Νέο Σεμινάριο εξ αποστάσεως: “Ανήλικοι στο σύστημα ποινικής δικαιοσύνης: μέσα από το πρίσμα της Δικαστικής Ψυχολογίας”, 30/10/2021

Εισηγήτρια:

Έρη Ιωαννίδου: Δικαστική Ψυχολόγος (MSc) & Personal Coach. Ελεύθερη επαγγελματίας, διδάσκουσα στο Hellenic American University, εισηγήτρια, συγγραφέας και εκπαιδεύτρια στο Πρόγραμμα Συμπληρωματικής εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης (e-learning) του Κ.Ε.ΔΙ.ΒΙ.Μ. του ΕΚΠΑ, επιστημονική συνεργάτιδα του Κέντρου Μελέτης του Εγκλήματος (ΚΕ.Μ.Ε.) και υπεύθυνη του Forensic Psychology Lab.

Link: https://facebook.com/eriioannidouFP

 

Περίληψη:

Τι συμβαίνει όταν ένας/μία ανήλικος/η αναγκάζεται να έρθει σε επαφή με το σύστημα ποινικής δικαιοσύνης; Πώς εξελίσσεται αυτή η συνδιαλλαγή όταν αυτό είναι ένα σύστημα φτιαγμένο από ενήλικες για ενήλικες;

Πώς διαχειρίζεται το ελληνικό σύστημα ποινικής δικαιοσύνης τους/τις ανήλικους/ες όταν αυτοί/ες είναι δράστες/ιδες, θύματα, μάρτυρες, κρατούμενοι/ες, αποφυλακισμένοι/ες; Φροντίζει ώστε να προστατευτεί η ανηλικότητα; Πόσο καλά τα καταφέρνει στην πράξη και πόσα ακόμα θα έπρεπε να γίνουν προς αυτή την κατεύθυνση; Ποιος είναι ο ψυχολογικός αντίκτυπος σε έναν/μία ανήλικο/η όταν εμπλακεί σε αυτό το σύστημα; Ποιος είναι ο ρόλος του Δικαστικού ψυχολόγου και τι χρειάζεται να γνωρίζουν οι ειδικοί; Αυτά είναι μόνο μερικά από τα ζητήματα στα οποία θα αναφερθούμε στο σεμινάριο.

Σκοπός του σεμιναρίου είναι οι συμμετέχοντες/ουσες να αποκτήσουν όσο το δυνατόν περισσότερες πρακτικές γνώσεις που θα τους φανούν χρήσιμες στην καθημερινή τους πρακτική.

 

Απευθύνεται σε:

Το σεμινάριο απευθύνεται σε επαγγελματίες και φοιτητές Νομικής, Ψυχολογίας, Κοινωνικών, Ανθρωπιστικών και Αστυνομικών σπουδών.

Ημ/νία: Σάββατο 30/10/2021

Διάρκεια σεμιναρίου: 3 ώρες.
Ώρα: 11:00-14:00

Τόπος διεξαγωγής: Το σεμινάριο θα διεξαχθεί διαδικτυακά μέσω διαδικτυακής πλατφόρμας zoom

 

Κόστος συμμετοχής
25€* για τα μέλη του Forensic Psychology Lab – ΚΕ.Μ.Ε.

30€* για τα μέλη του Κέντρου Μελέτης του Εγκλήματος (ΚΕ.Μ.Ε.) (ταμειακώς ενήμερα για το έτος 2020)
35€* για κατόχους κάρτας ανεργίας και φοιτητές
40€* για λοιπούς/ες συμμετέχοντες/ουσες

*στις τιμές περιλαμβάνεται Φ.Π.Α. 24%

 

Για την επιλογή των συμμετεχόντων θα τηρηθεί η αρχή της χρονικής προτεραιότητας, λόγω των περιορισμένων θέσεων.

 

∆ηλώσεις συμμετοχής (σε 2 μόλις βήματα)

Βήμα 1ο
Συμπληρώστε διαδικτυακά την αίτηση συμμετοχής εδώ

Βήμα 2ο

Καταβάλετε το ποσό που αντιστοιχεί στη συμμετοχή σας στον τραπεζικό μας λογαριασμό. ΑΡΙΘ.ΛΟΓ. 6901141872141, ΙΒΑΝ GR23 0171 9010 0069 0114 1872141 (τράπεζα: ΠΕΙΡΑΙΩΣ “Piraeus Bank”, δικαιούχος: Κέντρο Μελέτης του Εγκλήματος) με αιτιολογία ονοματεπώνυμο συμμετέχοντα/συμμετέχουσας συμμετοχή σε σεμινάριο «Ανήλικοι στο σύστημα ποινικής δικαιοσύνης μέσα από το πρίσμα της Δικαστικής Ψυχολογίας».

Επισυνάψτε το αποδεικτικό πληρωμής στο πεδίο Επισύναψη Αρχείου της ηλεκτρονικής αίτησης ή αποστείλετε το αποδεικτικό πληρωμής στο e-mail: seminars@e-keme.gr.

Η δήλωση συμμετοχής καταχωρείται με την ολοκλήρωση των ως άνω ενεργειών. Συμμετοχή μόνο με προεγγραφή.

 

Προσοχή! Σε περίπτωση κατάθεσης από άλλη τράπεζα (εκτός τράπεζας Πειραιώς) τα έξοδα της μεταφοράς θα βαρύνουν τον καταθέτη/την καταθέτρια.

 

Αιτήσεις συμμετοχής μέχρι Πέμπτη 28 Οκτωβρίου 2021 (περιορισμένες θέσεις).

Θα χορηγηθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης.

Πληροφορίες: τηλ. επικοινωνίας 694 85 91 604

Add Comment