Εκδήλωση με θέμα: «Εγκληματικότητα στο Δήμο Διονύσου- Ανασφάλεια στη Γειτονιά»

tromaktiko4183Ιδιαίτερα χρήσιμα και ουσιαστικά ήταν τα συμπεράσματα της ενημερωτικής ημερίδας με θέμα «Εγκληματικότητα στο Δήμο Διονύσου- Ανασφάλεια στη Γειτονιά», που διοργάνωσε η Δημοτική Κίνηση «Νέα Πνοή για τον Διόνυσο» την Κυριακή 6 Μαρτίου, στο Πολιτιστικό Κέντρο Δροσιάς.
Η μεγάλη προσέλευση και συμμετοχή δημοτών, φορέων και εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης του Δήμου στην εκδήλωση, ανέδειξε τη σπουδαιότητα του θέματος, που φάνηκε ότι απασχολεί όλους μας περισσότερο από ποτέ.
Στο χαιρετισμό του ο Πρόεδρος της «Νέας Πνοής για τον Διόνυσο», κος Παναγιώτης Μπιτάκος, έθεσε το πλαίσιο των επιδιώξεων της ημερίδας, οι οποίες επιγραμματικά είχαν ως εξής:
– Ενημέρωση των δημοτών για το πώς μπορούν, μέσω συλλογικών δράσεων, κοινωνικής αλληλεγγύης και εθελοντισμού, να συνεργαστούν μεταξύ τους και με τους υπόλοιπους φορείς, αλλά και ποιες είναι οι ευθύνες που έχουμε όλοι μας σαν πολίτες σε ατομικό επίπεδο.
– Ενημέρωση των στελεχών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και του Δήμου για τους τρόπους και τα μέσα παρέμβασης, αλλά και το νομοθετικό πλαίσιο μέσα στο οποίο μπορεί η Τοπική Αυτοδιοίκηση να κινηθεί.
– Ενημέρωση από την ΕΛ.ΑΣ. για το πότε και πώς παρεμβαίνει η πολιτεία, αλλά και για τους τρόπους που μπορεί ο καθένας από μας να αυτοπροστατευθεί.
– Ανάδειξη του θεσμικού πλαισίου και του πλαισίου συνεργασίας των εμπλεκόμενων φορέων.1 (34)

 Ο Διοικητής του Τμήματος Ασφαλείας Νέας Ερυθραίας, κος Αθανάσιος Δημητρίου, ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΕΟΠΠΕΠ, κος Σταύρος Καραγκούνης, ο Αντιδήμαρχος Κηφισιάς, κος Δημήτρης Λιανός, η τέως Αντιδήμαρχος Πειραιά, κα Μίνα Σαμαρά και η Διδάκτωρ Εγκληματολογίας και Πρόεδρος του Κέντρου Μελέτης του Εγκλήματος (ΚΕ.Μ.Ε.), κα Αναστασία Χαλκιά, ανέλυσαν σε βάθος, ο καθένας από την πλευρά του, με βάση την ειδικότητά του και την πολύχρονη επαγγελματική του εμπειρία, τις πτυχές του θέματος της εγκληματικότητας και τους τρόπους αντιμετώπισής της συλλογικά και ατομικά.
Σημαντικές παρεμβάσεις στον τομέα της πρόληψης έγιναν από το Γενικό Γραμματέα του Πανελληνίου Συλλόγου Εκπαιδευτών Σκύλων, κο Γιάννη Γεωργιάκο και την εκπρόσωπο της ΜΚΟ PRAKSIS, κα Ιωάννα Περτσινίδη.

  Διαβάστε Περισσότερα

ΠΗΓΗ: http://neapnoidionisos.gr/hmerida-egklimatikotita/

Add Comment