Σεμινάριο: «Στρες και επαγγελματική εξουθένωση σε επαγγελματίες πρώτης γραμμής»

«Στρες και επαγγελματική εξουθένωση σε επαγγελματίες πρώτης γραμμής (νομικούς και επαγγελματίες συναφών κλάδων). Πρακτικές μέθοδοι ενίσχυσης της ψυχικής ανθεκτικότητας ως μέσο πρόληψης»

 

Εισηγήτρια: Ερατώ-Μαρία Ιωαννίδου ∆ικαστική Ψυχολόγος, MSc και Personal Coach (LinkedIn – Έρη Ιωαννίδου).

 

Αντικείμενο του σεμιναρίου

Τι είναι τελικά το στρες -αυτός ο τόσο διαδεδομένος όρος- και τι το προκαλεί; Ποιους τομείς της ζωής και της ψυχικής και σωματικής μας υγείας επηρεάζει και πώς; Τι επιπτώσεις έχει στους επαγγελματίες πρώτης γραμμής και πώς μπορεί να οδηγήσει στην επαγγελματική εξουθένωση;

Αυτά είναι, αναμφισβήτητα, ερωτήματα που απασχολούν συχνά τους επαγγελματίες πεδίου και στα οποία αναζητούν απαντήσεις. Αλλά οι απαντήσεις στο γιατί κάτι προκαλείται και πώς μας επηρεάζει δεν είναι αρκετές. Τι μπορούμε να κάνουμε γι’ αυτό; Εκεί αποσκοπούμε και αυτός θα είναι και ο πυρήνας του σεμιναρίου.

Τι είναι η ψυχική ανθεκτικότητα; Ποιες πρακτικές μεθόδους μπορούμε να χρησιμοποιούμε στην καθημερινή μας ζωή με σκοπό να αυξήσουμε την ψυχική μας ανθεκτικότητα και κατ’ επέκταση να μειώσουμε την επίδραση του στρες και να βελτιώσουμε τον τρόπο με τον οποίο διαχειριζόμαστε τα γεγονότα της ζωής μας; Χρησιμοποιώντας το θεωρητικό υπόβαθρο σαν βάση και με τη βοήθεια βιωματικών ασκήσεων, θα κάνουμε μια εισαγωγή στην έννοια της ανθεκτικότητας και των πρακτικών για την ενίσχυσή της. Το να κάνει κανείς μια στρεσογόνα δουλειά δεν σημαίνει απαραίτητα (και δεν θα έπρεπε να σημαίνει) ότι είναι καταδικασμένος να ζει με μόνιμη παρέα το στρες.

 

Διάρκεια σεμιναρίου: 4  ώρες. Tο σεμινάριο θα λάβει χώρα Πέμπτη (21/12/2017)

Ώρα: από 17:00 – 21:00.  

Τόπος διεξαγωγής: Σταδίου 33 & Πεσμαζόγλου, 8ος όροφος, Γραφείο 15, 10559 ΑΘΗΝΑ.

Χρόνος διεξαγωγής: Δεκέμβριος – Πέμπτη  21 Δεκεμβρίου 2017.

 

Κόστος συμμετοχής

30€* για τα μέλη του Κέντρου Μελέτης του Εγκλήματος (ΚΕ.Μ.Ε.) (ταμειακώς ενήμερα για το έτος 2017)

35€* για κατόχους κάρτας ανεργίας και φοιτητές

40€* για τους υπόλοιπους συμμετέχοντες

*στις τιμές περιλαμβάνεται Φ.Π.Α. 24%

 

Για την επιλογή των συμμετεχόντων θα τηρηθεί η αρχή της χρονικής προτεραιότητας, λόγω των περιορισμένων θέσεων.

 Συμμετοχή μόνο με προεγγραφή!

 

∆ηλώσεις συμμετοχής (σε 2 μόλις βήματα)

Δηλώστε συμμετοχή στο e-mail: crime@e-keme.gr  (θέμα «Στρες και επαγγελματική εξουθένωση σε επαγγελματίες πρώτης γραμμής» αποστέλλοντας συνημμένα τα κατωτέρω:

Βήμα 1

Συμπλήρωση και επισύναψη-αποστολή της κατωτέρω δήλωσης συμμετοχής

Δήλωση συμμετοχής

 

Βήμα 2ο

Επισύναψη – αποστολή του αποδεικτικού κατάθεσης του ποσού συμμετοχής στον τραπεζικό λογαριασμό ΑΡΙΘ.ΛΟΓ. 6901141872141, ΙΒΑΝ GR23 0171 9010 0069 0114 1872141 (τράπεζα: ΠΕΙΡΑΙΩΣ “Piraeus Bank”, δικαιούχος: Κέντρο Μελέτης του Εγκλήματος) με αιτιολογία ονοματεπώνυμο συμμετέχοντα συμμετοχή σε σεμινάριο «Στρες και επαγγελματική εξουθένωση σε επαγγελματίες πρώτης γραμμής» άλλως καταβολή με μετρητά στα γραφεία μας, οδός Σταδίου 33 και Πεσμαζόγλου, (8ος όροφος, γραφείο 15, 10559, Αθήνα) κατά τις ώρες κοινού, κάθε Τρίτη 15.00-18.00 (η δήλωση συμμετοχής καταχωρείται με την ολοκλήρωση των ως άνω ενεργειών).

 

Αιτήσεις συμμετοχής μέχρι Τετάρτη  20 Δεκεμβρίου 2017 (περιορισμένες θέσεις).

 

Θα χορηγηθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης.

Πληροφορίες: τηλ. επικοινωνίας 690 82 33 371 ή 694 85 91 604

 

 

Add Comment