Σεμινάριο εξ αποστάσεως: Το σεξουαλικό έγκλημα μέσα από το πρίσμα της Δικαστικής Ψυχολογίας, 27/06/2020

Σεμινάριο Forensic Psychology Lab

Το σεξουαλικό έγκλημα μέσα από το πρίσμα της Δικαστικής Ψυχολογίας

 

Εισηγήτριες:

Έρη Ιωαννίδου: Δικαστική Ψυχολόγος, MSc και Personal Coach. Διατηρεί γραφείο, διδάσκει στο Hellenic American College και έχει εργαστεί μεταξύ άλλων στη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Είναι επιστημονική συνεργάτης του ΚΕ.Μ.Ε. και υπεύθυνη του Forensic Psychology Lab.

Link: https://facebook.com/eriioannidouFP

Εύη Καλούτσου: Δικαστική Ψυχολόγος, MSc in Forensic Psychology, εκπαιδευόμενη CBT. Ιδιωτική άσκηση του επαγγέλματος, Μεταξύ άλλων έχει εργαστεί ως σύμβουλος θυμάτων κακοποίησης και σύμβουλος αυτόπτων μαρτύρων στο Ηνωμένο Βασίλειο. Είναι επιστημονική συνεργάτης του ΚΕ.Μ.Ε. και υπεύθυνη του Forensic Psychology Lab.

Link: http://linkedin.com/in/evi-kaloutsou

 

Περίληψη:

Τα τελευταία χρόνια παρατηρείται αύξηση των καταγγελιών των σεξουαλικών εγκλημάτων παγκοσμίως, ενώ και στη χώρα μας έχουν διαπραχθεί αντίστοιχα εγκλήματα που σόκαραν και δίχασαν.

Ποια είναι τα είδη των σεξουαλικών εγκλημάτων; Ποια τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των σεξουαλικών εγκλημάτων κατά ανηλίκων; Γιατί η ενδοοικογενειακή σεξουαλική κακοποίηση παραμένει ένα σιωπηρό μυστικό πίσω από κλειστές πόρτες; Ποιος ο ρόλος του διαδικτύου; Πώς αντιμετωπίζονται τα θύματα από τις αρχές και τους φορείς; Ποιος είναι ο ψυχολογικός αντίκτυπος  στο θύμα; Ποιοι είναι οι μύθοι γύρω από το βιασμό; Ποιος είναι ο ρόλος του Δικαστικού ψυχολόγου και τι χρειάζεται να γνωρίζουν οι ειδικοί που έρχονται αντιμέτωποι με τέτοια περιστατικά; Αυτά είναι μόνο μερικά από τα ζητήματα στα οποία θα αναφερθούμε στο σεμινάριο.

Σκοπός του σεμιναρίου είναι οι συμμετέχοντες να αποκτήσουν όσο το δυνατόν περισσότερες πρακτικές γνώσεις που θα τους φανούν χρήσιμες στην καθημερινή τους πρακτική.

 

Απευθύνεται σε:

Το σεμινάριο απευθύνεται σε επαγγελματίες και φοιτητές Νομικής, Ψυχολογίας, Κοινωνικών και Ανθρωπιστικών σπουδών.

 

Θεματολογία:

 1. Λίγα λόγια περί νομικού πλαισίου
 2. Θυματολογία
 3. Είδη σεξουαλικών εγκλημάτων
 4. Ενδοοικογενειακή σεξουαλική βία
 5. Σεξουαλικά εγκλήματα κατά ανηλίκων
 6. Ο ρόλος του Internet
 7. Rape myths
 8. Victim blaming
 9. Ψυχολογικές επιπτώσεις& αντιμετώπιση από αρχές και φορείς
 10. Διαχείριση θυμάτων και δραστών
 11. Ο ρόλος του Δικαστικού ψυχολόγου
 12. Τι πρέπει να ξέρουν όσοι χειρίζονται σχετικές υποθέσεις – Γενικές κατευθυντήριες

 

Διάρκεια σεμιναρίου: 3 ώρες. Tο σεμινάριο θα λάβει χώρα Σάββατο 27/06/2020.

Ώρα: 11:00-14:00

Τόπος: Το σεμινάριο θα διεξαχθεί διαδικτυακά

 

Κόστος συμμετοχής
25€* για τα μέλη του Forensic Psychology Lab – ΚΕ.Μ.Ε.

30€* για τα μέλη του Κέντρου Μελέτης του Εγκλήματος (ΚΕ.Μ.Ε.) (ταμειακώς ενήμερα για το έτος 2020)
35€* για κατόχους κάρτας ανεργίας και φοιτητές
40€* για λοιπούς/ες συμμετέχοντες/ουσες

*στις τιμές περιλαμβάνεται Φ.Π.Α. 24%

 

Για την επιλογή των συμμετεχόντων/ουσών θα τηρηθεί η αρχή της χρονικής προτεραιότητας, λόγω των περιορισμένων θέσεων.

 

Συμμετοχή μόνο με προεγγραφή!

Δηλώσεις συμμετοχής (σε 2 μόλις βήματα)

Δηλώστε συμμετοχή στο e-mail: crime@e-keme.gr (θέμα: «Το σεξουαλικό έγκλημα μέσα από το πρίσμα της Δικαστικής Ψυχολογίας») αποστέλλοντας συνημμένα τα κατωτέρω:

 

Βήμα 1ο
Συμπλήρωση και επισύναψη-αποστολή της κατωτέρω δήλωσης συμμετοχής

ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

 

Βήμα 2ο
Επισύναψη – αποστολή του αποδεικτικού κατάθεσης του ποσού συμμετοχής στον τραπεζικό λογαριασμό ΑΡΙΘ.ΛΟΓ. 6901141872141, ΙΒΑΝ GR23 0171 9010 0069 0114 1872141 (τράπεζα: ΠΕΙΡΑΙΩΣ “Piraeus Bank”, δικαιούχος: Κέντρο Μελέτης του Εγκλήματος) με αιτιολογία: α) ονοματεπώνυμο συμμετέχοντα και β) συμμετοχή σε σεμινάριο «Το σεξουαλικό έγκλημα μέσα από το πρίσμα της Δικαστικής Ψυχολογίας», άλλως καταβολή με μετρητά στα γραφεία μας, οδός Σταδίου 33 και Πεσμαζόγλου, (8ος όροφος, γραφείο 15, 10559, Αθήνα) κατόπιν ραντεβού (η δήλωση συμμετοχής καταχωρείται με την ολοκλήρωση των ως άνω ενεργειών).

 

Αιτήσεις συμμετοχής μέχρι Τετάρτη 24 Ιουνίου 2020.

Θα χορηγηθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης.

Πληροφορίες: τηλ. επικοινωνίας 690 82 33 371/6948591604

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΚΥΡΩΣΕΩΝ

Ακύρωση σεμιναρίων λόγω απόφασης διοργανωτή ή ανωτέρας βίας

Οι διοργανωτές διατηρούν το δικαίωμα της αλλαγής ημερομηνίας και ακύρωσης του κάθε σεμιναρίου, ενημερώνοντας τους εκπαιδευόμενους τηλεφωνικά και μέσω e-mail. Στην περίπτωση αυτή οι εκπαιδευόμενοι/ες δικαιούνται να αιτηθούν την ακέραιη επιστροφή των διδάκτρων τους εάν δεν θέλουν να παρακολουθήσουν το σεμινάριο στην νέα ημερομηνία ή να χρησιμοποιήσουν το ποσό για άλλη αγορά σε σεμινάρια του φορέα.

Σε περίπτωση απεργίας, κυβερνητικών απαγορεύσεων, κακών καιρικών συνθηκών και γενικά κάθε συμβάντος πέραν του εύλογου ελέγχου των διοργανωτών, που προκαλεί παρακώλυση της εκτέλεσης μέρους ή του συνόλου του σεμιναρίου, οι διοργανωτές διατηρούν το δικαίωμα να αλλάζουν την ημερομηνία και την ώρα διεξαγωγής του. Στην περίπτωση αυτή τα δίδακτρα δεν επιστρέφονται, αλλά ισχύουν ως έχουν.

Μεταβολή ή ακύρωση λόγω επιθυμίας του συμμετέχοντα/της συμμετέχουσας

Ο χρήστης που τυχόν επιθυμεί να ακυρώσει ή να τροποποιήσει την κράτησή του σε κάποιο σεμινάριο οφείλει να αποστείλει το σχετικό αίτημα του το συντομότερο δυνατό στο crime@e-keme.gr.

Για ακύρωση της συμμετοχής στο σεμινάριο από τον εκπαιδευόμενο 7 ημέρες πριν την ημερομηνία διεξαγωγής του προγράμματος, πραγματοποιείται επιστροφή 100% του ποσού.

Για ακύρωση της συμμετοχής στο σεμινάριο από τον εκπαιδευόμενο 3 ημέρες πριν την ημερομηνία διεξαγωγής του προγράμματος, πραγματοποιείται επιστροφή 50% του ποσού.

Σε όλες τις ανωτέρω περιπτώσεις που απαιτείται επιστροφή χρημάτων θα γίνεται είτε με ακύρωση της χρέωσης της πιστωτικής κάρτας (αν έχετε πληρώσει με πιστωτική κάρτα) ή με κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό, τον οποίο θα μας υποδείξετε και εντός 30 ημερών από τη σχετική ενημέρωση.

Add Comment