Σεμινάριο εξ αποστάσεως: «Το έγκλημα της ανθρωποκτονίας μέσα από το πρίσμα της Δικαστικής Ψυχολογίας και Εγκληματολογίας», 05/02/2022

Περίληψη:

Τι ορίζεται ως ανθρωποκτονία; Ποια η σχέση της με άλλα εγκλήματα; Τι γνωρίζουμε για την ιδιαίτερη ομάδα των ανθρωποκτόνων κατά συρροή; Υπάρχει ουσία στην σύνδεσή της με ψυχικές διαταραχές ή είναι ένας ακόμα μύθος; Ποιοι είναι οι πιο επιβαρυντικοί παράγοντες ως προς τη σχέση ψυχοπαθολογίας και εγκλήματος; Τι είναι ο ποινικός καταλογισμός και πώς συνδέεται με το έγκλημα της ανθρωποκτονίας υπό το πρίσμα της Δικαστικής Ψυχολογίας; Πώς διαχειρίζονται τα ΜΜΕ τις υποθέσεις ανθρωποκτονίας και τους φερόμενους ως δράστες;

Αυτά είναι μόνο μερικά από τα σημεία τα οποία θα φωτίσουμε και εγκληματολογικά μέσω παράθεσης των σχετικών θεωρητικών και ερμηνευτικών προσεγγίσεων αναφορικά τόσο με τη διάπραξη της υπό εξέταση εγκληματικής πράξης όσο και με την κοινωνική αντίδραση απέναντι σε αυτή και στον/στους δράστη/δράστες της. Περαιτέρω και για την πληρέστερη κατανόηση του συγκεκριμένου εγκλήματος, θα παρουσιαστούν στατιστικά και ερευνητικά δεδομένα και θα χρησιμοποιηθούν και μελέτες περίπτωσης για τον σκοπό αυτό.

Σκοπός του σεμιναρίου είναι οι συμμετέχοντες/ουσες να αποκτήσουν όσο το δυνατόν περισσότερες γνώσεις που θα τους φανούν χρήσιμες στην καθημερινή τους πρακτική.

Απευθύνεται σε:

Το σεμινάριο απευθύνεται σε επαγγελματίες και φοιτητές/φοιτήτριες Νομικής, Ψυχολογίας, Κοινωνικών και Ανθρωπιστικών σπουδών.

 

Θεματολογία:

 • Ορισμός του εγκλήματος της ανθρωποκτονίας
 • Θεωρητικές και ερμηνευτικές προσεγγίσεις/Παρουσίαση εγκληματολογικών θεωριών
 • Εγκληματολογικές Τυπολογίες
 • Δεδομένα και αναγνώσεις/Παρουσίαση και ανάλυση των επίσημων στατιστικών
 • Μύθοι και πραγματικότητα ως προς τη σχέση ανθρωποκτονίας και ψυχοπαθολογίας
 • Επιβαρυντικοί παράγοντες στη σχέση εγκλήματος και ψυχοπαθολογίας
 • Ζητήματα ως προς τον ποινικό καταλογισμό υπό το πρίσμα της Δικαστικής Ψυχολογίας
 • Ειδική ενότητα: Πολυανθρωποκτονίες
 • Ειδική ενότητα: Παιδοκτονία
 • ΜΜΕ και ανθρωποκτονία
 • Μελέτη περίπτωσης

 

Εισηγήτριες:

Έρη Ιωαννίδου: Δικαστική Ψυχολόγος (MSc) & Personal Coach. Ελεύθερη επαγγελματίας, διδάσκουσα στο Hellenic American University, εισηγήτρια, συγγραφέας και εκπαιδεύτρια στο Πρόγραμμα Συμπληρωματικής εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης (e-learning) του Κ.Ε.ΔΙ.ΒΙ.Μ. του ΕΚΠΑ, επιστημονική συνεργάτιδα του Κέντρου Μελέτης του Εγκλήματος (ΚΕ.Μ.Ε.) και υπεύθυνη του Forensic Psychology Lab.

Link: https://facebook.com/eriioannidouFP

Μάρθα Λεμπέση: Διευθύντρια ΚΕ.Μ.Ε., Κοινωνιολόγος -Ερευνήτρια, ΜΔΕ Εγκληματολογίας

 

Διάρκεια σεμιναρίου: 4 ώρες. Tο σεμινάριο θα λάβει χώρα Σάββατο (05/02/2022)
Ώρα: από 11:00 – 15:00.
Τόπος διεξαγωγής: Διαδικτυακά (μέσω της πλατφόρμας Zoom)

 

Κόστος συμμετοχής

25€* για τα μέλη του Forensic Psychology Lab – ΚΕ.Μ.Ε.

30€* για τα μέλη του Κέντρου Μελέτης του Εγκλήματος (ΚΕ.Μ.Ε.) (ταμειακώς ενήμερα για το έτος 2022)

35€* για κατόχους κάρτας ανεργίας και φοιτητές

40€* για τους υπόλοιπους συμμετέχοντες

*στις τιμές περιλαμβάνεται Φ.Π.Α. 24%

Για την επιλογή των συμμετεχόντων/ουσών θα τηρηθεί η αρχή της χρονικής προτεραιότητας, λόγω των περιορισμένων θέσεων.

 

Πώς μπορώ να συμμετάσχω

Δηλώστε συμμετοχή διαδικτυακά σε 2 μόλις βήματα

Βήμα 1

Συμπληρώστε διαδικτυακά την αίτηση συμμετοχής εδώ

Βήμα 2ο

Καταβάλετε το ποσό που αντιστοιχεί στη συμμετοχή σας στον τραπεζικό μας λογαριασμό. ΑΡΙΘ.ΛΟΓ. 6901141872141, ΙΒΑΝ GR23 0171 9010 0069 0114 1872141 (τράπεζα: ΠΕΙΡΑΙΩΣ “Piraeus Bank”, δικαιούχος: Κέντρο Μελέτης του Εγκλήματος) με την ένδειξη «Το έγκλημα της ανθρωποκτονίας μέσα από το πρίσμα της Δικαστικής Ψυχολογίας και Εγκληματολογίας» και το ονοματεπώνυμό σας.

Επισυνάψτε το αποδεικτικό πληρωμής στο πεδίο Επισύναψη Αρχείου της ηλεκτρονικής αίτησης ή αποστείλετε το αποδεικτικό πληρωμής στο e-mail: seminars@e-keme.gr.

Η δήλωση συμμετοχής καταχωρείται με την ολοκλήρωση των ως άνω ενεργειών. Συμμετοχή μόνο με προεγγραφή.

Προσοχή! Σε περίπτωση κατάθεσης της συνδρομής από άλλη τράπεζα (εκτός τράπεζας Πειραιώς) τα έξοδα της μεταφοράς θα βαρύνουν τον καταθέτη/την καταθέτρια.

 

Αιτήσεις συμμετοχής μέχρι Πέμπτη 03 Φεβρουαρίου 2022 (περιορισμένες θέσεις).

Θα χορηγηθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης και σεμιναριακό υλικό.

Πληροφορίες: τηλ. επικοινωνίας  6948 59 16 04

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΚΥΡΩΣΕΩΝ

Ακύρωση σεμιναρίων λόγω απόφασης διοργανωτή ή ανωτέρας βίας

Οι διοργανωτές διατηρούν το δικαίωμα της αλλαγής ημερομηνίας και ακύρωσης του κάθε σεμιναρίου, ενημερώνοντας τους εκπαιδευόμενους τηλεφωνικά και μέσω e-mail. Στην περίπτωση αυτή οι εκπαιδευόμενοι/ες δικαιούνται να αιτηθούν την ακέραιη επιστροφή των διδάκτρων τους εάν δεν θέλουν να παρακολουθήσουν το σεμινάριο στην νέα ημερομηνία ή να χρησιμοποιήσουν το ποσό για άλλη αγορά σε σεμινάρια του φορέα.

Σε περίπτωση απεργίας, κυβερνητικών απαγορεύσεων, κακών καιρικών συνθηκών και γενικά κάθε συμβάντος πέραν του εύλογου ελέγχου των διοργανωτών, που προκαλεί παρακώλυση της εκτέλεσης μέρους ή του συνόλου του σεμιναρίου, οι διοργανωτές διατηρούν το δικαίωμα να αλλάζουν την ημερομηνία και την ώρα διεξαγωγής του. Στην περίπτωση αυτή τα δίδακτρα δεν επιστρέφονται, αλλά ισχύουν ως έχουν.

Μεταβολή ή ακύρωση λόγω επιθυμίας του συμμετέχοντα/της συμμετέχουσας

Ο χρήστης που τυχόν επιθυμεί να ακυρώσει ή να τροποποιήσει την κράτησή του σε κάποιο σεμινάριο οφείλει να αποστείλει το σχετικό αίτημα του το συντομότερο δυνατό στο seminars@e-keme.gr.

Για ακύρωση της συμμετοχής στο σεμινάριο από τον εκπαιδευόμενο 7 ημέρες πριν την ημερομηνία διεξαγωγής του προγράμματος, πραγματοποιείται επιστροφή 100% του ποσού.

Για ακύρωση της συμμετοχής στο σεμινάριο από τον εκπαιδευόμενο 3 ημέρες πριν την ημερομηνία διεξαγωγής του προγράμματος, πραγματοποιείται επιστροφή 50% του ποσού.

Σε όλες τις ανωτέρω περιπτώσεις που απαιτείται επιστροφή χρημάτων θα γίνεται είτε με ακύρωση της χρέωσης της πιστωτικής κάρτας (αν έχετε πληρώσει με πιστωτική κάρτα) ή με κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό, τον οποίο θα μας υποδείξετε και εντός 30 ημερών από τη σχετική ενημέρωση.

 

Add Comment