Κανόνες Καλής Λειτουργίας FACEBOOK GROUP του ΚΕ.Μ.Ε.

Καλώς Ορίσατε στην Ομάδα του Κέντρου Μελέτης του Εγκλήματος – ΚΕ.Μ.Ε.

Kανόνες ομάδας από τους/τις διαχειριστές/στριες

Η ομάδα αφορά την Επιστημονική Μελέτη, Έρευνα και Δημόσια Προβολή Θεμάτων Εγκληματολογίας.

Η ομάδα δεν είναι ειδησεογραφική. Έχει έναν συγκεκριμένο σκοπό, την πληροφόρηση και την προαγωγή του διαλόγου σε θέματα εγκληματολογικού ενδιαφέροντος.

 

Δύναται να αναρτώνται:

 • Ανακοινώσεις και θα συζητώνται θέματα που άπτονται του εγκληματικού φαινομένου, της εγκληματολογίας γενικότερα και συναφών επιστημονικών κλάδων (Ποινικού Δικαίου, Κοινωνιολογίας, Σωφρονιστικής, Κοινωνικής Ανθρωπολογίας, Ψυχολογίας & Δικαστικής Ψυχολογίας, κ.ά.).
 • Δημοσιεύσεις σχετικές με συνέδρια, ημερίδες από αναγνωρισμένους κρατικούς ή ιδιωτικούς φορείς.
 • Άρθρα από επιστημονικά περιοδικά ή Μ.Μ.Ε. και ιστοσελίδες κύρους,
 • Προκηρύξεις διδακτορικών, μεταδιδακτορικών ή ερευνητικών προγραμμάτων, όπου θα πρέπει να αναφέρεται η πηγή της δημοσίευσης.
 • Οπτικοακουστικό υλικό (video, animation, διαγράμματα) σχετικό με την επιστήμη της Εγκληματολογίας και συναφών επιστημονικών κλάδων.

 

Να είστε καλοπροαίρετοι/ες και ευγενικοί/ές

Συμμετέχουμε όλοι/ες σε αυτή την ομάδα δημιουργώντας ένα φιλικό περιβάλλον. Ας δείχνουμε σε όλους σεβασμό. Οι υγιείς διαφωνίες είναι αποδεκτές, ωστόσο η ευγένεια είναι απαραίτητη.

 1. ΔΕΝ επιτρέπονται:

Οι διαφημίσεις προϊόντων και υπηρεσιών (άμεση ή έμμεση προτροπή αγοράς αγαθών και υπηρεσιών) και πολιτικές/κομματικές/παραταξιακές διαφημίσεις (άμεση ή έμμεση προτροπή υπερψήφισης πολιτικού κόμματος ή κομματικής παράταξης εντός οποιουδήποτε φορέα).

 1. ΔΕΝ επιτρέπονται:

Η επανάληψη αναρτήσεων και οι δημοσιεύσεις που σχετίζονται με spam, clickbait, like pharming.

 1. ΔΕΝ επιτρέπονται:

Οι διαφημίσεις, η προσωπική προώθηση/προβολή και οι σύνδεσμοι που δεν σχετίζονται με το περιεχόμενο της ομάδας.

 1. ΔΕΝ επιτρέπεται η επανάληψη ίδιων αναρτήσεων

Δεν θα εγκρίνονται αναρτήσεις, είτε προσωπικές, είτε κοινοποίηση ειδήσεων, που έχουν ήδη αναρτηθεί στην ομάδα ή αφορούν επαναλαμβανόμενη θεματολογία. Η επανάληψη κουράζει.

 1. ΔΕΝ επιτρέπονται:

Ο ψηφιακός εκφοβισμός, η δυσφήμηση, η εξύβριση ή/και η διατύπωση απειλών κατά άλλων μελών της ομάδας ή κατά οποιουδήποτε άλλου προσώπου ή ομάδας προσώπων, η ρητορική μίσους κατά οποιασδήποτε πληθυσμιακής ομάδαςκαθώς και υποτιμητικά σχόλια σε θέματα όπως η φυλή, η θρησκεία, ο πολιτισμός, ο σεξουαλικός προσανατολισμός, το φύλο ή η ταυτότητα.

 1. ΔΕΝ επιτρέπεται:

Άμεση ή έμμεση προτροπή διάπραξης αξιόποινων πράξεων, παραβίασης των Νόμων και του Συντάγματος της χώρας.

 1. ΔΕΝ επιτρέπονται:

Αναληθείς ή παραπλανητικές πληροφορίες. Ελέγξτε την ορθότητα της πληροφορίας πριν την αναρτήσετε. Αν μια πληροφορία αποδειχθεί αναληθής ή παραπλανητική ή υπάρχουν σχετικές ενδείξεις επ’ αυτού, διαγράφεται.

 1. Καθένας/καθεμιά αναλαμβάνει την ευθύνη της ανάρτησής του/της.

Σε καμία περίπτωση η ομάδα και οι δημιουργοί της δεν υιοθετούν τις απόψεις και τα σχόλια που αναρτώνται.

 1. Διαγραφή αναρτήσεων ή/και μελών:

Αναρτήσεις και σχόλια που δεν συμβαδίζουν με τους παραπάνω κανόνες θα αφαιρούνται. Επαναλαμβανόμενη παραβίαση των κανόνων από μέλη της ομάδας, μπορεί να οδηγήσει σε διαγραφή και μόνιμο αποκλεισμό τους. Σε κάθε περίπτωση οι διαχειριστές/ριες διατηρούν το  απόλυτο δικαίωμα να διαχειρίζονται πλήρως και στο σύνολό τους αναρτήσεις ή / και σχόλια δεδομένου ότι πρόκειται για διαδικτυακό χώρο του Κέντρου Μελέτης του Εγκλήματος, που αποτελεί επιστημονική εταιρεία, η οποία επιφυλάσσεται παντός νομίμου δικαιώματός της αναφορικά με τη λειτουργία της παρούσης ομάδας.

Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση και ευελπιστούμε αυτή η προσπάθεια να ευοδώσει καρπούς.

Οι διαχειριστές/στριες της ομάδας του F/b GROUP του ΚΕ.Μ.Ε.

  

Add Comment