Παρουσιάσεις #SAP στο Athens Art Festival & οπτικό υλικό

Το ‘The Street Art Project’, που πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του «Κέντρου Μελέτης του Εγκλήματος» (ΚΕ.Μ.Ε.), με χορηγό επικοινωνίας το socialpolicy.gr, συμμετείχε με επιτυχία με τη μορφή σεμιναρίου για το κοινό, την Κυριακή 22 Οκτωβρίου 2023 στο ‘Athens Art Festival’ για το φαινόμενο και κίνημα της Street Art υπό κοινωνιολογική και εγκληματολογική ματιά.

Μίλησε εκ μέρους του Project, η Κωνσταντίνα – Μαρία Κωνσταντίνου, Κοινωνιολόγος – ΜΔΕ Εγκληματολογίας κάνοντας μία γενική εισαγωγή στο θέμα αλλά και ειδικότερα με μελέτες περιπτώσεων έθεσε τόσο νομικούς όσο και κοινωνικούς προβληματισμούς προς το κοινό. Το σεμινάριο έλαβε εν τέλει μία μορφή συζήτησης μεταξύ των καλλιτεχνών και του κοινού, καθώς και προβλήθηκαν βίντεο και φωτογραφίες αυτών αλλά και του Project.

Η Άννα Δημητρίου μίλησε μέσω της προβολής της παρουσίασης του portfolio και του έργου της μέχρι σήμερα για τα ξενοδοχεία ΞΕΝΙΑ αλλά και για χώρους που έχουν εγκαταλειφθεί από το κράτος στο σήμερα ή και από οικογένειες αστικού τύπου που δεν ζουν πια όπως ακόμη και λόγω οικονομικής πτώχευσης (π.χ. εργοστάσια).

Ο ‘Dream Victim’ μίλησε για τη δική του πορεία στη σκηνή του Graffiti και πώς ακόμη νιώθει ότι ανήκει εκεί και όχι τόσο στη Street Art. Έφερε παραδείγματα στον διάλογο από την καθημερινή ζωή ως καλλιτέχνης και μας μετέφερε τις ψυχικές διεργασίες που συμβαίνουν προτού πάει σε ένα εγκαταλελειμμένο κτίριο. Υπήρξε προβολή των έργων του καθώς και εξιστόρηση γεγονότων μέσα από αυτά για το πώς δημιουργήθηκαν.

Ο τίτλος του σεμιναρίου ήταν: “Είναι ή θεωρείται έγκλημα να ζωγραφίζεις τοίχους;”

Το σεμινάριο πραγματοποιήθηκε και βιντεοσκοπήθηκε από τον Νίκο Ψαρρό εθελοντικά τις ώρες: 14.00 – 16.00 στην κεντρική αίθουσα στο Σεράφειο Δ. Αθηναίων (Εχελιδών &, Πειραιώς 144).

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά τους εξής:

Aρχικά, τους καλλιτέχνες μας για την αμέριστη στήριξη και ενδυνάμωση του Project και τον Νίκο Ψαρρό, βιντεογράφο και μοντέρ!

Τον κόσμο που περίμενε και ήρθε και μας άκουσε αλλά και που συμμετείχε ενεργά στη συζήτηση.

Και φυσικά όλα αυτά δεν θα γίνονταν χωρίς τον κ. Ιωάννη Πεφάνη και όλη την ομάδα του, αλλά και όλη την ομάδα της art.hub τους οποίους ευχαριστούμε θερμά για την τεχνική υποστήριξη και ιδίως τον κ. Κωνσταντίνο Μωραϊτη για ήχο, στήσιμο και εικόνα!

 

Παρουσίαση Έργων Άννα Δημητρίου_Συμμετοχή #SAP στο Athens Art Festival (22_10_2023)

Παρουσίαση #SAP 2018 – 2023_Athens Art Festival (22.10)

 

Βίντεο δράσης: https://www.youtube.com/channel/UCx21T9aIG7RQ4TDCT1Ddj0A

 

Οπτικό υλικό:

Add Comment