Σεμινάριο με θέμα: «Φυλακές: Έρευνα και Γλωσσικά Ζητήματα»

Εισηγήτρια: Αγγελική Καρδαρά, Διδάκτωρ του Τμήματος Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης – Φιλόλογος – Συνεργάτιδα Πανεπιστημίου Αθηνών στο πλαίσιο των e-learning προγραμμάτων.

Αντικείμενο του σεμιναρίου

Τα καταστήματα κράτησης στην εποχή της οικονομικής και κοινωνικής κρίσης θα αποτελέσουν το αντικείμενο διερεύνησής μας στο σεμινάριο με τίτλο «Φυλακές: Έρευνα και Γλωσσικά Ζητήματα».  Στόχος του σεμιναρίου είναι οι εκπαιδευόµενοι να είναι σε θέση να κατανοήσουν: τα συστατικά στοιχεία που συνθέτουν τον χαρακτηριζόμενο από την εγκληματολογική έρευνα «υποπολιτισμό» της φυλακής, τον τρόπο δομής και λειτουργίας των καταστημάτων κράτησης στην Ελλάδα, την ιεραρχία των κρατουμένων και τις τυπολογίες των κρατουμένων, καθώς και το αξιακό σύστημα που διέπει τον μικρόκοσμο της φυλακής στη χώρα μας και διεθνώς . Η έρευνα μέσα στις φυλακές και η εφαρμοζόμενη μεθοδολογία θα αποτελέσουν επίσης αντικείμενο διερεύνησής μας, ενώ θα παρουσιαστούν τα πορίσματα της έρευνάς μου για τη γλώσσα της φυλακής και για ζητήματα γλωσσικού ενδιαφέροντος που λαμβάνουν ταυτόχρονα κοινωνικές και ψυχολογικές διαστάσεις και προεκτάσεις και αφορούν την επικοινωνία των κρατουμένων. Σκοπός είναι οι συµµετέχοντες να αποκτήσουν στέρεα θεωρητική γνώση για τον «κόσμο» των φυλακών και ταυτόχρονα πρακτική εμπειρία όσον αφορά τη διεξαγωγή ερευνών στα καταστήματα κράτησης, είτε για δημοσιογραφικούς σκοπούς είτε στο πλαίσιο κοινωνικών ερευνών.

Διάρκεια σεμιναρίου: 12 ώρες (4 συνεδρίες – 3 ώρες κάθε συνεδρία, 1 συνάντηση την εβδομάδα, το σεμινάριο θα λαμβάνει χώρα Παρασκευή 10:00 – 13:00)

Τόπος διεξαγωγής: Αθήνα

Χρόνος διεξαγωγής: Μάρτιος –  Απρίλιος 2017 (ημερομηνίες συναντήσεων: 10/03, 17/03, 31/03 & 07/04)

 

Κόστος συμμετοχής

Προεγγραφή από 22/02/2017 έως 08/03/2017

80€* για τα μέλη του Κέντρου Μελέτης του Εγκλήματος (ΚΕ.Μ.Ε.) (ταμειακώς ενήμερα για το έτος 2017)

90€* για κατόχους κάρτας ανεργίας και φοιτητές

120€* για τους υπόλοιπους συμμετέχοντες

*στις τιμές περιλαμβάνεται Φ.Π.Α. 24%

 

Για την επιλογή των συμμετεχόντων θα τηρηθεί η αρχή της χρονικής προτεραιότητας, λόγω των περιορισμένων θέσεων.

Συμμετοχή μόνο με προεγγραφή!

 

Δηλώστε συμμετοχή στο e-mail: seminars@e-keme.gr  (θέμα «Φυλακές: Έρευνα και Γλωσσικά Ζητήματα»).

Πληροφορίες: κα Αντωνία Καστρινάκη, τηλ. επικοινωνίας 693 794 7179

Για αναλυτικές πληροφορίες και για την ορθή ολοκλήρωση της εγγραφής σας παρακαλώ κατεβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση (αρχείο pdf) και ακολουθήστε τις οδηγίες.

Ανακοίνωση Αίτηση Συμμετοχής

Add Comment