Σεμινάριο Εξ Αποστάσεως με Θέμα: «Γυναίκες στη Φυλακή: Επιστημονική έρευνα & ανάδειξη των κοινωνικών ζητημάτων», 15/11/2022

Εισηγήτρια: Αγγελική Καρδαρά, Διδάκτωρ του Τμήματος Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης ΕΚΠΑ, Φιλόλογος, Τακτική Επιστημονική Συνεργάτιδα Κέντρου Μελέτης του Εγκλήματος, Επ. Υπεύθυνη του Crime&MediaLab (ΚΕ.Μ.Ε.), Συγγραφέας-Εισηγήτρια & Εκπαιδεύτρια Ε-LearningΕΚΠΑ

Αντικείμενο του σεμιναρίου

Στόχος του σεμιναρίου είναι οι εκπαιδευόμενοι/εκπαιδευόμενες να εμβαθύνουν σε κρίσιμης σημασίας ζητήματα που σχετίζονται με την καθημερινή διαβίωση του γυναικείου πληθυσμού στα καταστήματα κράτησης, διαχρονικά και στη σύγχρονη εποχή, προκειμένου να αναπτύξουν συνθετική σκέψη στον τρόπο προσέγγισης των εν λόγω θεμάτων. Στο πλαίσιο του τρίωρου σεμιναρίου θα αναφερθούμε στην παραβατικότητα γυναικών και σε επιστημονικές θεωρίες ερμηνείας της. Επίσης θα σκιαγραφηθεί το ψυχοκοινωνικό προφίλ των έγκλειστων γυναικών και θα αναλυθούν σοβαρά κοινωνικά προβλήματα που σχετίζονται με την πολυσύνθετη πορεία της γυναίκας μέχρι να οδηγηθεί στη φυλακή, αλλά και όταν αποφυλακισθεί. Αναφορά θα γίνει τέλος στους «νόμους» της φυλακής, στην ιεραρχία και σε κοινωνικούς τύπους και ρόλους κρατουμένων στις γυναικείες φυλακές. Το σεμινάριο θα ολοκληρωθεί με τα πορίσματα της επίσκεψης του Crime & Media Lab (σε συνεργασία με το site propago.gr) τον Ιούνιο του 2022 στα σχολεία του Καταστήματος Κράτησης Γυναικών Ελεώνα Θήβας, για ζητήματα εκπαίδευσης, με την κατάθεση προτάσεων για τον ρόλο των ΜΜΕ στην ενημέρωση του κοινού και με συζήτηση με τους συμμετέχοντες/τις συμμετέχουσες για τα υπό διερεύνηση θέματα.

Στοιχεία του σεμιναρίου

  • Παραβατικότητα γυναικών & επιστημονικές θεωρίες
  • Γυναίκες στη φυλακή & κοινωνικός στιγματισμός
  • Το ψυχοκοινωνικό προφίλ των κρατούμενων γυναικών
  • Οι επιπτώσεις του εγκλεισμού για τις γυναίκες φυλακισμένες
  • Ιεραρχία κρατουμένων & αξιακό σύστημα έγκλειστου πληθυσμού
  • Κοινωνικοί τύποι & ρόλοι στις γυναικείες φυλακές
  • Γυναίκες στη φυλακή και ο κρίσιμος ρόλος της εκπαίδευσης
  • Η επιστροφή των γυναικών στην κοινωνία, με την αποφυλάκισή τους
  • Η επίσκεψη του Crime & Media Lab στα σχολεία του Καταστήματος Κράτησης Γυναικών Ελεώνα Θήβας, για ζητήματα εκπαίδευσης
  • Ο ρόλος των ΜΜΕ στην ενημέρωση του κοινού για ζητήματα που αφορούν τον γυναικείο έγκλειστο πληθυσμό

 

To σεμινάριο απευθύνεται σε: δημοσιογράφους, (επαγγελματίες και φοιτητές/απόφοιτους), εγκληματολόγους, κοινωνιολόγους, ψυχολόγους, κοινωνικούς επιστήμονες και γενικά επαγγελματίες στον χώρο των καταστημάτων κράτησης.

 

Πού και πότε
Το σεμινάριο θα διεξαχθεί διαδικτυακά μέσω διαδικτυακής πλατφόρμας Zoom την Τρίτη 15 Νοεμβρίου 202217.30 – 20.30.

Διάρκεια σεμιναρίου: 3 ώρες.

 

Κόστος συμμετοχής

25€* για τα μέλη του Crime & Media Lab – ΚΕ.Μ.Ε.

30€* για τα μέλη του Κέντρου Μελέτης του Εγκλήματος (ΚΕ.Μ.Ε.) (ταμειακώς ενήμερα για το έτος 2022)

35€* για κατόχους κάρτας ανεργίας και φοιτητές/φοιτήτριες

40€* για λοιπούς/ες συμμετέχοντες/ουσες

*στις τιμές περιλαμβάνεται Φ.Π.Α. 24%

 

Πώς μπορώ να συμμετάσχω

Δηλώστε συμμετοχή διαδικτυακά σε 2 μόλις βήματα

Βήμα 1ο

Συμπληρώστε διαδικτυακά την αίτηση συμμετοχής εδώ

 

Βήμα 2ο 

Καταβάλετε το ποσό που αντιστοιχεί στη συμμετοχή σας στον τραπεζικό μας λογαριασμό. ΑΡΙΘ.ΛΟΓ. 6901141872141, ΙΒΑΝ GR23 0171 9010 0069 0114 1872141 (τράπεζα: ΠΕΙΡΑΙΩΣ “Piraeus Bank”, δικαιούχος: Κέντρο Μελέτης του Εγκλήματος) με την ένδειξη «Γυναίκες στη Φυλακή: Επιστημονική έρευνα & ανάδειξη των κοινωνικών ζητημάτων» και το ονοματεπώνυμό σας.

Επισυνάψτε το αποδεικτικό πληρωμής στο πεδίο Επισύναψη Αρχείου της ηλεκτρονικής αίτησης ή αποστείλετε το αποδεικτικό πληρωμής στο e-mail: seminars@e-keme.gr.

Η δήλωση συμμετοχής καταχωρείται με την ολοκλήρωση των ως άνω ενεργειών. Συμμετοχή μόνο με προεγγραφή!

 

Προσοχή! Σε περίπτωση κατάθεσης του χρηματικού ποσού από άλλη τράπεζα (εκτός τράπεζας Πειραιώς) τα έξοδα της μεταφοράς θα βαρύνουν τον καταθέτη/την καταθέτρια.

 

Αιτήσεις συμμετοχής μέχρι Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2022 (περιορισμένες θέσεις).

Θα χορηγηθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης και σεμιναριακό υλικό.

Πληροφορίες: τηλ. επικοινωνίας  6948 59 16 04

 

Δρ Αγγελική Καρδαρά

Η Αγγελική Καρδαρά είναι Εισηγήτρια-Συγγραφέας και Εκπαιδεύτρια στο Πρόγραμμα Συμπληρωματικής εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης (E-Learning) του Κέντρου Επιμόρφωσης και Δια Βίου Μάθησης (Κ.Ε.ΔΙ.ΒΙ.Μ.) του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι Διδάκτωρ του Τμήματος Επικοινωνίας & ΜΜΕ του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Φιλόλογος (με εξειδίκευση στη μεσαιωνική και νεοελληνική φιλολογία) και Τακτική Επιστημονική Συνεργάτιδα Κέντρου Μελέτης του Εγκλήματος (ΚΕ.Μ.Ε.). Το θέμα της διδακτορικής διατριβής της, με Επιβλέποντα τον Καθηγητή Γιάννη Πανούση, αφορά τον ιδιαίτερο γλωσσικό κώδικα επικοινωνίας του έγκλειστου πληθυσμού. Από τον Φεβρουάριο του 2020 ανέλαβε και Επιστημονικά Υπεύθυνη του Crime & Media Lab του Κέντρου Μελέτης του Εγκλήματος που αποτελεί Ομάδα Εργασίας για το Έγκλημα και την Απεικόνισή του στα ΜΜΕ. Είναι Εκπαιδεύτρια στο Social Dynamo του Ιδρύματος Μποδοσάκη και διδάσκει ενότητες που αφορούν τις δεξιότητες έρευνας, τον στιγματιστικό λόγο και τα ανθρώπινα δικαιώματα.

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΚΥΡΩΣΕΩΝ

Ακύρωση σεμιναρίων λόγω απόφασης διοργανωτή ή ανωτέρας βίας

Οι διοργανωτές διατηρούν το δικαίωμα της αλλαγής ημερομηνίας και ακύρωσης του κάθε σεμιναρίου, ενημερώνοντας τους εκπαιδευόμενους τηλεφωνικά και μέσω e-mail. Στην περίπτωση αυτή οι εκπαιδευόμενοι/ες δικαιούνται να αιτηθούν την ακέραιη επιστροφή των διδάκτρων τους εάν δεν θέλουν να παρακολουθήσουν το σεμινάριο στην νέα ημερομηνία ή να χρησιμοποιήσουν το ποσό για άλλη αγορά σε σεμινάρια του φορέα.

Σε περίπτωση απεργίας, κυβερνητικών απαγορεύσεων, κακών καιρικών συνθηκών και γενικά κάθε συμβάντος πέραν του εύλογου ελέγχου των διοργανωτών, που προκαλεί παρακώλυση της εκτέλεσης μέρους ή του συνόλου του σεμιναρίου, οι διοργανωτές διατηρούν το δικαίωμα να αλλάζουν την ημερομηνία και την ώρα διεξαγωγής του. Στην περίπτωση αυτή τα δίδακτρα δεν επιστρέφονται, αλλά ισχύουν ως έχουν.

Μεταβολή ή ακύρωση λόγω επιθυμίας του συμμετέχοντα/της συμμετέχουσας

Ο χρήστης που τυχόν επιθυμεί να ακυρώσει ή να τροποποιήσει την κράτησή του σε κάποιο σεμινάριο οφείλει να αποστείλει το σχετικό αίτημα του το συντομότερο δυνατό στο seminars@e-keme.gr.

Για ακύρωση της συμμετοχής στο σεμινάριο από τον εκπαιδευόμενο 7 ημέρες πριν την ημερομηνία διεξαγωγής του προγράμματος, πραγματοποιείται επιστροφή 100% του ποσού.

Για ακύρωση της συμμετοχής στο σεμινάριο από τον εκπαιδευόμενο 3 ημέρες πριν την ημερομηνία διεξαγωγής του προγράμματος, πραγματοποιείται επιστροφή 50% του ποσού.

Σε όλες τις ανωτέρω περιπτώσεις που απαιτείται επιστροφή χρημάτων θα γίνεται είτε με ακύρωση της χρέωσης της πιστωτικής κάρτας (αν έχετε πληρώσει με πιστωτική κάρτα) ή με κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό, τον οποίο θα μας υποδείξετε και εντός 30 ημερών από τη σχετική ενημέρωση

 

Add Comment