Το ΚΕ.Μ.Ε. στο 5o Φεστιβάλ Αστυνομικής Λογοτεχνίας Agatha | 8 Μαΐου έως τις 5 Ιουνίου 2024

Το Κέντρο Μελέτης του Εγκλήματος για ακόμη μία χρονιά συμμετέχει στο Φεστιβάλ Αστυνομικής Λογοτεχνίας Agatha | 8 Μαΐου έως τις 5 Ιουνίου 2024. Το Φεστιβάλ, η μοναδική διοργάνωση αστυνομικής λογοτεχνίας αυτού του βεληνεκούς που φιλοξενεί η χώρα μας, ξεκίνησε το 2018 με πρωτοβουλία των υπευθύνων του βιβλιοπωλείου Monogram στο Χολαργό και μέσα στα χρόνια εξελίχθηκε σ’ ένα μεγάλο φεστιβάλ που τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Πολιτισμού και του Δήμου Αθηναίων, και με τη συμμετοχή της Αττικό Μετρό και της ΕΡΤ σε ρόλο Μεγάλου Χορηγού.

Κάθε χρόνο στο πλαίσιο του Φεστιβάλ διοργανώνονται παρουσιάσεις βιβλίων, ομιλίες, σεμινάρια, εργαστήρια, θεατρικές παραστάσεις και κάθε λογής δρώμενα με προσκεκλημένους από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Φέτος, στη διάρκεια του Φεστιβάλ, θα συζητηθούν μεγάλα κοινωνικά ζητήματα όπως η θέση της γυναίκες στη σημερινή εποχή, οι γυναικοκτονίες, ο ρατσισμός, η συμπερίληψη, η τεχνητή νοημοσύνη και η ασφάλεια στο διαδίκτυο. Επίσης, φέτος στο Φεστιβάλ θα κυριαρχήσει η ευαισθητοποίηση γύρω από τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι με μερική ή ολική απώλεια όρασης, καθώς σχεδιάζουμε την πλήρη πρόσβασή τους σε όλες εκδηλώσεις. Ένα μεγαλεπήβολο σχέδιο που με μεγάλη μας χαρά παρακολουθούμε να παίρνει σάρκα και οστά!

Σε λίγες μέρες θα μπορείτε να ενημερώνεστε για όλα τα νέα του φεστιβάλ και να δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα στο site https://agathafestival.gr/ και στα social media της διοργάνωσης:

 

FB https://www.facebook.com/agatha.crime.festival

IG https://www.instagram.com/agatha.crime.festival/

TikTok @agatha_festival

Διαβάστε το Δελτίο Τύπου για την έναρξη του Φεστιβάλ εδώ

Διαβάστε το Δελτίο Τύπου εδώ

Πρόγραμμα φεστιβάλ εδώ

Μείνετε συντονισμένοι/ες! Οι μέρες μυστηρίου έρχονται!

Add Comment