Ετήσια Αναφορά Του ΚΕ.Μ.Ε. – 2018

Ετήσιο μήνυμα του Διοικητικού Συμβουλίου

Το Κέντρο Μελέτης του Εγκλήματος συμπλήρωσε άλλο ένα έτος παρουσίας τόσο σε επιστημονικό όσο και σε κοινωνικό επίπεδο επιδεικνύοντας πολυσχιδή δράση και δημιουργικές συνέργειες. Το προηγούμενο έτος ήταν ιδιαίτερης σημασίας για εμάς, καθώς μετά τα πρώτα βήματα του Φορέα κρίναμε ότι είχαν ωριμάσει πλέον οι συνθήκες, ώστε να αρχίσει να καθιερώνεται ως ένας σημαντικός επιστημονικός παράγοντας.

Πρωταρχικό μέλημά μας ήταν, είναι και θα παραμείνει η επιδίωξη δημιουργικών συνεργειών με σκοπό την παραγωγή του βέλτιστου δυνατού αποτελέσματος. Σε αυτό το πλαίσιο είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι που κατά τη διάρκεια του 2017 συνεργαστήκαμε, μεταξύ άλλων, με το Organized Crime Observatory και το Northeastern University of Boston (USA), με τον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών σε εκδήλωση που τέθηκε υπό την αιγίδα της Προεδρίας της Δημοκρατίας, την ELSA Greece, τον Ο.ΚΑ.ΝΑ., την Νομική Βιβλιοθήκη, την Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς, το Αγροτικό Κατάστημα Κράτησης Αγιάς Χανίων, αλλά και με Καθηγητές, όπως οι κ.κ. Ν. Κουράκης, Λ. Κοτσαλής, Α. Μαγγανάς, Γ. Πανούσης, Ν. Πασσάς, Χ. Τσουραμάνης, κ.ά., που υπήρξαν Δάσκαλοί μας και μας τιμούν με τη στήριξή τους.

Επιπλέον, δημιουργήσαμε ή φιλοξενήσαμε νέα πρωτότυπα εγχειρήματα, όπως το Street Art Project και το Εργαστήριο Πολιτισμικής Εγκληματολογίας και συνεχίσαμε παρέχουμε πολυεπίπεδη στήριξη σε νέους επιστήμονες, οι οποίοι συμμετέχουν ενεργά στις ερευνητικές μας ομάδες, στη συντακτική ομάδα του CrimeTimes που συμπλήρωσε πλέον επτά (7) τεύχη, στην ομάδα ανάγνωσης, κ.λπ., με αποτέλεσμα τα μέλη να αποτελούν πλέον σημαντικούς συνεργάτες του ΚΕ.Μ.Ε. σε κάθε δράση.

Ιδιαίτερα σημαντικό βήμα για το έτος 2018 αποτέλεσε ο προσανατολισμός των δράσεων του Φορέα μας σε υπερεθνικό επίπεδο αφενός με την συμμετοχή μας στο 18ο Ετήσιο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Εγκληματολογίας και αφετέρου με τη συνεργασία μας με το Organized Crime Observatory και το Northeastern University of Boston, που αποτελούν σημαντική παρακαταθήκη για ακόμα πιο έντονη διεθνή παρουσία στο άμεσο μέλλον.

Τέλος, με τις κοινωνικές δράσεις μας αποδείξαμε έμπρακτα ότι ένας επιστημονικός Φορέας δεν πρέπει είναι αποκομμένος από την κοινωνία, αλλά να την προσεγγίζει, να επεμβαίνει και να προσφέρει ποικιλοτρόπως. Ως Διοικητικό Συμβούλιο του ΚΕ.Μ.Ε. δεσμευόμαστε για ανάλογη ποιοτικά και ποσοτικά συνέχεια σε επιστημονικό και κοινωνικό επίπεδο,  ώστε να υλοποιήσουμε από κοινού με τους συνεργάτες μας όσα ονειρευόμαστε.

Το ΔΣ του Κέντρου Μελέτης του Εγκλήματος (ΚΕ.Μ.Ε.)

 

Ολόκληρη η ετήσια αναφορά του ΚΕ.Μ.Ε για το έτος 2018 είναι διαθέσιμη σε μορφή αρχείου pdf.

ΚΕ.Μ.Ε. Ετήσια Αναφορά 2018

Add Comment