Φέρτε μας βιβλία, για να γεμίσουμε τις βιβλιοθήκες στις φυλακές

#BOOKS4PRISONS

“Τα βιβλία είναι σαν φυλακισμένες ψυχές μέχρι που κάποιος να τα κατεβάσει από το ράφι και να τα απελευθερώσει.” -Σάμουελ Μπάτλερ, 1835-1902, Άγγλος συγγραφέας

 

To KE.M.E. ξεκινά μια προσπάθεια για να γεμίσουν οι φυλακές με βιβλία. Πρώτος σταθμός Αγροτικό Κατάστημα Αγιάς Χανίων.

Η Βιβλιοθήκη του Αγροτικού Καταστήματος Κράτησης Αγιάς ξεκίνησε να λειτουργεί από το 2002, προκειμένου να διευκολύνει την αυτομόρφωση των κρατουμένων αλλά την προώθηση της ψυχαγωγίας και της δημιουργικής αξιοποίησης του ελεύθερου χρόνου τους. Εμπλουτίζεται διαρκώς μέσα από δωρεές οργανισμών, φορέων, εκδοτικών οίκων αλλά και ιδιωτών με ενέργειες των Κοινωνικών Λειτουργών του Καταστήματος οι οποίοι έχουν και την ευθύνη λειτουργίας της.

Από τον Ιανουάριο του 2018 αποτελεί πλέον και μέλος του Δικτύου Ελληνικών Βιβλιοθηκών της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος. Έτσι δημιουργήθηκε και η σελίδα της Βιβλιοθήκης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ώστε να διευκολυνθεί η επικοινωνία της με άλλες βιβλιοθήκες, φορείς αλλά και ιδιώτες που υποστηρίζουν το βιβλίο και να αναζητούνται συνεργασίες και καλές πρακτικές στον τομέα αυτό.

Η καθημερινή της φροντίδα γίνεται από κρατούμενους. Το καλοκαίρι που μας πέρασε πραγματοποιήθηκε καταγραφή και κατηγοριοποίηση των βιβλίων ώστε η βιβλιοθήκη να γίνει πιο ελκυστική στους κρατούμενους και να αυξηθεί η αναγνωσιμότητα. Μετά από αυτή τη διαδικασία διαπιστώθηκε ότι αυξήθηκε ο δανεισμός από τους κρατούμενους και μάλιστα πέρα από τις κλασσικές επιλογές τους σε λογοτεχνία, υπήρξε ενδιαφέρον και για ιστορία, ψυχολογία, υγεία, φιλοσοφία, κόμικς αλλά και εκμάθηση ξένων γλωσσών.

Στοιχεία επικοινωνίας με τη Βιβλιοθήκη:

Κοινωνική Υπηρεσία

Αγροτικού Καταστήματος Κράτησης

Τηλ: 28210-31751 (Δευτέρα έως Παρασκευή 07:00-15:00)

Email: agiaprisonlibrary@gmail.com

Το ΚΕ.Μ.Ε. σας προσκαλεί λοιπόν να συμβάλλετε στην ενίσχυση της Βιβλιοθήκης του Αγροτικού Καταστήματος Κράτησης Αγιάς. Φέρτε μας βιβλία στο γραφείο του ΚΕ.Μ.Ε. μέχρι τέλος Μαρτίου, κάθε Τρίτη, ώρες 17:00 – 20:00.

Ας συγκεντρώσουμε βιβλία, τα έχουν ανάγκη κάποιοι άλλοι…

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη βιβλιοθήκη του Αγροτικού Καταστήματος Κράτησης Αγιάς πατήστε εδώ.

 

 

Add Comment