Παρουσίαση του #sap για το έτος 2018

Το “The Street Art Project”, υπό την αιγίδα του «Κέντρου Μελέτης του Εγκλήματος – ΚΕ.Μ.Ε.» (https://e-keme.gr/category/street-art-project/) και με χορηγό επικοινωνίας το “Social Policy” (www.socialpolicy.gr), ξεκίνησε το Φεβρουάριο του 2018 και συνεχίζεται έως σήμερα. Δημιουργός και Συντονίστρια του Project είναι η Κωνσταντίνα Κωνσταντίνου (Κοινωνιολόγος – ΜΔΕ «Εγκληματολογίας», Πάντειο Πανεπιστήμιο) σε συνεργασία με την κ. Ευδοξία Φασούλα, (Δικηγόρος – Αναλυτική / Δικαστική Γραφολόγος, Διδάκτωρ Νομικής Πανεπιστημίου του Μονάχου).

Το #TheStreetArtProject παραμένει ακόμη ως μία ανοιχτή επιστημονική πλατφόρμα συλλογής, μελέτης, διάχυσης γνώσεων για το φαινόμενο των αστικών δημόσιων τοιχογραφιών, τόσο μεσαίου μεγέθους (“pieces/masterpieces”) όσο και μεγάλου μεγέθους (“mural/public art”).

Η αξία αυτού του Project έγκειται στον επιμορφωτικό / εκπαιδευτικό χαρακτήρα που μπορούν να έχουν οι τεχνικές της Street Art, σε αντίθεση με τις τεχνικές του Graffiti, στους ανηλίκους και στην οπτική κατανόησή της από τους ενηλίκους με σκοπό τον επαναπροσδιορισμό της καθημερινότητάς τους σε σχέση με την πόλη όπου ζουν.

Η καταγραφή των έργων που «ζει» μέσω της υποκειμενικής ερμηνείας που τους αποδίδουν οι περαστικοί / κάτοικοι / οι άνθρωποι της πόλης ή και της υπαίθρου μέσω της φωτογραφικής κάμερας επηρεάζει την οπτική αντίληψη περί κτιρίων (συμβόλων της αστικοποίησης ως τρόπου ζωής) και τη διατήρηση της «μνήμης» μιας  εποχής ρευστών ανθρώπινων σχέσεων μέσω μηνυμάτων που εκπέμπουν, καθώς δεν είναι λίγα τα έργα που αναπολούν τη σταθερότητά τους ή την εκ βαθέων αλλαγή τους.

Η παρουσίαση του project για το έτος 2018 στον κάτωθι σύνδεσμο.

Παρουσίαση του #sap για το έτος 2018

Add Comment