Σεμινάριο εξ αποστάσεως με θέμα: «Από το ενδιαφέρον στο stalking: Μικρή ή μεγάλη απόσταση;»

Σεμινάριο Forensic Psychology Lab

19/12/2020

Εισηγήτριες:

Έρη Ιωαννίδου: Δικαστική Ψυχολόγος, MSc και Personal Coach. Διατηρεί γραφείο, διδάσκει στο Hellenic American University και έχει εργαστεί μεταξύ άλλων στη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Είναι επιστημονική συνεργάτης του ΚΕ.Μ.Ε. και υπεύθυνη του Forensic Psychology Lab. Link: https://facebook.com/eriioannidouFP

Εύη Καλούτσου: Πτυχίο Φ.Π.Ψ., BSc in Psychology, MSc in Forensic Psychology, Member of the British Psychological Society. Έχει εργαστεί στην Ελλάδα και το Ηνωμένο Βασίλειο ως ψυχολόγος ερευνήτρια σε διάφορους φορείς και ως σύμβουλος θυμάτων κακοποίησης στο National Stalking Helpline. Δικαστική Ψυχολόγος (MSc), εκπαιδευόμενη γνωσιακής-συμπεριφορικής ψυχοθεραπείας, επιστημονική συνεργάτης του Κέντρου Μελέτης του Εγκλήματος (ΚΕ.Μ.Ε.) και υπεύθυνη του Forensic Psychology Lab. Link: http://linkedin.com/in/evi-kaloutsou

Περίληψη
Πού σταματάει το ενδιαφέρον και πού αρχίζει το stalking; Ποια είναι τα ιδιαίτερα στοιχεία που χαρακτηρίζουν αυτή τη συμπεριφορά και τους δράστες; Ποια τα χαρακτηριστικά των θυμάτων; Εμπεριέχει μόνο ερωτικό ενδιαφέρον ή και άλλα κίνητρα; Υπάρχει ψυχοπαθολογία που συνδέεται με αυτή τη συμπεριφορά; Μπορεί να προκληθούν ψυχικές διαταραχές στα θύματα και αν ναι, ποιες; Ποιο είναι το νομοθετικό πλαίσιο στην Ελλάδα και το εξωτερικό και ποιες δομές είναι υπεύθυνες για την αντιμετώπιση του φαινομένου και την υποστήριξη δραστών και θυμάτων; Ποια διαδικασία ακολουθείται για risk assessment και risk management;

Το σεμινάριο στοχεύει στο να ενημερώσει τους φοιτητές και επαγγελματίες σχετικών πεδίων για το stalking μέσα από μία θεωρητική αλλά και πρακτική προσέγγιση παρουσιάζοντας σύγχρονες μεθόδους διαχείρισης του φαινομένου και πρακτικά παραδείγματα πραγματικών υποθέσεων.

Διάρκεια σεμιναρίου: 4 ώρες. Tο σεμινάριο θα λάβει χώρα Σάββατο (19/12/2020)
Ώρα: από 11:00 – 15:00.
Τόπος διεξαγωγής: Διαδικτυακά (μέσω της πλατφόρμας Zoom)

 

Κόστος συμμετοχής

25€* για τα μέλη του ForensicPsychologyLab – ΚΕ.Μ.Ε.
30€* για τα μέλη του Κέντρου Μελέτης του Εγκλήματος (ΚΕ.Μ.Ε.) (ταμειακώς ενήμερα για το έτος 2020)
35€* για κατόχους κάρτας ανεργίας και φοιτητές
40€* για τους υπόλοιπους συμμετέχοντες
*στις τιμές περιλαμβάνεται Φ.Π.Α. 24%

Για την επιλογή των συμμετεχόντων θα τηρηθεί η αρχή της χρονικής προτεραιότητας, λόγω των περιορισμένων θέσεων.

Συμμετοχή μόνο με προεγγραφή!
∆ηλώσεις συμμετοχής (σε 2 μόλις βήματα)

Δηλώστε συμμετοχή στο e-mail: crime@e-keme.gr (θέμα «Από το ενδιαφέρον στο stalking: Μικρή ή μεγάλη απόσταση;») αποστέλλοντας συνημμένα τα κατωτέρω:

Βήμα 1ο
Συμπλήρωση και επισύναψη-αποστολή της κατωτέρω δήλωσης συμμετοχής

ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙO_NEW

Βήμα 2ο

Επισύναψη – αποστολή του αποδεικτικού κατάθεσης του ποσού συμμετοχής στον τραπεζικό λογαριασμό ΑΡΙΘ.ΛΟΓ. 6901141872141, ΙΒΑΝ GR23 0171 9010 0069 0114 1872141 (τράπεζα: ΠΕΙΡΑΙΩΣ “Piraeus Bank”, δικαιούχος: Κέντρο Μελέτης του Εγκλήματος) με αιτιολογία ονοματεπώνυμο συμμετέχοντα συμμετοχή σε σεμινάριο «Από το ενδιαφέρον στο stalking: Μικρή ή μεγάλη απόσταση;».Η δήλωση συμμετοχής καταχωρείται με την ολοκλήρωση των ως άνω ενεργειών).

 

Αιτήσεις συμμετοχής μέχρι Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2020 (περιορισμένες θέσεις).
Θα χορηγηθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης.
Πληροφορίες: τηλ. επικοινωνίας 690 82 33 371 ή 694 85 91 604

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΚΥΡΩΣΕΩΝ

Ακύρωση σεμιναρίων λόγω απόφασης διοργανωτή ή ανωτέρας βίας

Οι διοργανωτές διατηρούν το δικαίωμα της αλλαγής ημερομηνίας και ακύρωσης του κάθε σεμιναρίου, ενημερώνοντας τους εκπαιδευόμενους τηλεφωνικά και μέσω e-mail. Στην περίπτωση αυτή οι εκπαιδευόμενοι/ες δικαιούνται να αιτηθούν την ακέραιη επιστροφή των διδάκτρων τους εάν δεν θέλουν να παρακολουθήσουν το σεμινάριο στην νέα ημερομηνία ή να χρησιμοποιήσουν το ποσό για άλλη αγορά σε σεμινάρια του φορέα.

Σε περίπτωση απεργίας, κυβερνητικών απαγορεύσεων, κακών καιρικών συνθηκών και γενικά κάθε συμβάντος πέραν του εύλογου ελέγχου των διοργανωτών, που προκαλεί παρακώλυση της εκτέλεσης μέρους ή του συνόλου του σεμιναρίου, οι διοργανωτές διατηρούν το δικαίωμα να αλλάζουν την ημερομηνία και την ώρα διεξαγωγής του. Στην περίπτωση αυτή τα δίδακτρα δεν επιστρέφονται, αλλά ισχύουν ως έχουν.

Μεταβολή ή ακύρωση λόγω επιθυμίας του συμμετέχοντα/της συμμετέχουσας

Ο χρήστης που τυχόν επιθυμεί να ακυρώσει ή να τροποποιήσει την κράτησή του σε κάποιο σεμινάριο οφείλει να αποστείλει το σχετικό αίτημα του το συντομότερο δυνατό στο crime@e-keme.gr.

Για ακύρωση της συμμετοχής στο σεμινάριο από τον εκπαιδευόμενο 7 ημέρες πριν την ημερομηνία διεξαγωγής του προγράμματος, πραγματοποιείται επιστροφή 100% του ποσού.

Για ακύρωση της συμμετοχής στο σεμινάριο από τον εκπαιδευόμενο 3 ημέρες πριν την ημερομηνία διεξαγωγής του προγράμματος, πραγματοποιείται επιστροφή 50% του ποσού.

Σε όλες τις ανωτέρω περιπτώσεις που απαιτείται επιστροφή χρημάτων θα γίνεται είτε με ακύρωση της χρέωσης της πιστωτικής κάρτας (αν έχετε πληρώσει με πιστωτική κάρτα) ή με κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό, τον οποίο θα μας υποδείξετε και εντός 30 ημερών από τη σχετική ενημέρωση.

 

Add Comment