Εγκλήματα κατά της ζωής, παιδιά και ΜΜΕ: προβληματισμοί και προκλήσεις -Video

Το Κέντρο Μελέτης του Εγκλήματος διοργάνωσε στον ΙΑΝΟ, Στρογγυλό Τραπέζι με θέμα Εγκλήματα κατά της ζωής, παιδιά και ΜΜΕ: προβληματισμοί και προκλήσεις”.
Μιλούν οι:
Γιάννης Πανούσης Ομότιμος Καθηγητής Εγκληματολογίας Πανεπιστημίου Αθηνών
Αγγελική Καρδαρά Δρ. τμήματος Επικοινωνίας & ΜΜΕ Πανεπιστημίου Αθηνών – Φιλόλογος – Τακτική επιστημονική συνεργάτιδα ΚΕ.Μ.Ε.
Σουζάνα Παπαφάγου Κλινική Ψυχολόγος – Ομαδική / Οικογενειακή Ψυχοθεραπεύτρια
Φώτιος Σπυρόπουλος Δ.Ν .- Καθηγητής Ποινικού Δικαίου Πυροσβεστικής Ακαδημίας – Μέλος Δ.Σ. ΚΕ.Μ.Ε.
Διονύσης Χιόνης Δικηγόρος – ΜΔΕ Εγκληματολογίας – Αντιπρόεδρος ΚΕ.Μ.Ε.
Τη συζήτηση συντονίζει ο δημοσιογράφος Γιώργος Καραϊβάζ.

 

Λίγα λόγια για τη συζήτηση:
Το Κέντρο Μελέτης του Εγκλήματος οργάνωσε Στρογγυλό Τραπέζι για την ευαισθητοποίηση του κοινού και την ενημέρωση των ειδικών/ενδιαφερομένων σε θέματα εγκληματολογικού ενδιαφέροντος, με έμφαση στην προστασία της ανηλικότητας και στην καταπολέμηση του «στιγματιστικού λόγου» των ΜΜΕ.
Αντικείμενο διερεύνησης η απεικόνιση στα ΜΜΕ δύο πρόσφατων πολύ σοβαρών εγκληματολογικών υποθέσεων, του εγκλήματος της παιδοκτονίας στη Νέα Σμύρνη, όπου η νεαρή μητέρα φέρεται να σκότωσε το βρέφος αμέσως μετά τη γέννησή του και της διπλής ανθρωποκτονίας ζευγαριού στην Κύπρο, όπου ένα ανήλικο αγόρι στιγματίστηκε από τα μέσα ως «δολοφόνος» των γονέων του. Δύο εγκλήματα που διαφοροποιούνται μεταξύ τους, είχαν όμως στο επίκεντρό τους παιδιά και προσεγγίστηκαν από τα media χωρίς την πρέπουσα δημοσιογραφική δεοντολογία και τον απαιτούμενο σεβασμό στην ισχύουσα νομοθεσία.

 

Tο βίντεο της παρουσίασης της επιστημονικής μας εκδήλωσης από το Ίδρυμα Μποδοσάκη (ΙΑΝΟΣ, 10-9-2018). Διοργάνωση: Κέντρο Μελέτης του Εγκλήματος (ΚΕ.Μ.Ε.). Χορηγός Επικοινωνίας: Τaλκ-free press για γονείς.

Add Comment