4ο Φεστιβάλ Αστυνομικής Λογοτεχνίας | 3 – 25 Μαΐου 2023

 Το επιτυχημένο Φεστιβάλ Αστυνομικής Λογοτεχνίας υποδέχεται το κοινό για τέταρτη συνεχή χρονιά, με σκοπό την προώθηση ενός από τα δημοφιλέστερα λογοτεχνικά είδη στον κόσμο, της αστυνομικής λογοτεχνίας, και την ανάδειξη των Ελλήνων καλλιτεχνών-συγγραφέων, καθώς και των υπόλοιπων καλλιτεχνών που συνεργάζονται για την προώθηση του.

Κατά τη διάρκεια του πολυήμερου Φεστιβάλ, το κοινό θα μπορεί να παρακολουθήσει και να συμμετέχει σε διάφορα σημεία της πόλης τις εξής δράσεις: παρουσιάσεις νέων βιβλίων, εργαστήρια δημιουργικής γραφής, παιδικές εκδηλώσεις, ομιλίες, debates, αφιερώματα σε τιμώμενους ξένους δημοφιλείς συγγραφείς, θεατρικές παραστάσεις, προβολές ταινιών, βίντεο και ντοκιμαντέρ, εργαστήρια ιστοριών και διαδραστικά παιχνίδια. Στα πλαίσια του Φεστιβάλ, πολλοί και αγαπημένοι συγγραφείς θα υπογράφουν τα βιβλία τους και θα συνομιλούν με το κοινό τους.


Το Κέντρο Μελέτης του Εγκλήματος στο 4ο Φεστιβάλ Αστυνομικής Λογοτεχνίας!

18 Μαΐου (Πέμπτη) – 19:00

Omikron 2

Εκδήλωση – Συζήτηση

«H ελληνική 'mafia' στα δίχτυα της αστυνομικής λογοτεχνίας & της Εγκληματολογίας»

Ομιλητές/Ομιλήτρια: Γρηγόρης Αζαριάδης (συγγραφέας), 
Αναστασία Χαλκιά (Δρ. Εγκληματολογίας, διδάσκουσα ΕΚΠΑ & ΕΑΠ), 
Διονύσης Χιόνης (δικηγόρος, ΜΔΕ Εγκληματολογίας, Πρόεδρος ΚΕ.Μ.Ε.).

Παρέμβαση από Μέλη του Cultural Criminology Lab του Κέντρου Μελέτης του Εγκλήματος

Συντονισμός: Μάρθα Λεμπέση (ΜΔΕ Εγκληματολογίας, διευθύντρια ΚΕ.Μ.Ε.)

Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Κέντρου Μελέτης του Εγκλήματος (ΚΕ.Μ.Ε.)

Το Φεστιβάλ διοργανώνει η Α.Μ.Κ.Ε. Agatha και το βιβλιοπωλείο Monogram, με την υποστήριξη του Δήμου Αθηναίων, του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος, του Σουηδικού Ινστιτούτου Αθηνών και της Mikrokosmos entertainment Ltd.

Χορηγοί: AΜΒΥΞ, BINWIZ, Κάισσα, Laptop Service, NIBE – Σουηδικές αντλίες θερμότητας

Συνεργάτες: Athens Culture Net, Alu Beer, The Artbassador, Εργαστήριο Αστεακής Εγκληματολογίας Παντείου Πανεπιστημίου (ΕΑστΕ), ISIsound Music Events, Κέντρο Μελέτης του Εγκλήματος (ΚΕΜΕ), ticket plus.

Διοργανωτές:
Υπεύθυνη διοργάνωσης: Ιωάννα Πετρίδου, Δημοσιογραφική επιμέλεια-Σύμβουλος επικοινωνίας: Δώρα Δημακοπούλου, Υπεύθυνη επιδοτούμενων προγραμμάτων: Μιράντα Βατικιώτη, Φωτογράφιση-βιντεοσκόπηση: Σάκης Σαρακίνης, Γραμματειακή υποστήριξη: Κωνσταντίνος Θεοχάρης & Θράια Αλμπόζο.

Επισυναπτόμενο θα βρείτε το Πρόγραμμα του 4ου Φεστιβάλ Αστυνομικής Λογοτεχνίας, ενώ αναλυτικές πληροφορίες και υλικό θα δημοσιεύονται στο site της διοργάνωσης www.monofest.gr και στις σελίδες της στα social media:

FACEBOOK: www.facebook.com/crimefestival

INSTAGRAM: www.instagram.com/agatha.crime.festival

YOUTUBE: www.youtube.com/@monogrambookstores4429

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Add Comment