Σεμινάριο: «Αποπλάνηση ανηλίκων μέσω διαδικτύου: Από το κυβερνοέγκλημα στο φυσικό έγκλημα.

Σεμινάριο  με θέμα: «Αποπλάνηση ανηλίκων μέσω διαδικτύου: Από το κυβερνοέγκλημα στο φυσικό έγκλημα. Πρακτικά ζητήματα για αστυνομικούς, νομικούς και επαγγελματίες συναφών κλάδων»

 

Εισηγήτρια: Ερατώ-Μαρία Ιωαννίδου ∆ικαστική Ψυχολόγος, MSc και Personal Coach (LinkedIn – Έρη Ιωαννίδου).

 

Αντικείμενο του σεμιναρίου

Πώς, πότε και γιατί μια ιντερνετική συνομιλία οδηγεί σε συνάντηση με έναν/μία ανήλικο/η; Τι είναι το grooming και ποιες μεθόδους χρησιμοποιεί κανείς προκειμένου να αποπλανήσει έναν/μία ανήλικο/η; Πόσο εύκολο είναι τελικά; Τι μπορούν να κάνουν οι γονείς; Πότε πρέπει να δείξουν κατανόηση και εμπιστοσύνη και πότε να επέμβουν; Τι μπορεί να κάνει η αστυνομία και πώς; Τι είναι η δευτερογενής θυματοποίηση και γιατί ένα θύμα μπορεί να τραυματιστεί περισσότερο εξαιτίας της νομικής διαδικασίας που ακολουθείται; Μπορεί η δευτερογενής θυματοποίηση να αποφευχθεί; Ποιος είναι ο ρόλος του δικηγόρου στην υπόθεση πέραν της νομικής του συμβολής; Σκοπός του σεμιναρίου δεν είναι να μείνουμε στη θεωρητική ανασκόπηση του ζητήματος αλλά να το προσεγγίσουμε πρακτικά μέσα από case studies, πραγματικές υποθέσεις, χρήσιμες οδηγίες για επαγγελματίες και βιωματικές ασκήσεις.

To σεμινάριο απευθύνεται σε επαγγελματίες νομικών, κοινωνικών και ανθρωπιστικών επιστημών

 

Διάρκεια σεμιναρίου: 4  ώρες. Tο σεμινάριο θα λάβει χώρα Πέμπτη (14/12/2017)

Ώρα: από 17:00 – 21:00.  

Τόπος διεξαγωγής: Σταδίου 33 & Πεσμαζόγλου, 8ος όροφος, Γραφείο 15, 10559 ΑΘΗΝΑ.

Χρόνος διεξαγωγής: Δεκέμβριος – Πέμπτη  14 Δεκεμβρίου 2017.

 

Κόστος συμμετοχής

30€* για τα μέλη του Κέντρου Μελέτης του Εγκλήματος (ΚΕ.Μ.Ε.) (ταμειακώς ενήμερα για το έτος 2017)

35€* για κατόχους κάρτας ανεργίας και φοιτητές

40€* για τους υπόλοιπους συμμετέχοντες

*στις τιμές περιλαμβάνεται Φ.Π.Α. 24%

Για την επιλογή των συμμετεχόντων θα τηρηθεί η αρχή της χρονικής προτεραιότητας, λόγω των περιορισμένων θέσεων.

 Συμμετοχή μόνο με προεγγραφή

∆ηλώσεις συμμετοχής (σε 2 μόλις βήματα)

Δηλώστε συμμετοχή στο e-mail: crime@e-keme.gr  (θέμα «Αποπλάνηση ανηλίκων μέσω διαδικτύου: Από το κυβερνοέγκλημα στο φυσικό έγκλημα. Πρακτικά ζητήματα για αστυνομικούς, νομικούς και επαγγελματίες συναφών κλάδων» αποστέλλοντας συνημμένα τα κατωτέρω:

Βήμα 1

Συμπλήρωση και επισύναψη-αποστολή της κατωτέρω δήλωσης συμμετοχής

Δήλωση συμμετοχής

Βήμα 2ο

Επισύναψη – αποστολή του αποδεικτικού κατάθεσης του ποσού συμμετοχής στον τραπεζικό λογαριασμό ΑΡΙΘ.ΛΟΓ. 6901141872141, ΙΒΑΝ GR23 0171 9010 0069 0114 1872141 (τράπεζα: ΠΕΙΡΑΙΩΣ “Piraeus Bank”, δικαιούχος: Κέντρο Μελέτης του Εγκλήματος) με αιτιολογία ονοματεπώνυμο συμμετέχοντα συμμετοχή σε σεμινάριο «Αποπλάνηση ανηλίκων μέσω διαδικτύου: Από το κυβερνοέγκλημα στο φυσικό έγκλημα. Πρακτικά ζητήματα για αστυνομικούς, νομικούς και επαγγελματίες συναφών κλάδων») άλλως καταβολή με μετρητά στα γραφεία μας, οδός Σταδίου 33 και Πεσμαζόγλου, (8ος όροφος, γραφείο 15, 10559, Αθήνα) κατά τις ώρες κοινού, κάθε Τρίτη 15.00-18.00 (η δήλωση συμμετοχής καταχωρείται με την ολοκλήρωση των ως άνω ενεργειών).

 

Αιτήσεις συμμετοχής μέχρι Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου 2017 (περιορισμένες θέσεις).

Θα χορηγηθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης.

Πληροφορίες: τηλ. επικοινωνίας 690 82 33 371 ή 6948591604

Add Comment