Παιδιά: Μάρτυρες, δράστες & θύματα στο έγκλημα

Συνεδριο «Παιδια: Μαρτυρες, δραστες & θυματα στο εγκλημα. Συστημα δικαιοσυνης ανηλικων»

Το Κέντρο Μελέτης του Εγκλήματος έδωσε το ‘‘παρόν’’στο Διεθνές συνέδριο: “Παιδιά: μάρτυρες, δράστες και θύματα στο έγκλημα”, που οργάνωσε το Κωνστάντειον Κέντρο Έρευνας και Μελέτης Εγκληματολογίας και  και Δικανικών Επιστημών Κύπρου που πραγματοποιήθηκε στη Λευκωσία, 8 Οκτωβρίου 2016.

Στο συνέδριο συμμετείχαν εξαιρετικοί ομιλητές από όλο τον κόσμο. Το “Κέντρο Μελέτης του Εγκλήματος” εκπροσωπήθηκε από τον Δρ. Φώτιο Σπυρόπουλο, οποίος αναφέρθηκε σε μια σύγχρονη και εξελισσόμενη μορφή “bullying” στην ψηφιακή και διαδικτυακή εποχή, δίδοντας την ενδιαφέρουσα εγκληματολογική διάσταση του φαινομένου. Ο Δρ. Παπαγιώτης Παπαϊωάννου, ποινικολόγος – εγκληματολόγος, ανέπτυξε ειδικά ζητήματα κατά την προδικασία στα εγκλήματα κατά της γενετήσιας ελευθερίας ανηλίκων, προκαταλήψεις και δυσχέρειες, με αναφορά στο Ελληνικό σύστημα δικαιοσύνης. Η κυρία Φωτεινή Κωνσταντοπούλου, ψυχολόγος και δικανικός ψυχολόγος, εκ μέρους του Χαμόγελου του Παιδιού, αναφέρθηκε στην αντίστοιχη σπουδαία δράση του Οργανισμού στην Ελλάδα και η Δρ. Ευδοξία Φασούλα, μίλησε επί της ερμηνείας του παιδικού ιχνογραφήματος (ζωγραφιές) των παιδιών σε σχέση με τη βία.

Ως ΚΕΜΕ ευχαριστούμε το Κωνστάντειον και προσωπικά την Μαρία και τον Κωνσταντίνο Κωνσταντινίδη για την ευγενική πρόσκληση και τη φιλοξενία και συγχαίρουμε όσους συνέβαλαν στη διεξαγωγή του εξαιρετικά ενδιαφέροντος συνεδρίου. Το ΚΕΜΕ δηλώνει αρωγός τέτοιων επιστημονικών συλλογικών προσπαθειών και ελπίζουμε σε νέες συνεργασίες στο κοντινό μέλλον.

Add Comment