Νέο Σεμινάριο Εξ Αποστάσεως Με Θέμα: «Εισαγωγή στην Επανορθωτική Δικαιοσύνη»| 27/05/2023

Εισηγήτρια: Αλέξια Στουραΐτη Δικηγόρος ΔΣΑ – Διαμεσολαβήτρια LLB, MSc in Criminal Law & Addictions- Ph.D. (cand) in Social Work at the University of West Attica- Accredited Mediator, Psychodramatist PCPD (FEPTO member)

 

Στο σεμινάριο αυτό, οι συμμετέχοντες/ουσες θα μάθουν:

– την ιστορία και τις ρίζες της ΕΔ

– τους θεωρητικούς πυλώνες της ΕΔ

– τις διαφορετικές προσεγγίσεις της ΕΔ εντός και εκτός νομικού συστήματος – συστήματος ποινικής δικαιοσύνης

– τις διαφορετικές πρακτικές της ΕΔ, όπως VOM, Circles κ.ά., και τις προϋποθέσεις εφαρμογής τους

– διεθνείς οργανώσεις και fora της ΕΔ

– την αναφορά της ΕΔ στον ελληνικό Νόμο και την εφαρμογή της στην Ελλάδα

 

Μετά την παρακολούθηση, οι συμμετέχοντες/ουσες θα είναι σε θέση να:

– αναφέρουν τα θεωρητικά θεμέλια της ΕΔ

– αναγνωρίζουν την αξία της διεπιστημονικής προσέγγισης στην ΕΔ

– απαριθμούν τις πρακτικές της ΕΔ καθώς και τον τρόπο και τις προϋποθέσεις εφαρμογής τους

– κατανοούν την αξία της ΕΔ για το θύμα, τον δράστη, και την ευρύτερη κοινωνία

– αξιολογούν τις αναφορές και πρακτικές της ΕΔ όπως αυτές υπάρχουν και λειτουργούν στη χώρα μας

 

To σεμινάριο απευθύνεται σε: επαγγελματίες, φοιτητές/φοιτήτριες Νομικής, Ψυχολογίας, Κοινωνικών και Ανθρωπιστικών σπουδών και αστυνομικούς.

 

Πού και πότε

Το σεμινάριο θα διεξαχθεί διαδικτυακά μέσω διαδικτυακής πλατφόρμας Zoom το Σάββατο 27 Μαΐου 2023, 11.00– 14.00.

Διάρκεια σεμιναρίου: 3 ώρες.

 

Κόστος συμμετοχής

30€* για τα μέλη του Κέντρου Μελέτης του Εγκλήματος (ΚΕ.Μ.Ε.) (ταμειακώς ενήμερα για το έτος 2023)

35€* για κατόχους κάρτας ανεργίας και φοιτητές/φοιτήτριες

40€* για λοιπούς/ες συμμετέχοντες/ουσες

*στις τιμές περιλαμβάνεται Φ.Π.Α. 24%

 

Πώς μπορώ να συμμετάσχω

Δηλώστε συμμετοχή διαδικτυακά σε 2 μόλις βήματα

 

Βήμα 1ο

Συμπληρώστε διαδικτυακά την αίτηση συμμετοχής εδώ

 

Βήμα 2ο

Καταβάλετε το ποσό που αντιστοιχεί στη συμμετοχή σας στον τραπεζικό μας λογαριασμό. ΑΡΙΘ.ΛΟΓ. 6901141872141, ΙΒΑΝ GR23 0171 9010 0069 0114 1872141 (τράπεζα: ΠΕΙΡΑΙΩΣ “Piraeus Bank”, δικαιούχος: Κέντρο Μελέτης του Εγκλήματος) με την ένδειξη «Εισαγωγή στην Επανορθωτική Δικαιοσύνη» και το ονοματεπώνυμό σας.

 

Επισυνάψτε το αποδεικτικό πληρωμής στο πεδίο Επισύναψη Αρχείου της ηλεκτρονικής αίτησης ή αποστείλετε το αποδεικτικό πληρωμής στο e-mail: seminars@e-keme.gr.

Η δήλωση συμμετοχής καταχωρείται με την ολοκλήρωση των ως άνω ενεργειών. Συμμετοχή μόνο με προεγγραφή!

 

Προσοχή! Σε περίπτωση κατάθεσης του χρηματικού ποσού από άλλη τράπεζα (εκτός τράπεζας Πειραιώς) τα έξοδα της μεταφοράς θα βαρύνουν τον καταθέτη/την καταθέτρια.

 

Αιτήσεις συμμετοχής μέχρι Πέμπτη 25 Μαΐου 2023 (περιορισμένες θέσεις).

Θα χορηγηθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης και σεμιναριακό υλικό.

Πληροφορίες: τηλ. επικοινωνίας  6948 59 16 04

Alexia Stouraiti Δικηγόρος ΔΣΑ - Διαμεσολαβήτρια LLB, MSc in Criminal Law & Addictions Ph.D. (cand) in Social Work at the University of West Attica Accredited Mediator, Psychodramatist PCPD (FEPTO member)

Alexia Stouraiti

Η Αλέξια Στουραΐτη είναι δικηγόρος, διαπιστευμένη διαμεσολαβήτρια και υποψήφια διδάκτωρ Κοινωνικής Εργασίας. Έχει ειδικευτεί στην Επανορθωτική Δικαιοσύνη και την οικογενειακή και τη σχολική διαμεσολάβηση, ενώ έχει επίσης ολοκληρώσει πενταετή εκπαίδευση στην ψυχοθεραπευτική μέθοδο του Ψυχοδράματος. Η διπλωματική της εργασία πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το ΚΕΘΕΑ και αφορά στην Επανορθωτική Δικαιοσύνη στις εξαρτήσεις, ενώ η διδακτορική της διατριβή εστιάζει στη συμμετοχή των ανηλίκων και των οικογενειών τους στη λήψη αποφάσεων εντός του συστήματος παιδικής προστασίας, ως εφαρμογή της Επανορθωτικής Δικαιοσύνης.

Ενεργό μέλος του Κέντρου Έρευνας Κοινωνικών και Ανθρωπιστικών Κρίσεων και του European Forum for Restorative Justice στην ομάδα εργασίας για την έμφυλη βία, εκπαιδεύτηκε με υποτροφία του Eastern Mennonite University στη θεωρία και την πρακτική της Επανορθωτικής Δικαιοσύνης, ενώ έχει αναλάβει ή συμμετάσχει στον σχεδιασμό και την εκπόνηση πολλών εκπαιδευτικών προγραμμάτων, μεταξύ των οποίων το επιμορφωτικό πρόγραμμα του ΕΚΔΔΑ για τους Επιμελητές Ανηλίκων στην ποινική συνδιαλλαγή και την Επανορθωτική Δικαιοσύνη, το πρόγραμμα Διαμεσολάβηση και Ψυχοθεραπεία: κοινά σημεία και αποκλίσεις για επαγγελματίες ψυχικής υγείας και νομικούς, ψυχοδραματικό workshop οικογενειακής διαμεσολάβησης ως εκπαίδευση ενσωματωμένη στη μετεκπαίδευση διαμεσολαβητών στο ΑΚΚΕΔ Προμηθέας, και το training επαγγελματιών Επανορθωτικής Δικαιοσύνης με τίτλο The essence of voice, participation, and consensus: Introduction to Peacemaking Circles, στο πλαίσιο του 11ου συνεδρίου του EFRJ. Τέλος, διατηρεί συνεργασία επί 2 συναπτά έτη με τη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου της Πάδοβα, ως εισηγήτρια βιωματικών τεχνικών στο Winter School Tranforming 21st century Conflicts.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΚΥΡΩΣΕΩΝ

Ακύρωση σεμιναρίων λόγω απόφασης διοργανωτή ή ανωτέρας βίας

Οι διοργανωτές διατηρούν το δικαίωμα της αλλαγής ημερομηνίας και ακύρωσης του κάθε σεμιναρίου, ενημερώνοντας τους εκπαιδευόμενους τηλεφωνικά και μέσω e-mail. Στην περίπτωση αυτή οι εκπαιδευόμενοι/ες δικαιούνται να αιτηθούν την ακέραιη επιστροφή των διδάκτρων τους εάν δεν θέλουν να παρακολουθήσουν το σεμινάριο στην νέα ημερομηνία ή να χρησιμοποιήσουν το ποσό για άλλη αγορά σε σεμινάρια του φορέα.

Σε περίπτωση απεργίας, κυβερνητικών απαγορεύσεων, κακών καιρικών συνθηκών και γενικά κάθε συμβάντος πέραν του εύλογου ελέγχου των διοργανωτών, που προκαλεί παρακώλυση της εκτέλεσης μέρους ή του συνόλου του σεμιναρίου, οι διοργανωτές διατηρούν το δικαίωμα να αλλάζουν την ημερομηνία και την ώρα διεξαγωγής του. Στην περίπτωση αυτή τα δίδακτρα δεν επιστρέφονται, αλλά ισχύουν ως έχουν.

 

Μεταβολή ή ακύρωση λόγω επιθυμίας του συμμετέχοντα/της συμμετέχουσας

Ο χρήστης που τυχόν επιθυμεί να ακυρώσει ή να τροποποιήσει την κράτησή του σε κάποιο σεμινάριο οφείλει να αποστείλει το σχετικό αίτημα του το συντομότερο δυνατό στο seminars@e-keme.gr.

Για ακύρωση της συμμετοχής στο σεμινάριο από τον εκπαιδευόμενο 7 ημέρες πριν την ημερομηνία διεξαγωγής του προγράμματος, πραγματοποιείται επιστροφή 100% του ποσού.

Για ακύρωση της συμμετοχής στο σεμινάριο από τον εκπαιδευόμενο 3 ημέρες πριν την ημερομηνία διεξαγωγής του προγράμματος, πραγματοποιείται επιστροφή 50% του ποσού.

Σε όλες τις ανωτέρω περιπτώσεις που απαιτείται επιστροφή χρημάτων θα γίνεται είτε με ακύρωση της χρέωσης της πιστωτικής κάρτας (αν έχετε πληρώσει με πιστωτική κάρτα) ή με κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό, τον οποίο θα μας υποδείξετε και εντός 30 ημερών από τη σχετική ενημέρωση

Add Comment