Διεπιστημονικό Συνέδριο «E-LIFE 2015»

Διεπιστημονικο Συνεδριο «E-LIFE 2015»

Το Κέντρο Μελέτης του Εγκλήματος έδωσε δυναμικά το ‘‘παρόν’’ στο 4ο Διεθνές Διεπιστημονικό Συνέδριο, «E-LIFE 2015», της Ελληνικής Εταιρείας Μελέτης της Διαταραχής Εθισμού στο Διαδίκτυο, που πραγματοποιήθηκε στον Κινηματογράφο ΔΑΝΑΟ, στην Αθήνα, 6-7 Νοεμβρίου.

Τα μέλη μας Διονύσης Χιόνης, Μάρθα Λεμπέση, Αντωνία Καστρινάκη, Φώτης Σπυρόπουλος και Ευαγγελία Ανδρουλάκη παρουσίασαν εισηγήσεις, ενώ οι δύο τελευταίοι συμμετείχαν και στην Οργανωτική Επιτροπή του συνεδρίου.

Πιο συγκεκριμένα, ο Φ. Σπυρόπουλος παρουσίασε εισηγήσεις με θέμα “ONLINE DISPUTE RESOLUTION ΚΑΙ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟΙ ΤΡΟΠΟΙ ΕΠΙΛΥΣΗΣ ΔΙΑΦΟΡΩΝ” και “ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΣΕ SOFTWARE”, τη δεύτερη εξ αυτών από κοινού με την Ε. Ανδρουλάκη, ενώ μίλησε και για “HACKERS ΚΑΙ ΠΟΙΝΙΚΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ-ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ “ΣΤΟΙΧΗΜΑ”-ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΠΡΩΤΟΤΥΠΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ”.

Ο Δ. Χιόνης ασχολήθηκε με την “ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΔΙΑΔΡΑΣΗ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ: ΤΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΛΟΓΙΚΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ “THE ART OF CRIME” και τέλος η Μ. Λεμπέση και η Α. Καστρινάκη αναφέρθηκαν στην “ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ ΜΕΣΩ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ. ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΙ Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΕΣ ΛΥΣΕΙΣ”.

Ως ΚΕΜΕ ευχαριστούμε την Ελληνική Εταιρεία Μελέτης της Διαταραχής Εθισμού στο Διαδίκτυο και προσωπικά τον Δρα Κ. Σιώμο για την ευγενική πρόσκληση και τη φιλοξενία και συγχαίρουμε όσους συνέβαλαν στη διεξαγωγή του εξαιρετικά ενδιαφέροντος συνεδρίου. Το ΚΕΜΕ δηλώνει αρωγός τέτοιων επιστημονικών συλλογικών προσπαθειών και ελπίζουμε σε νέες συνεργασίες στο κοντινό μέλλον.

Add Comment