Ετήσια αναφορά του ΚΕ.Μ.Ε. – 2016

Μήνυμα του ΔΣ

Η Εγκληματολογία και η ποινική δικαιοσύνη αποτελούν θέματα που προσελκύουν το ενδιαφέρον του κοινού – η επιστημονικότητα, ωστόσο, των προσεγγίσεων ήταν πάντοτε το ζητούμενο. Όταν, λοιπόν, δημιουργήσαμε το «Κέντρο Μελέτης του Εγκλήματος (ΚΕ.Μ.Ε.)», αποφασίσαμε ότι ήρθε η ώρα ένας φορέας της κοινωνίας των πολιτών να (προσπαθήσει να) μιλήσει επιστημονικά αλλά και κατανοητά στην κοινωνία.

Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που μετά την ολοκλήρωση ενός έτους δράσης έχουμε την ευκαιρία να σας παρουσιάσουμε το έργο του Κέντρου μας. Για εμάς ήταν ένας χρόνος έντονης δημιουργικότητας, σκληρής δουλειάς, ένας χρόνος ευτυχισμένων στιγμών αλλά και εντάσεων.

Διαβάζοντας την ετήσια αναφορά του έτους 2016, είναι προφανές πως ό,τι κάναμε κατέστη δυνατό κυρίως μέσα από τις συνεργασίες, τις συνέργειες, την επικοινωνία με ανθρώπους που μας στήριξαν, άλλοτε εμπράκτως, άλλοτε ηθικά ή και τα δύο μαζί. Κυρίως όμως η βάση μας είναι τα Μέλη του Κέντρου και εκτιμούμε ότι στον χρόνο που έρχεται η συνδρομή και επικουρία τους μπορεί –και πρέπει- να ενδυναμωθεί.

Για το 2017 στόχος μας είναι η περαιτέρω ανάπτυξη και εγρήγορση του ΚΕ.Μ.Ε. προκειμένου να πραγματώσει καλύτερα και αποτελεσματικότερα τον σκοπό του. Με συνέπεια και ευθύνη επιθυμούμε να μετέχουμε στην ενδυνάμωση της επιστήμης της Εγκληματολογίας στη χώρα μας και κατ’ επέκταση της επαγγελματικής ενδυνάμωσης των λειτουργών της και ειδικά των νέων εγκληματολόγων.

Κλείνοντας, επαναλαμβάνουμε αυτό που αναφέρουμε στο editorial του πρώτου τεύχους του ηλεκτρονικού περιοδικού “CrimeTimes”: «oι πολυφωνικές επιστημονικές αρμονίες θέλουν και τη δική σας συμμετοχή για να γίνουν ακόμα πιο όμορφες…», καθώς πιστεύω μας είναι πως όλοι από κοινού, ατομικά αλλά και θεσμικά, μπορούμε να προχωρήσουμε δυναμικότερα.

Το ΔΣ του Κέντρου Μελέτης του Εγκλήματος (ΚΕ.Μ.Ε.)

 

Ολόκληρη η ετήσια αναφορά του ΚΕ.Μ.Ε για το έτος 2016 είναι διαθέσιμη σε μορφή αρχείου pdf.

ΕΤΗΣΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ ΚΕ.Μ.Ε. 2016

Add Comment