Εργασία στο σεξ: Το στίγμα, η απεικόνιση στα ΜΜΕ, η περιθωριοποίηση και η βία – Crime & Media Lab

Στο πλαίσιο των ερευνών και μελετών του Crime & Media Labτου Κέντρου Μελέτης του Εγκλήματος Crime & Μedia Lab – KE.M.E. (e-keme.gr), με Επιστημονικά Υπεύθυνη την Αγγελική Καρδαρά Δρα Τμήματος ΕΜΜΕ ΕΚΠΑ, Φιλόλογο, Συγγραφέα-Εισηγήτρια και Εκπαιδεύτρια Ε-Learning ΕΚΠΑ, το μέλος της Επιστημονικής Ομάδας μας, Ελληκαίτη Κουρτάκη, Προπτυχιακή Φοιτήτρια Νομικής Δ.Π.Θ. εξέτασε το θέμα «Εργασία στο σεξ: Το στίγμα, η απεικόνιση στα ΜΜΕ, η περιθωριοποίηση και η βία» και ακολούθως παρουσιάζει τα κύρια πορίσματά της.

Γράφει η Ελληκαίτη Κουρτάκη, Προπτυχιακή Φοιτήτρια Νομικής Δ.Π.Θ., Μέλος του Crime & Media Labτου Κέντρου Μελέτης τους Εγκλήματος

Τον Σεπτέμβριο του 2021 η αστυνομία του St. Louis αναφέρθηκε σε μια σειρά δολοφονιών με στόχο εργάτες του σεξ. Η Marney Haynes, 16 ετών, βρέθηκε νεκρή λόγω πυροβολισμού  στην κομητεία του St. Louis στις 13 Σεπτεμβρίου, η Pam Abercrombie, 49 ετών, βρέθηκε νεκρή στις 16 Σεπτεμβρίου σε ένα πεζοδρόμιο βόρεια του St. Louis και ο Casey Ross, 24 ετών, βρέθηκε επίσης νεκρός λόγω πυροβολισμού στις 19 Σεπτεμβρίου σε ένα οικόπεδο. Η βία κατά των εργαζομένων στο σεξ μπορεί να μην είναι νέο φαινόμενο, είναι όμως αφανές φαινόμενο. Οι καταγγελίες είναι μηδαμινές, τα ευρήματα ελλιπή, η πρόληψη και η καταστολή των τελούμενων κατά των εργαζομένων στο σεξ εγκλημάτων ηχούν ως λέξεις άγνωστες στον κόσμο της εργασίας στο σεξ.

Βλ. περισσότερα εδώ

Εργασία στο σεξ / sex work: Το στίγμα, η απεικόνιση στα ΜΜΕ, η περιθωριοποίηση και η βία

Βλ. επίσης αναλυτικά:

“Εργασία στο σεξ / sex work: Το στίγμα, η απεικόνιση στα ΜΜΕ, η περιθωριοποίηση και η βία”: Μελέτη

Add Comment