Σεμινάριο εξ αποστάσεως με θέμα: «Φυλακή και γλώσσα: Γλωσσοπλασία –Γλωσσικοί κώδικες επικοινωνίας»

«Φυλακή και γλώσσα: Γλωσσοπλασία –Γλωσσικοί κώδικες επικοινωνίας»

Εισηγήτρια: Αγγελική Καρδαρά, Διδάκτωρ του Τμήματος Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης Πανεπιστημίου Αθηνών – Φιλόλογος – Τακτική Επιστημονική Συνεργάτιδα Κέντρου Μελέτης του Εγκλήματος

 

Αντικείμενο του σεμιναρίου

Οι γλωσσικοί κώδικες επικοινωνίας, με την πολύ μεγάλη σημασία τους και τη συμβολική λειτουργία που λαμβάνουν, ιδίως στο κλειστό και περιοριστικό πλαίσιο ιδρυμάτων όπως είναι τα καταστήματα κράτησης, θα αποτελέσουν το αντικείμενο διερεύνησής μας στο εισαγωγικό διαδικτυακό σεμινάριο με τίτλο «Φυλακή και γλώσσα: Γλωσσοπλασία –Γλωσσικοί κώδικες επικοινωνίας».

Στο συγκεκριμένο σεμινάριο θα παρουσιαστούν αναλυτικά τα θεμελιώδη στοιχεία που συνθέτουν τους γλωσσικούς κώδικες επικοινωνίας οι οποίοι δημιουργούνται σε όλες τις γλωσσικές κοινότητες και ειδικά το ερευνητικό μας ενδιαφέρον θα εστιαστεί στα συνθηματικά ιδιώματα και στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που λαμβάνει ο γλωσσικός κώδικας επικοινωνίας μέσα στη φυλακή.

Βασική μας επιδίωξη είναι να συνθέσουμε μία ολοκληρωμένη εικόνα του φαινομένου της γλωσσοπλασίας και να διερευνήσουμε την εξέλιξη και τη συμβολή του στο κοινωνικό γίγνεσθαι, ώστε σταδιακά να οδηγηθούμε στο κύριο θέμα μας -τον γλωσσικό κώδικα που χρησιμοποιούν οι έγκλειστοι των φυλακών.

Ως προς τη γλώσσα της φυλακής, θα εξετάσουμε τις λειτουργίες και τους σκοπούς που επιτελεί καθώς και τα βασικά σημεία στα οποία διαφοροποιείται σήμερα, στο πλαίσιο μιας κοινωνίας που υφίσταται ισχυρούς κλυδωνισμούς, σε σχέση με παρελθούσες εποχές.

 

Στοιχεία του σεμιναρίου

  • Κοινά χαρακτηριστικά και λειτουργίες γλωσσικών κωδίκων επικοινωνίας
  • Ταξινόμηση γλωσσικών κωδίκων επικοινωνίας
  • Συνθηματικά ιδιώματα
    • Λειτουργίες και τρόποι διαμόρφωσης συνθηματικών ιδιωμάτων
    • Λόγοι δημιουργίας συνθηματικών ιδιωμάτων
    • Συνθηματικά ιδιώματα στην Ελλάδα
  • Η γλώσσα της φυλακής: χαρακτηριστικά,  λειτουργίες,  σκοποί, συσχετισμοί με άλλους γλωσσικούς κώδικες επικοινωνίας  και διαφοροποιήσεις σε σχέση με τον κώδικα των εγκλείστων σε παρελθούσες εποχές

 

To σεμινάριο απευθύνεται σε: δημοσιογράφους (επαγγελματίες και φοιτητές-φοιτήτριες/απόφοιτους-απόφοιτες), εγκληματολόγους, κοινωνιολόγους, ψυχολόγους, κοινωνικούς επιστήμονες και γενικά επαγγελματίες στο χώρο των καταστημάτων κράτησης.

 

Διάρκεια σεμιναρίου: 4 ώρες. Το σεμινάριο θα λάβει χώρα Σάββατο 31  Οκτωβρίου 2020

Ώρα: 10:00 – 14:00.

Τόπος: Το σεμινάριο θα διεξαχθεί διαδικτυακά.

 

Κόστος συμμετοχής
25€* για τα μέλη του Crime & Media Lab – ΚΕ.Μ.Ε.

30€* για τα μέλη του Κέντρου Μελέτης του Εγκλήματος (ΚΕ.Μ.Ε.) (ταμειακώς ενήμερα για το έτος 2020)
35€* για κατόχους κάρτας ανεργίας και φοιτητές
40€* για λοιπούς/ες συμμετέχοντες/ουσες

*στις τιμές περιλαμβάνεται Φ.Π.Α. 24%

Για την επιλογή των συμμετεχόντων/συμμετεχουσών θα τηρηθεί η αρχή της χρονικής προτεραιότητας, λόγω των περιορισμένων θέσεων.

 

 Συμμετοχή μόνο με προεγγραφή.

∆ηλώσεις συμμετοχής (σε 2 μόλις βήματα)

Δηλώστε συμμετοχή στο e-mail: crime@e-keme.gr  (θέμα «Φυλακή και γλώσσα: Γλωσσοπλασία –Γλωσσικοί κώδικες επικοινωνίας») αποστέλλοντας συνημμένα τα κατωτέρω:

Βήμα 1

Συμπλήρωση και επισύναψη-αποστολή της κατωτέρω δήλωσης συμμετοχής

ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙO

Βήμα 2ο

Επισύναψη – αποστολή του αποδεικτικού κατάθεσης του ποσού συμμετοχής στον τραπεζικό λογαριασμό ΑΡΙΘ.ΛΟΓ. 6901141872141, ΙΒΑΝ GR23 0171 9010 0069 0114 1872141 (τράπεζα: ΠΕΙΡΑΙΩΣ “Piraeus Bank”, δικαιούχος: Κέντρο Μελέτης του Εγκλήματος) με αιτιολογία ονοματεπώνυμο συμμετέχοντα συμμετοχή σε σεμινάριο «Φυλακή και γλώσσα: Γλωσσοπλασία –Γλωσσικοί κώδικες επικοινωνίας») άλλως καταβολή με μετρητά στα γραφεία μας, οδός Σταδίου 33 και Πεσμαζόγλου, (8ος όροφος, γραφείο 15, 10559, Αθήνα) κατά τις ώρες κοινού κατόπιν ραντεβού, κάθε Τρίτη 17.00-20.00 (η δήλωση συμμετοχής καταχωρείται με την ολοκλήρωση των ως άνω ενεργειών).

Αιτήσεις συμμετοχής μέχρι Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2020 (περιορισμένες θέσεις).

 

Θα χορηγηθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης και σεμιναριακό υλικό.

Πληροφορίες: τηλ. επικοινωνίας  690 82 33 371/ 6948 59 16 04

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΚΥΡΩΣΕΩΝ

Ακύρωση σεμιναρίων λόγω απόφασης διοργανωτή ή ανωτέρας βίας

Οι διοργανωτές διατηρούν το δικαίωμα της αλλαγής ημερομηνίας και ακύρωσης του κάθε σεμιναρίου, ενημερώνοντας τους εκπαιδευόμενους τηλεφωνικά και μέσω e-mail. Στην περίπτωση αυτή οι εκπαιδευόμενοι/ες δικαιούνται να αιτηθούν την ακέραιη επιστροφή των διδάκτρων τους εάν δεν θέλουν να παρακολουθήσουν το σεμινάριο στην νέα ημερομηνία ή να χρησιμοποιήσουν το ποσό για άλλη αγορά σε σεμινάρια του φορέα.

Σε περίπτωση απεργίας, κυβερνητικών απαγορεύσεων, κακών καιρικών συνθηκών και γενικά κάθε συμβάντος πέραν του εύλογου ελέγχου των διοργανωτών, που προκαλεί παρακώλυση της εκτέλεσης μέρους ή του συνόλου του σεμιναρίου, οι διοργανωτές διατηρούν το δικαίωμα να αλλάζουν την ημερομηνία και την ώρα διεξαγωγής του. Στην περίπτωση αυτή τα δίδακτρα δεν επιστρέφονται, αλλά ισχύουν ως έχουν.

Μεταβολή ή ακύρωση λόγω επιθυμίας του συμμετέχοντα/της συμμετέχουσας

Ο χρήστης που τυχόν επιθυμεί να ακυρώσει ή να τροποποιήσει την κράτησή του σε κάποιο σεμινάριο οφείλει να αποστείλει το σχετικό αίτημα του το συντομότερο δυνατό στο crime@e-keme.gr.

Για ακύρωση της συμμετοχής στο σεμινάριο από τον εκπαιδευόμενο 7 ημέρες πριν την ημερομηνία διεξαγωγής του προγράμματος, πραγματοποιείται επιστροφή 100% του ποσού.

Για ακύρωση της συμμετοχής στο σεμινάριο από τον εκπαιδευόμενο 3 ημέρες πριν την ημερομηνία διεξαγωγής του προγράμματος, πραγματοποιείται επιστροφή 50% του ποσού.

Σε όλες τις ανωτέρω περιπτώσεις που απαιτείται επιστροφή χρημάτων θα γίνεται είτε με ακύρωση της χρέωσης της πιστωτικής κάρτας (αν έχετε πληρώσει με πιστωτική κάρτα) ή με κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό, τον οποίο θα μας υποδείξετε και εντός 30 ημερών από τη σχετική ενημέρωση.

 

Add Comment