Σεμιναριακές διαλέξεις εξ αποστάσεως για το έγκλημα και τον εγκληματία

 

1η Διάλεξη: Έγκλημα & Εγκληματολογία – Θεμελιώδεις έννοιες

 


Περίληψη:

Το σεμινάριο αποτελεί μια εισαγωγή στις θεμελιώδεις έννοιες της επιστήμης της Εγκληματολογίας και στοχεύει στην αποσαφήνιση κεντρικών εννοιών στη μελέτη του εγκληματικού φαινομένου συμπυκνώνοντας με τρόπο εύληπτο αλλά και ουσιαστικό, τους βασικούς άξονες υπό τους οποίους η Εγκληματολογία λειτουργεί και εξελίσσεται ως εφαρμοσμένη επιστήμη.

Επίσης, επιχειρείται η αποδόμηση  κυρίαρχων μυθευμάτων γύρω από τι τελικά κάνει ή τι δεν κάνει η Εγκληματολογία και οι σχέσεις της με συναφείς επιστημονικούς κλάδους (δικαιικούς ή μη) ώστε να τεθούν οι βάσεις για την περαιτέρω μελέτη του σημαντικού corpus της κλασσικής και σύγχρονης εγκληματολογικής σκέψης.

Το εισαγωγικό εκπαιδευτικό σεμινάριο απευθύνεται σε επαγγελματίες, απόφοιτους/ απόφοιτες, φοιτητές/φοιτήτριες κοινωνικών και ανθρωπιστικών σπουδών, όπως: νομικοί, κοινωνιολόγοι, ψυχολόγοι, πολιτικοί επιστήμονες, κοινωνικοί ανθρωπολόγοι κ.ά., οι οποίοι/οι οποίες επιθυμούν να κατανοήσουν βασικά πεδία γνώσης της επιστήμης της Εγκληματολογίας και να εξοικειωθούν με την ορολογία της.

Διάγραμμα ύλης:

  • Έγκλημα
  • Εγκληματικότητα
  • Εγκληματίας
  • Θύμα
  • Σύστημα Ποινικής Δικαιοσύνης
  • Βασική Εγκληματολογική Ορολογία

 

Εισηγητές: Λεμπέση Μ. Διευθύντρια ΚΕ.Μ.Ε., Κοινωνιολόγος -Ερευνήτρια, ΜΔΕ Εγκληματολογίας, Χιόνης Δ. Πρόεδρος ΚΕ.Μ.Ε., Δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω, ΜΔΕ Εγκληματολογίας

Επιμέλεια σεμιναριακού υλικού: Λεμπέση Μ., Σπυρόπουλος Φ., Χαλκιά Α., Χιόνης Δ.

 

Διάρκεια σεμιναρίου: 3 ώρες. Tο σεμινάριο θα λάβει χώρα Σάββατο (17/04/2021)

Ώρα: από 11:00 – 14:00.

Τόπος διεξαγωγής: Διαδικτυακά (μέσω της πλατφόρμας Zoom)

 

Κόστος συμμετοχής         

30€* για τα μέλη του Κέντρου Μελέτης του Εγκλήματος (ΚΕ.Μ.Ε.) (ταμειακώς ενήμερα για το έτος 2021)

35€* για κατόχους κάρτας ανεργίας και φοιτητές

40€* για τους υπόλοιπους συμμετέχοντες

*στις τιμές περιλαμβάνεται Φ.Π.Α. 24%

 

Για την επιλογή των συμμετεχόντων/ουσών θα τηρηθεί η αρχή της χρονικής προτεραιότητας, λόγω των περιορισμένων θέσεων.

 

Πώς μπορώ να συμμετάσχω

Δηλώστε συμμετοχή διαδικτυακά σε 2 μόλις βήματα

Βήμα 1

Συμπληρώστε διαδικτυακά την αίτηση συμμετοχής εδώ

Βήμα 2ο

Καταβάλετε το ποσό που αντιστοιχεί στη συμμετοχή σας στον τραπεζικό μας λογαριασμό. ΑΡΙΘ.ΛΟΓ. 6901141872141, ΙΒΑΝ GR23 0171 9010 0069 0114 1872141 (τράπεζα: ΠΕΙΡΑΙΩΣ “Piraeus Bank”, δικαιούχος: Κέντρο Μελέτης του Εγκλήματος) με την ένδειξη «Σεμινάριο: Έγκλημα & Εγκληματολογία – Θεμελιώδεις έννοιες» και το ονοματεπώνυμό σας.

Επισυνάψτε το αποδεικτικό πληρωμής στο πεδίο Επισύναψη Αρχείου της ηλεκτρονικής αίτησης ή αποστείλετε το αποδεικτικό πληρωμής στο e-mail: seminars@e-keme.gr.

Η δήλωση συμμετοχής καταχωρείται με την ολοκλήρωση των ως άνω ενεργειών. Συμμετοχή μόνο με προεγγραφή.

 

Προσοχή! Σε περίπτωση κατάθεσης της συνδρομής από άλλη τράπεζα (εκτός τράπεζας Πειραιώς) τα έξοδα της μεταφοράς θα βαρύνουν τον καταθέτη/την καταθέτρια.

 

Αιτήσεις συμμετοχής μέχρι Πέμπτη 15 Απριλίου 2021 (περιορισμένες θέσεις).

 

Θα χορηγηθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης και σεμιναριακό υλικό.

Πληροφορίες: τηλ. επικοινωνίας  6948 59 16 04

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΚΥΡΩΣΕΩΝ

Ακύρωση σεμιναρίων λόγω απόφασης διοργανωτή ή ανωτέρας βίας

Οι διοργανωτές διατηρούν το δικαίωμα της αλλαγής ημερομηνίας και ακύρωσης του κάθε σεμιναρίου, ενημερώνοντας τους εκπαιδευόμενους τηλεφωνικά και μέσω e-mail. Στην περίπτωση αυτή οι εκπαιδευόμενοι/ες δικαιούνται να αιτηθούν την ακέραιη επιστροφή των διδάκτρων τους εάν δεν θέλουν να παρακολουθήσουν το σεμινάριο στην νέα ημερομηνία ή να χρησιμοποιήσουν το ποσό για άλλη αγορά σε σεμινάρια του φορέα.

Σε περίπτωση απεργίας, κυβερνητικών απαγορεύσεων, κακών καιρικών συνθηκών και γενικά κάθε συμβάντος πέραν του εύλογου ελέγχου των διοργανωτών, που προκαλεί παρακώλυση της εκτέλεσης μέρους ή του συνόλου του σεμιναρίου, οι διοργανωτές διατηρούν το δικαίωμα να αλλάζουν την ημερομηνία και την ώρα διεξαγωγής του. Στην περίπτωση αυτή τα δίδακτρα δεν επιστρέφονται, αλλά ισχύουν ως έχουν.

Μεταβολή ή ακύρωση λόγω επιθυμίας του συμμετέχοντα/της συμμετέχουσας

Ο χρήστης που τυχόν επιθυμεί να ακυρώσει ή να τροποποιήσει την κράτησή του σε κάποιο σεμινάριο οφείλει να αποστείλει το σχετικό αίτημα του το συντομότερο δυνατό στο seminars@e-keme.gr.

Για ακύρωση της συμμετοχής στο σεμινάριο από τον εκπαιδευόμενο 7 ημέρες πριν την ημερομηνία διεξαγωγής του προγράμματος, πραγματοποιείται επιστροφή 100% του ποσού.

Για ακύρωση της συμμετοχής στο σεμινάριο από τον εκπαιδευόμενο 3 ημέρες πριν την ημερομηνία διεξαγωγής του προγράμματος, πραγματοποιείται επιστροφή 50% του ποσού.

Σε όλες τις ανωτέρω περιπτώσεις που απαιτείται επιστροφή χρημάτων θα γίνεται είτε με ακύρωση της χρέωσης της πιστωτικής κάρτας (αν έχετε πληρώσει με πιστωτική κάρτα) ή με κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό, τον οποίο θα μας υποδείξετε και εντός 30 ημερών από τη σχετική ενημέρωση.

 

 

Add Comment