArtProject πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Κέντρου Μελέτης του Εγκλήματος και αποτελεί πρωτοβουλία της Κωνσταντίνας Κωνσταντίνου, εγκληματολόγου και συντονίστριας της Ομάδας Εργασίας.

Συνεργασία: Δρ Ευδοξία Φασούλα, Αναλυτική και δικαστική γραφολόγος  -δικηγόρος

Μέλη Ομάδας Εργασίας: Γιώργος Γιακουβάκης, Αγγελική–Φανουρία Γιαννάκη, Ιωάννα Δερβίση, Κατερίνα Καλογεράκη, Νεφέλη Μπαφούνη, Αγγελική Πεπόνη, Βικτώρια Τζουμέρκα, Μαίρη Φωσκόλου.

 

Add Comment