Σεμινάριο εξ αποστάσεως με θέμα: «Το έγκλημα στο αστυνομικό ρεπορτάζ», 05/12/2020

Σεμινάριο εξ αποστάσεως με θέμα: «Το έγκλημα στο αστυνομικό ρεπορτάζ»

Εισηγήτρια: Αγγελική Καρδαρά, Διδάκτωρ του Τμήματος Επικοινωνίας και ΜME ΕΚΠΑ, Φιλόλογος, Τακτική Επιστημονική Συνεργάτιδα Κέντρου Μελέτης του Εγκλήματος

Αντικείμενο του σεμιναρίου

Το έγκλημα βρίσκεται στις πρώτες θέσεις της δημοσιογραφικής ατζέντας, απασχολώντας εκτενώς το αστυνομικό και δικαστικό ρεπορτάζ. Ωστόσο, η παρουσίαση του εγκλήματος στα ΜΜΕ απαιτεί εξειδικευμένη επιστημονική γνώση και η επικοινωνιακή διαχείριση ειδικών θεμάτων εγκληματολογικού ενδιαφέροντος θα πρέπει να «φωτίζει» σκοτεινές πτυχές τους με τρόπο τεκμηριωμένο και επιστημονικά ορθό. Σε μια εποχή, μάλιστα, όπου το έγκλημα διαφοροποιείται ποιοτικά και διεθνοποιείται, είναι απολύτως αναγκαίο ο δημοσιογράφος της σύγχρονης, ψηφιακής εποχής να έχει γνώση τόσο των κύριων χαρακτηριστικών όσο και των αλλαγών  που υφίσταται το εγκληματικό φαινόμενο για να προσεγγίσει ολοκληρωμένα και τεκμηριωμένα με την κάθε περίπτωση που εξετάζει και παρουσιάζει στο κοινό. Σε αυτήν ακριβώς τη γνώση δίνουμε έμφαση στο πλαίσιο του 4ώρου σεμιναριακού μας μαθήματος στο Κέντρο Μελέτης του Εγκλήματος, με τη διερεύνηση κρίσιμων ζητημάτων ορολογίας, δημοσιογραφικής δεοντολογίας, με την ανάλυση μελετών περίπτωσης (case studies) και τη μελέτη ειδικών θεματικών ενοτήτων, όπως η γυναικεία εγκληματικότητα, η νεανική παραβατικότητα και η θυματοποίηση ανηλίκων. Τέλος, αντικείμενο συζήτησής μας είναι η οργάνωση και τα χαρακτηριστικά των συνεντεύξεων και των ερευνών για ζητήματα εγκληματολογικού ενδιαφέροντος στα ΜΜΕ.

 

Στοιχεία του σεμιναρίου

  • Ζητήματα Ορολογίας & Δημοσιογραφικής Δεοντολογίας.
  • Πολύκροτες Υποθέσεις Μεγάλου Εγκληματολογικού Ενδιαφέροντος στα ΜΜΕ (1993-2020).
  • Ειδικές Θεματικές Ενότητες (γυναικεία εγκληματικότητα, νεανική παραβατικότητα & θυματοποίηση ανηλίκων).
  • Συνεντεύξεις & έρευνες για ζητήματα εγκληματολογικού ενδιαφέροντος (οργάνωση και χαρακτηριστικά τους).

 

To σεμινάριο απευθύνεται σε: δημοσιογράφους (επαγγελματίες και φοιτητές-φοιτήτριες/απόφοιτους-απόφοιτες), εγκληματολόγους, κοινωνιολόγους, κοινωνικούς επιστήμονες.

 

Ημ/νία: Σάββατο 05/12/2020

Διάρκεια σεμιναρίου:4 ώρες.
Ώρα: 10:00-14:00

Τόπος διεξαγωγής: Το σεμινάριο θα διεξαχθεί διαδικτυακά μέσω διαδικτυακής πλατφόρμας zoom

 

Κόστος συμμετοχής

25€* για τα μέλη του Crime & Media Lab – ΚΕ.Μ.Ε.

30€* για τα μέλη του Κέντρου Μελέτης του Εγκλήματος (ΚΕ.Μ.Ε.) (ταμειακώς ενήμερα για το έτος 2020)
35€* για κατόχους κάρτας ανεργίας και φοιτητές
40€* για λοιπούς/ες συμμετέχοντες/ουσες

*στις τιμές περιλαμβάνεται Φ.Π.Α. 24%

Για την επιλογή των συμμετεχόντων/συμμετεχουσών θα τηρηθεί η αρχή της χρονικής προτεραιότητας, λόγω των περιορισμένων θέσεων.

 

Συμμετοχή μόνο με προεγγραφή.

∆ηλώσεις συμμετοχής (σε 2 μόλις βήματα)

Δηλώστε συμμετοχή στο e-mail: crime@ekeme.gr  (θέμα «Το έγκλημα στο αστυνομικό ρεπορτάζ») αποστέλλοντας συνημμένα τα κατωτέρω:

Βήμα 1

Συμπλήρωση και επισύναψη-αποστολή της κατωτέρω δήλωσης συμμετοχής

ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙO

 

Βήμα 2ο

Επισύναψη – αποστολή του αποδεικτικού κατάθεσης του ποσού συμμετοχής στον τραπεζικό λογαριασμό ΑΡΙΘ.ΛΟΓ. 6901141872141, ΙΒΑΝ GR23 0171 9010 0069 0114 1872141 (τράπεζα: ΠΕΙΡΑΙΩΣ “Piraeus Bank”, δικαιούχος: Κέντρο Μελέτης του Εγκλήματος) με αιτιολογία ονοματεπώνυμο συμμετέχοντα συμμετοχή σε σεμινάριο «Το έγκλημα στο αστυνομικό ρεπορτάζ»). Η δήλωση συμμετοχής καταχωρείται με την ολοκλήρωση των ως άνω ενεργειών).

Αιτήσεις συμμετοχής μέχρι Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2020 (περιορισμένες θέσεις).

 

Θα χορηγηθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης και σεμιναριακό υλικό.

Πληροφορίες: τηλ. επικοινωνίας 6948 59 16 04

 

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΚΥΡΩΣΕΩΝ

Ακύρωση σεμιναρίων λόγω απόφασης διοργανωτή ή ανωτέρας βίας

Οι διοργανωτές διατηρούν το δικαίωμα της αλλαγής ημερομηνίας και ακύρωσης του κάθε σεμιναρίου, ενημερώνοντας τους εκπαιδευόμενους τηλεφωνικά και μέσω e-mail. Στην περίπτωση αυτή οι εκπαιδευόμενοι/ες δικαιούνται να αιτηθούν την ακέραιη επιστροφή των διδάκτρων τους εάν δεν θέλουν να παρακολουθήσουν το σεμινάριο στην νέα ημερομηνία ή να χρησιμοποιήσουν το ποσό για άλλη αγορά σε σεμινάρια του φορέα.

Σε περίπτωση απεργίας, κυβερνητικών απαγορεύσεων, κακών καιρικών συνθηκών και γενικά κάθε συμβάντος πέραν του εύλογου ελέγχου των διοργανωτών, που προκαλεί παρακώλυση της εκτέλεσης μέρους ή του συνόλου του σεμιναρίου, οι διοργανωτές διατηρούν το δικαίωμα να αλλάζουν την ημερομηνία και την ώρα διεξαγωγής του. Στην περίπτωση αυτή τα δίδακτρα δεν επιστρέφονται, αλλά ισχύουν ως έχουν.

Μεταβολή ή ακύρωση λόγω επιθυμίας του συμμετέχοντα/της συμμετέχουσας

Ο χρήστης που τυχόν επιθυμεί να ακυρώσει ή να τροποποιήσει την κράτησή του σε κάποιο σεμινάριο οφείλει να αποστείλει το σχετικό αίτημα του το συντομότερο δυνατό στο crime@e-keme.gr.

Για ακύρωση της συμμετοχής στο σεμινάριο από τον εκπαιδευόμενο 7 ημέρες πριν την ημερομηνία διεξαγωγής του προγράμματος, πραγματοποιείται επιστροφή 100% του ποσού.

Για ακύρωση της συμμετοχής στο σεμινάριο από τον εκπαιδευόμενο 3 ημέρες πριν την ημερομηνία διεξαγωγής του προγράμματος, πραγματοποιείται επιστροφή 50% του ποσού.

Σε όλες τις ανωτέρω περιπτώσεις που απαιτείται επιστροφή χρημάτων θα γίνεται είτε με ακύρωση της χρέωσης της πιστωτικής κάρτας (αν έχετε πληρώσει με πιστωτική κάρτα) ή με κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό, τον οποίο θα μας υποδείξετε και εντός 30 ημερών από τη σχετική ενημέρωση.

 

 

 

 

Add Comment