ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ  – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

ΚΕ.Μ.Ε

Κ Ε Ν Τ Ρ Ο  Μ Ε Λ Ε Τ Η Σ  Τ Ο Υ  Ε Γ Κ Λ Η Μ Α Τ Ο Σ

Επιστημονική Μελέτη, Έρευνα και Δημόσια Προβολή Θεμάτων Εγκληματολογίας

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ  – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Ειδική εκδήλωση


#Trafficking: Το φαινόμενο, οι αναπαραστάσεις και η αντιμετώπισή του

 

Με ιδιαίτερη χαρά και τιμή το Κέντρο Μελέτης του Εγκλήματος και το Εργαστήριο Πολιτισμικής Εγκληματολογίας ΚΕ.Μ.Ε. σας προσκαλούν στην ειδική εκδήλωση στο πλαίσιο της εικαστικής έκθεσης που επιμελήθηκε η Ιστορικός Τέχνης Νικολένα Kαλαϊτζάκη, με θέμα:  «#Trafficking: To φαινόμενο, οι αναπαραστάσεις και η αντιμετώπισή του» την Πέμπτη 14 Νοεμβρίου, ώρα 18:30, στην ArtVisione Gallery  (Πηλίου 5, Πλατεία Κολιάτσου, Αθήνα).

 

Ομιλήτριες/ής:

  • Νικολένα Καλαϊτζάκη, Ιστορικός Τέχνης, Eπιμελήτρια της Έκθεσης
  • Δρ Αναστασία Χαλκιά, Κοινωνιολόγος, Διδάσκουσα MSc, Πανεπιστήμιο Αθηνών/Πανεπιστήμιο Αιγαίου, Γεν. Γραμματέας ΚΕ.Μ.Ε.
  • Διονύσης Χιόνης, Δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω – ΜΔΕ Εγκληματολογίας, Πρόεδρος ΚΕ.Μ.Ε.
  • Λητώ Καραγκούνη, Ψυχολόγος, Διεθνής ΜΚΟ Α21
  • Μάρθα Λεμπέση, Κοινωνιολόγος, ΜΔΕ Εγκληματολογίας, Υπ. Διδάκτωρ ΕΚΠΑ, Διευθύντρια ΚΕ.Μ.Ε.

 

Παρέμβαση: κα Αγγελική Σεραφείμ, εκπρόσωπος του Εθνικού Μηχανισμού Αναφοράς (ΕΜΑ) για την Προστασία των Θυμάτων Εμπορίας Ανθρώπων υπό το συντονισμό του Γραφείου του Εθνικού Εισηγητή για την Καταπολέμηση της Εμπορίας Ανθρώπων

 

Συντονιστής: 

Δρ Φώτιος Σπυρόπουλος, Δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω, ποινικολόγος (ΜΔΕ) – εγκληματολόγος (ΜΔΕ), Επιστημονικός υπεύθυνος έρευνας και διδάσκων στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, Διδάκτωρ ποινικού δικαίου και εγκληματολογίας Νομικής Αθηνών, Αντιπρόεδρος ΚΕ.Μ.Ε.

 

Με τιμή

Το ΔΣ ΚΕ.Μ.Ε.

#TRAFFICKING = Εμπορία Ανθρώπων

Ειδική εκδήλωση, Πέμπτη 14 Νοεμβρίου, ώρα 18:30

Η ομαδική εικαστική έκθεση υπό τον τίτλο: “Trafficking = Εμπορία Ανθρώπων”, διεξάγεται στην γκαλερί ArteVisione στην Αθήνα, τον Νοέμβριο του 2019. Την επιμέλεια της έκθεσης φέρει η Ιστορικός της Τέχνης, ΜΑ Δημοσιογράφος και μέλος της AICA Eλλάδος, Νικολένα Καλαϊτζάκη. Η έκθεση τελεί υπό την αιγίδα του ΚΕ.Μ.Ε.(Κέντρο Μελέτης Εγκλήματος), του Crime Times και του Cyprus Stop Trafficking.

Η Ιστορικός Τέχνης και Επιμελήτρια της έκθεσης, Νικολένα Καλαϊτζάκη, μεταξύ άλλων, σημειώνει:

“Η έκθεση, όπως προδίδει ο τίτλος της, επιχειρεί να αναδείξει ένα από τα πιο μελανά και “ντροπιαστικά” σημεία της σύγχρονης παγκόσμιας και ελληνικής πραγματικότητας: το “Trafficking” (Εμπορία Ανθρώπων /ελλ.), με στόχο την ενημέρωση, όσο και την ευαισθητοποίηση του κοινού για το ζήτημα. Το Trafficking συναντάται σε διάφορες μορφές με κύριες τις εξής: • την κακοποίηση των θυμάτων σε επίπεδο καταναγκαστικής εργασίας (συνθήκες δουλείας) με έμφαση στην “σεξουαλική και οικονομική εκμετάλλευση τους” διαμέσω της έκθεσης τους στην “πορνεία” (πιάτσα, στριπ σόου, γυναικεία/παιδική πορνεία κ.ά), • τον εξαναγκασμό των θυμάτων σε πορνεία και εμπορία ναρκωτικών / όπλων, • την εμπορία οργάνων και • το λαθρεμπόριο (απόσπασμα κειμένου)”.

  • Εγκαίνια: Παρασκευή 1 Νοεμβρίου & ώρα 8
  • Διάρκεια έκθεσης: 1 – 18 Νοεμβρίου 2019

 

ArteVisione gallery,
Πηλίου 5, Πλατεία Κολιάτσου, Αθήνα,
Τ.: 6945951345

 

 

 

Add Comment