Παρουσίαση βιβλίου

Το Σάββατο 11 Ιουνίου 2016 πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του επιστημονικού βιβλίου του Δρ. Φώτη Σπυρόπουλου «Χωρίς δικαίωμα πρόσβαση σε ηλεκτρονικά συστήματα πληροφοριών (hacking)».

Η παρουσίαση έλαβε χώρα στον χώρο του ιστορικού μουσείου του Κέντρου Λόγου και Τέχνης ΔΙΕΞΟΔΟΣ στην Ι. Π. Μεσολογγίου. Η εκδήλωση διοργανώθηκε από το Πάντειο Παν/μιο (Εργαστήριο Αστεακής Εγκληματολογίας) και το Κέντρο Μελέτης του Εγκλήματος και έλαβε χώρα στο Ιστορικό Μουσείο «ΔΙΕΞΟΔΟΣ».

Συντονιστής της συζήτησης ήταν ο Ομότιμος Καθηγητής της Νομικής Σχολής Αθηνών Νέστωρ Κουράκης, ο οποίος υπήρξε επιβλέπων της διδακτορικής διατριβής του συγγραφέα που εκδόθηκε στο παρουσιαζόμενο βιβλίο, η  οποία αξιολογήθηκε με τον βαθμό «Άριστα» και επρώτευσε μεταξύ των διδακτορικών διατριβών που έλαβαν υποτροφία σε όλα τα επιστημονικά πεδία σε όλη την Ελλάδα από το πρόγραμμα «ΗΡΑΚΛΕΙΤΟΣ ΙΙ».

Στην εκδήλωση μίλησαν επίσης ο Ομότιμος καθηγητής του Ποινικού Δικαίου της Νομικής Σχολής Αθηνών και Τακτικό Μέλος της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα Λεωνίδας Κοτσαλής, η Δρ. Αναστασία Χαλκιά και ο Αναπλ. Καθηγητής και Πρόεδρος του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας Άρης Γαρμπής.

Την εκδήλωση, την οποία αγκάλιασαν πλήθος ακροατών που κατέκλυσαν και τους δύο χώρους του ανωγείου του Ιστορικού Μουσείου της “Διεξόδου”, χαιρέτησαν ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Μεσολογγίου Μάριος Παπαθεοδώρου και ο Δήμαρχος της Ιερής Πόλης Νίκος Καραπάνος ενώ από την πλευρά της “Διεξόδου”, την παρουσίαση έκανε η Υπεύθυνη Επικοινωνίας, φιλόλογος Ειρήνη Καρανικόλα.