Συμμετοχή του Κέντρου Μελέτης του Εγκλήματος (ΚΕ.Μ.Ε.) στο 19ο Ετήσιο Συνέδριο της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Εγκληματολογίας (ESC)

19ο Ετήσιο Συνέδριο της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Εγκληματολογίας (ESC)

ConverGENT

Convergent roads, bridges and new pathways in criminology

 Γάνδη, Βέλγιο, 18.09.-21.09.2019

Το Κέντρο Μελέτης του Εγκλήματος συμμετείχε και φέτος στις εργασίες του 19ου Συνεδρίου της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Εγκληματολογίας (ESC) που πραγματοποιήθηκε στη Γάνδη από 18 έως και 21 Σεπτεμβρίου 2019. Στο συνέδριο, το ΚΕ.Μ.Ε. εκπροσώπησαν η Γενική Γραμματέας Δρ Αναστασία Χαλκιά και η Διευθύντρια Μάρθα Λεμπέση, οι οποίες παρουσίασαν τα πρώτα ευρήματα της έρευνας που διεξάγει το ΚΕΜΕ σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Κοινωνικών Ερευνών (EKKE) και την Διευθύντρια Ερευνών Δρ Ιωάννα Τσίγκανου. Η εισήγηση τους είχε τον τίτλο “Refugees’ social integration into Greece: Narrations and representations”.

Η συνεργασία του Κέντρου μας με το ΕΚΚΕ, το μοναδικό δημόσιο δημόσιο ερευνητικό κέντρο στην Ελλάδα που θεραπεύει τις κοινωνικές επιστήμες και το οποίο εορτάζει φέτος τα 60 έτη λειτουργίας του, είναι ιδιαίτερα τιμητική. Η τιμή και η χαρά μας όμως είναι ακόμα μεγαλύτερη γιατί συνεργαζόμαστε με την Διευθύντρια Ερευνών ΕΚΚΕ Δρα Τσίγκανου Ιωάννα, η οποία έχει πρωτοστατήσει στην ανάπτυξη της κοινωνικής έρευνας στην Ελλάδα και στη διάχυσή της στην Ευρώπη και διεθνώς.

Στο 19ο Ετήσιο Συνέδριο της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Εγκληματολογίας (European Society of Criminology) είχαμε την ευκαιρία να μιλήσουμε με εκλεκτούς επιστήμονες που δεν είχαμε συναντήσει για καιρό και να γνωρίσουμε νέους από όλον τον κόσμο.

Για άλλη μία χρονιά το Ευρωπαϊκό Συνέδριο Εγκληματολογίας ήταν για εμάς μια μοναδική εμπειρία. Επιστρέφουμε στην Ελλάδα έχοντας στο νου μας όσα συμβαίνουν σε άλλες χώρες της Ευρώπης, ποιες είναι οι κυρίαρχες τάσεις της εγκληματολογικής θεωρίας και έρευνας, πώς αντιμετωπίζουν το έγκλημα και ποια είναι η rationale πίσω από την αντιμετώπισή του.

Η διά ζώσης ανταλλαγή απόψεων και ιδεών με άλλους επιστήμονες επί τρεις συνεχείς ημέρες έφεραν πολλά ζητήματα ‘στο τραπέζι’ και άλλα τόσα που πρέπει να πραγματωθούν στο ερευνητικό και επιστημονικό πεδίο μας σύντομα.

 

#EUROCRIM_2019 #EKKE #KEME

Add Comment