Σεμιναριακές διαλέξεις εξ αποστάσεως για το έγκλημα και τον εγκληματία – 2η Διάλεξη, 22/05/2021

2η Διάλεξη: Θεωρητικές και ερμηνευτικές προσεγγίσεις του εγκλήματος και του εγκληματία

 


Περίληψη:

Το σεμινάριο αποτελεί εισαγωγή σε βασικούς θεωρητικούς προβληματισμούς και αναζητήσεις της Εγκληματολογίας μέσω της παρουσίασης των κυριότερων θεωρητικών και ερμηνευτικών προσεγγίσεων αναφορικά τόσο με τη διάπραξη εγκληματικών πράξεων όσο και με την κοινωνική αντίδραση απέναντι σε αυτές και τους δράστες τους. Επίσης, γίνεται αναφορά με απλό και κατανοητό τρόπο σε μια αρχική συστηματοποίηση των κυριότερων θέσεων κάθε θεωρητικού ρεύματος, όπως αυτές διαμορφώθηκαν προϊόντος του χρόνου και, επιπλέον, αναδεικνύονται ζητήματα των σύγχρονων εγκληματολογικών προσεγγίσεων με την παράλληλη παρουσίαση κατάλληλων παραδειγμάτων.

Το εκπαιδευτικό σεμινάριο απευθύνεται σε (επαγγελματίες και απόφοιτους, απόφοιτες/ φοιτητές, φοιτήτριες) κοινωνικών και ανθρωπιστικών σπουδών, όπως: νομικοί, κοινωνιολόγοι, ψυχολόγοι, πολιτικοί επιστήμονες, κοινωνικοί ανθρωπολόγοι κ.ά., οι οποίοι επιθυμούν να κατανοήσουν βασικά πεδία γνώσης της επιστήμης της Εγκληματολογίας και να εξοικειωθούν με την ορολογία της.

 

Διάγραμμα ύλης:

  • Εισαγωγή στην Εγκληματολογία
  • Σχολές (Κλασική Σχολή, Ιταλική Θετική Σχολή, Σχολή του Σικάγο, Γαλλική Σχολή κ.α.)
  • Εγκληματολογία του περάσματος στην πράξη
  • Εγκληματολογία της κοινωνικής αντίδρασης
  • Κοινωνική (συμβολική) αλληλεπίδραση
  • Σύγχρονες εγκληματολογικές προσεγγίσεις στην ύστερη νεωτερικότητα (κριτική εγκληματολογία, ριζοσπαστική εγκληματολογία, πολιτισμική εγκληματολογία, φεμινιστική εγκληματολογία κ.α.)

 

Εισηγητές: Λεμπέση Μ. Διευθύντρια ΚΕ.Μ.Ε., Κοινωνιολόγος -Ερευνήτρια, ΜΔΕ Εγκληματολογίας, Χιόνης Δ. Πρόεδρος ΚΕ.Μ.Ε., Δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω, ΜΔΕ Εγκληματολογίας

Επιμέλεια σεμιναριακού υλικού: Λεμπέση Μ., Σπυρόπουλος Φ., Χαλκιά Α., Χιόνης Δ.

 

Διάρκεια σεμιναρίου: 3 ώρες. Tο σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο (22/05/2021)

Ώρα: από 11:00 – 14:00.

Τόπος διεξαγωγής: Διαδικτυακά (μέσω της πλατφόρμας Zoom)

* Δεν αποτελεί προϋπόθεση συμμετοχής η παρακολούθηση της προηγηθείσας 1ης διάλεξης.

 

Κόστος συμμετοχής       

30€* για τα μέλη του Κέντρου Μελέτης του Εγκλήματος (ΚΕ.Μ.Ε.) (ταμειακώς ενήμερα για το έτος 2021)

35€* για κατόχους κάρτας ανεργίας και φοιτητές

40€* για τους υπόλοιπους συμμετέχοντες

*στις τιμές περιλαμβάνεται Φ.Π.Α. 24%

 

Για την επιλογή των συμμετεχόντων/ουσών θα τηρηθεί η αρχή της χρονικής προτεραιότητας, λόγω των περιορισμένων θέσεων.

 

Πώς μπορώ να συμμετάσχω

Δηλώστε συμμετοχή διαδικτυακά σε 2 μόλις βήματα

Βήμα 1

Συμπληρώστε διαδικτυακά την αίτηση συμμετοχής εδώ

Βήμα 2ο

Καταβάλετε το ποσό που αντιστοιχεί στη συμμετοχή σας στον τραπεζικό μας λογαριασμό. ΑΡΙΘ.ΛΟΓ. 6901141872141, ΙΒΑΝ GR23 0171 9010 0069 0114 1872141 (τράπεζα: ΠΕΙΡΑΙΩΣ “Piraeus Bank”, δικαιούχος: Κέντρο Μελέτης του Εγκλήματος) με την ένδειξη «Σεμινάριο: Θεωρητικές και ερμηνευτικές προσεγγίσεις του εγκλήματος και του εγκληματία» και το ονοματεπώνυμό σας.

Επισυνάψτε το αποδεικτικό πληρωμής στο πεδίο Επισύναψη Αρχείου της ηλεκτρονικής αίτησης ή αποστείλετε το αποδεικτικό πληρωμής στο e-mail: seminars@e-keme.gr.

Η δήλωση συμμετοχής καταχωρείται με την ολοκλήρωση των ως άνω ενεργειών. Συμμετοχή μόνο με προεγγραφή.

Προσοχή! Σε περίπτωση κατάθεσης της συνδρομής από άλλη τράπεζα (εκτός τράπεζας Πειραιώς) τα έξοδα της μεταφοράς θα βαρύνουν τον καταθέτη/την καταθέτρια.

 

Αιτήσεις συμμετοχής μέχρι Πέμπτη  20 Μαΐου 2021 (περιορισμένες θέσεις).

 

Θα χορηγηθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης και σεμιναριακό υλικό.

Πληροφορίες: τηλ. επικοινωνίας  6948 59 16 04

 

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΚΥΡΩΣΕΩΝ

Ακύρωση σεμιναρίων λόγω απόφασης διοργανωτή ή ανωτέρας βίας

Οι διοργανωτές διατηρούν το δικαίωμα της αλλαγής ημερομηνίας και ακύρωσης του κάθε σεμιναρίου, ενημερώνοντας τους εκπαιδευόμενους τηλεφωνικά και μέσω e-mail. Στην περίπτωση αυτή οι εκπαιδευόμενοι/ες δικαιούνται να αιτηθούν την ακέραιη επιστροφή των διδάκτρων τους εάν δεν θέλουν να παρακολουθήσουν το σεμινάριο στην νέα ημερομηνία ή να χρησιμοποιήσουν το ποσό για άλλη αγορά σε σεμινάρια του φορέα.

Σε περίπτωση απεργίας, κυβερνητικών απαγορεύσεων, κακών καιρικών συνθηκών και γενικά κάθε συμβάντος πέραν του εύλογου ελέγχου των διοργανωτών, που προκαλεί παρακώλυση της εκτέλεσης μέρους ή του συνόλου του σεμιναρίου, οι διοργανωτές διατηρούν το δικαίωμα να αλλάζουν την ημερομηνία και την ώρα διεξαγωγής του. Στην περίπτωση αυτή τα δίδακτρα δεν επιστρέφονται, αλλά ισχύουν ως έχουν.

Μεταβολή ή ακύρωση λόγω επιθυμίας του συμμετέχοντα/της συμμετέχουσας

Ο χρήστης που τυχόν επιθυμεί να ακυρώσει ή να τροποποιήσει την κράτησή του σε κάποιο σεμινάριο οφείλει να αποστείλει το σχετικό αίτημα του το συντομότερο δυνατό στο seminars@e-keme.gr.

Για ακύρωση της συμμετοχής στο σεμινάριο από τον εκπαιδευόμενο 7 ημέρες πριν την ημερομηνία διεξαγωγής του προγράμματος, πραγματοποιείται επιστροφή 100% του ποσού.

Για ακύρωση της συμμετοχής στο σεμινάριο από τον εκπαιδευόμενο 3 ημέρες πριν την ημερομηνία διεξαγωγής του προγράμματος, πραγματοποιείται επιστροφή 50% του ποσού.

Σε όλες τις ανωτέρω περιπτώσεις που απαιτείται επιστροφή χρημάτων θα γίνεται είτε με ακύρωση της χρέωσης της πιστωτικής κάρτας (αν έχετε πληρώσει με πιστωτική κάρτα) ή με κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό, τον οποίο θα μας υποδείξετε και εντός 30 ημερών από τη σχετική ενημέρωση.

Add Comment